Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

33.000 έκαστο χωρίο "αναλογικά" παίρνει από το"Πίνδος

Επιτέλους μετά από τόσες διαμαρτυρίες, αποκλεισμένοι ορεινοί όγκοι μπήκαν στο Πίνδος.Το "Πίνδος" επρόκειτο για πρόγραμμα ανάπτυξης ορεινών περιοχών και παλαιότερα έχουμε μιλήσει αναλυτικά για αυτό.Στην αρχή προβλέπονταν περιοχές μόνο από δήμο Ινάχου(Ο Τορουνίδης έκανε τα κουμάντα του προφανώς).Τώρα βάλε διαμαρτυρίες από δημάρχους,έκαναν και ντόρο πάνω στο θέμα βουλευτές του νομού (Θ.Μωραίτης, Δ.Σταμάτης), τελικά βγαίνει σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ανακοινώνει 3.000.000 ευρώ για ανάπτυξη ορεινών διαμερισμάτων Παναιτωλικού και Ναυπάκτου, πέραν από τις περιοχές του Δήμου Ινάχου.
Ως όριο βάζει τα διαμερίσματα που έχουν 600μ υψόμετρο και πάνω.Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;Ότι το Παναιτωλικό όρος, μαζί με την ορεινή Ναυπακτία και τον Ίναχο, περιλάμβάνει γύρω στα 90 χωριά και οικισμούς, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.Αν κάνετε λοιπόν διαίρεση το 3.000.000 ευρώ (περίπου 1 δις δραχμές) με τα 90 χωριά που περιμένουν κανά φραγκάκι, μας προκύπτουν γύρω στα 33.000 ευρώ!!!!Τι να πρωτοφτιάξεις με 33.000 Ευρώ;Αναπαλαίωση σπιτιών;γεφυριών;Τουριστικές υποδομές;Μονάδες παραγωγής ντόπιων προιόντων όπως στα Γρεβενά;Μπα...Μπά.....

Και όπως είδαμε γραμμένο στους τοίχους:Ένα τσιμέντο στην αυλή, και το Πάσχα ένα αρνί!!!

Πάλι τα ίδια κύριοι!Ψίχουλα λοιπόν μας έδωσε η πολιτική της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων μας.Αυτή είναι η αλήθειαΚαι που να ήταν και τα χωριά του Ξηρομέρου και του Αρακύνθου μέσα!Ούτε για τούβλα δεν θα έφταναν.

Ψίχουλα, ψίχουλα, από ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.Απο κεί και πέρα να κοιτάξουν οι Δήμοι και η Νομαρχία να κατανεμηθούν σωστά τα κονδύλια, με βάση ουσιαστικές ανάγκες και όχι "προσβάσεις" η ξερά αριθμό χωριών.Γιατί παραμονεύει απο μερικούς να επαναληφθεί το φαινόμενο να ρίχνονται τσιμέντα στις αυλές ..αγροικιών..παραμονές των εκλογών!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωριά του Δήμου Θέρμου δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Πίνδος??? Περίπου 20 ορεινά χωριά του Δήμου Θέρμου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση από άποψη υποδομών,κυρίως πρόσβασης. Η ορεινή Ναυπακτία είναι πιο αναπτυγμένη σε σχέση με άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και παρ'όλα αυτά παίρνει κι άλλα κονδύλια,ενώ άλλες περιοχές έπρεπε να έχουν προτεραιότητα.

agrinionews είπε...

Από το Δήμο Θέρμου τα χωριά που προβλέπει το Πίνδος είναι :Αετόπετρα, Ανάληψη, Αργυρό Πηγάδι,Χρυσοβίτσα, Κοκκινόβρυση, Κόνισκα,Νεροχώρι, Χαλίκι, Αβαρίκος.
Γενικώς ότι είναι πάνω από 600 μ

agrinionews είπε...

Mερικές πληροφορίες:www.progpindos.gr.Αυτή είναι η ιστοσελίδα του προγράμματος.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, στο Πίνδος θα ενταχθούν περιοχές με υψόμετρο ΑΠΟ 600Μ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ & ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, σύν 10 περιοχές του Βάλτου.Οι περιοχές ονομαστικά που πληρούν αυτές τις προυποθέσεις δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες .Εμείς όμως με βάση αυστηρά τα κριτήρια που έθεσε η ανακοίνωση της περιφέρειας θα τις δημοσιεύσουμε σύντομα ονομαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός των άλλων στο κεντρικό άρθρο-κεντρική σελίδα δεν αναφέρεται πουθενά για Δήμο Θέρμου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφέρεται διοικητικά σε δήμους αλλά γεωγραφικά:Άλλο Δήμος Παναιτωλικού, άλλο Παναιτωλικό όρος!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στα σχόλια ότι δεν περιλαμβάνονται χωριά του Δήμου Θέρμου στο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ. Σε άλλη ανάρτηση του παρόντος blog θα δούμε ότι περιλαμβάνονται 11 χωριά, τα: Αγ.Ιωάννης Κόνισκας,Κόνισκα, Διπλάτανος,Αετόπετρα, Πέρκος,Αμβρακιά,Δρυμώνας, Νεροσύρτης,Νεροχώρι,Χρυσοβίτσα, Αργυρό Πηγάδι.Προφανώς θα είναι και η Κοκκινόβρυση και το Διασελάκι.Το θερμιώτικο blog το Κοινό των Αιτωλών, που, νομίζω, με αυτά τα θέματα θα έπρεπε να ασχολείται για να ενημερώνεται ο κόσμος, περι άλλων τυρβάζει.

agrinionews είπε...

Είναι όντως και η Κοκκινόβρυση και το Διασελάκι , το γράψαμε στο πάνω σχόλιο και εκ παραδρομής δεν το βάλαμε στην ανάρτηση.
Για άλλα Blog που λέτε, ο χαρακτήρας των blog είναι να αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους και να συνεισφέρουν στην κοινή τράπεζα που λέγεται ενημέρωση & απόψεις.Για αυτό και πρέπει να υπάρχουν πολλά.Αύριο δεν θα βάλουμε εμείς ένα θέμα, θα το βάλει το Κοινό των Αιτωλών π.χ.( που είναι μια πολύ καλή δουλειά του κ.Κόκκοτου) η κάποιος άλλος. Ετσι το βλέπουμε εμείς.