Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Η 11 Ιουνίου και το τώρα..


Σαν σήμερα λοιπόν 11 Ιουνίου, η πόλη μας αποτίναξε τον Τουρκικό ζυγό..Ήταν από τις σπουδαίες νίκες των Ελλήνων κατά κράτος ενάντια στο πολυάριθμο Οθωμανικό στρατό.Για τα γεγονότα χωρίς δεύτερη σκέψη, για πολλοστή φορά το λέμε, ανοίξτε το www.epoxi.gr :Εκεί βρίσκονται τα πάντα για την ιστορία του Αγρινίου και όχι μόνο.Από εκεί είναι και οι φωτογραφίες της ανάρτησης.Τα ονόματα των οπλαρχηγών που πρωταγωνίστησαν ήσαν αυτά:Βλαχόπουλος, Σιαδήμας, Μακρής, Γρίβας, Ραζικότσικας, Βαρνακιώτης,(άλλο αν αργότερα μερικοί τον αμφισβητούν), Στάϊκος.


Σήμερα τα ονόματα κοσμούν δρόμους της πόλης, μερικά μεγάλους σχετικά αλλά όχι κεντρικούς δρόμους της πόλης ( με εξαίρεση τον Στάικο..).Γιατί στη πλατεία της πόλης περνάει πιο κοντά π.χ. η Τσικνιά, η Μπαϊμπά, η Κέντρου, η Παναγοπούλου από ότι η Μακρή, η Γρίβα, η Σιαδήμα ...Η Βαρνακιώτη και η Ραζικότσικα που να πέφτουν άραγε;;



Όχι τίποτε άλλο αλλά ο επισκέπτης της πόλης περνά μακριά από την απελευθέρωση του Βραχωρίου..



Όχι τίποτε άλλο αλλά το Μακρή, τη Γρίβα η τη Σιαδήμα δεν την ξέρουν τόσοι πολλοί εν τέλει



(.........................)



Χωρίς να έχουμε διάθεση να υποτιμήσουμε την προσφορά κανενός( όλοι πρέπει να έχουν μερίδιο στις πρώτες θέσεις της ιστορίας μιας πόλης) αλλά...αστική πόλη τελικά το Αγρίνιο!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο ξέρουμε να τιμούμε τους αγωνιστές μας του 21!Ούτε την τοπική μας ιστορία ξέρουμε, ούτε σε κανένα σχολείο διδάσκεται πουθενά, ούτε τίποτα..

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου αγοράστε το βιβλίο του Μάκη Γερολυμάτου με την ανάλυση της ονοματοθεσίας των οδών της πόλης μας. Θα μάθετε αρκετά πράγματα χρήσιμα, μιας και νοιάζεστε για τα τοπικά μας θέματα.

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια που μπορεί κάνεις να βρει αυτό το βιβλίο ?