Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

O άτλας προσωπικοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Σάββατο στο Παπαστράτειο ο πρόεδρος του συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου "Κοσμάς ο Αιτωλός" κ.Κώστας Μπαλωμένος. Εκεί έγινε μια σύντομη ενημέρωση για το πρόγραμμα που ανέλαβε ο εν λόγω σύλλογος να φτιάξει ένα ενημερωτικό cd rom για τις προσωπικότητες της Αιτωλοακαρνανίας τον 20 αιώνα
Το πρόγραμμα αυτό θα εκτελεστεί στο Αγρίνιο από τις 15 Φεβρουαρίου 2008 έως 15 Δεκεμβρίου 2008 .
Στην ιστοσελίδα του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Στο πλαίσιο αυτού του έργου, δημιουργούμε αυτόν τον ψηφιακό ιστότοπο (http://www.kosmasaitolos-atlas.gr/], με στόχο να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα την πρωτοβουλία μας και να προβάλουμε τις προσωπικότητες του 20ου αιώνα, που με την παρουσία και το έργο τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Αιτωλοακαρνανίας.
Καλούμε όλους εσάς τους συμπατριώτες μας, που χρόνια τώρα στηρίζετε δυναμικά την κάθε μας κίνηση, να μας ενημερώσετε για τυχόν προσωπικότητες που γνωρίζετε και θέλετε να αναδειχθούν μέσω του ψηφιακού Άτλαντα ή να μας υποδείξετε ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν στο έργο μας.
Αναμένουμε από μέρους σας στοιχεία ή φωτογραφικό υλικό που τυχόν να υπάρχει στη διάθεσή σας καθώς και πληροφορίες για την μέχρι τώρα βιβλιογραφία απ' όπου θα μπορέσουμε να αντλήσουμε χρήσιμο υλικό και πηγές.
Επίσης, ζητούμε δημιουργικές ιδέες και απόψεις ..κ.α"
Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η συνέντευξη του Κώστα Μπαλωμένου, ο οποίος έθεσε ως επόμενο στόχο την έκδοση του cd rom προσωπικοτήτων σε βιβλίο και την δημιουργία νέου άτλαντα αυτή τη φορά με προσωπικότητες της Αιτωλοακαρνανίας από τον 19ο αιώνα. Εμείς να ευχηθούμε καλή αρχή στην όλη αυτή προσπάθεια. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι παρόμοια προσπάθεια έχει γίνει από την ¨Ενωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών'', η οποία έκδοσε βιβλίο με λογοτέχνες που κατάγονται από το νομό μας το 2000, ενώ στοιχεία για προσωπικότητες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της νομαρχίας και στο epoxi.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή και πρωτότυπη κίνηση!

[gas] είπε...

Να, που ένας Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, πρωτοπορεί και αναδικνύει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.