Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

: Απόφαση Υπουργείου Παιδείας για ενίσχυση της συνεργασίας σχολείων με Κέντρα Πρόληψης
Σας ενημερώνουμε ότι η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, στις 12 Δεκεμβρίου 2010, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας και την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας. Πρόκειται για μια απόφαση που τονίζει την αναγκαιότητα συνεργασίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τα Κέντρα Πρόληψης, προκειμένου να εφαρμοστούν αποτελεσματικά τα προγράμματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στα σχολεία. Ακόμη, υπενθυμίζει το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τη διαδικασία της συνεργασίας.
Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι οι δ/ντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Νομού Αιτ/νίας μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» προκειμένου να εφαρμοστούν προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης στους μαθητές με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γύρω από το θέμα των εξαρτήσεων και την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων για την υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Πρόληψης στα τηλέφωνα: 2641055275 και 2641028770 από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00. Το Κέντρο στεγάζεται στην οδό Φλ. Καραπαπά 3 στο Αγρίνιο.


ΘΕΜΑ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρωτογενούς πρόληψης «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν. Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» διοργάνωσε και φέτος σε συνεργασία με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας του νομού μας, το εκπαιδευτικό σεμινάριο πρωτογενούς πρόληψης «Στηρίζομαι στα πόδια μου». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Αιτ/νίας.

ΘΕΜΑ: Παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης σε σχολεία του νομού Αιτ/νίας.
Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν. Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» πραγματοποίησε, τον μήνα Φεβρουάριο, σειρά παρεμβάσεων σε σχολεία του νομού Αιτ/νίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν βραχύχρονες παρεμβάσεις:
1) Στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Αγρινίου με θέμα: «Διαφυλικές σχέσεις»
2) Στους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Βόνιτσας με θέμα: «Εξαρτήσεις και διαδίκτυο».
3) Στους γονείς των μαθητών του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου με θέμα: «Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών κατά τη σχολική ηλικία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: