Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

"Ντρίμπλες" Ρουσόπουλου για το Εφετείο Αγρινίου

Σας παραθέτουμε διάλογο για το θέμα του Εφετείου στο Αγρίνιο του υπουργού Επικρατείας και εκπρόσωπου τύπου της κυβέρνησης Θ.Ρουσόπουλου με δημοσιογράφους:
ΧΙΩΤΗΣ: Για άλλο θέμα: Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας νέων Εφετείων στη χώρα; Διότι, εξ όσων γνωρίζω, υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις βουλευτών και τοπικών φορέων, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις στο Ηράκλειο και το Αγρίνιο, ενώ η εισήγηση του Αρείου Πάγου είναι να προχωρήσει η δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων νέων Εφετείων.
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έγινε συζήτηση μόνο για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σας ανέφερα. Δεν έγινε άλλη συζήτηση.
ΧΙΩΤΗΣ: Έχετε εικόνα επ` αυτού;
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα, γενικώς, το γνωρίζω, αλλά δεν έχω κάτι περισσότερο. ΧΙΩΤΗΣ: Γνωρίζετε αν θα προχωρήσει η δημιουργία Εφετείων;
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω. Είναι ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να σας απαντήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω σε τέτοια λεπτομέρεια.
Συμπέρασμα:
Ο Ρουσόπουλος ίσως πετάει τη μπάλα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αποφεύγει να απαντήσει για να μη δώσει δημοσιότητα στο θέμα και "φωτιστούν" περισσότερο οι αντιδράσεις κυρίως για Ηράκλειο ( εκεί εχεί το βασικό ενδιαφέρον καθώς λέγεται ότι αντιδρά και το Μητσοτακικό μπλοκ που θέλει Εφετείο στα Χανιά) και δευτερευόντως για Αγρίνιο.Γιατί όπως και να έχει το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί και τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.
Υ.Γ.1 Καλά θα κάνει να ταρακουνήσει και κανένα βουλευτή του κόμματος του εδώ γιατί έχει πέσει ύπνος βαθύς και δίκαιος στους" δικούς μας".Μπας και δούμε άσπρη μέρα..
Υ.Γ.2 Όσο για τις εδώ "Εφετειακές" αντιδράσεις θα υπάρξει προσεχώς ανάρτηση-έκπληξη.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα έχει τελειώσει... ας αντιδρούν τώρα όσο θέλουν μερικοί μερικοί...

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι φαίνεται το σίριαλ μέχρι 16 Σεπτςμβρίου θα έχει πολλά επεισόδια. Πρωταγωνιστές είναι οι ανισόρροποι Μεσολογγίτες. Ελπίζω οι δικοί μας να μην κάτσουν αμέτοχοι. Τέτοια μιζέρια και τέτοιο μίσος που βγάζουν οι Μεσολογγίτες για τους Αγρινιώτες υπάρχει σε λίγες περιπτώσεις ακόμα σε όλη την Ελλάδα. Ντροπή. Οδηγούν συνεχώς το νομό στο δρόμο της υπανάπτυξης. Γιατί,αλήθεια, να μας κάνει κουμάντο ένα χωριό,γιατί επιτέλους δε ζητάμε τα αυτονόητα?? Δε μπορεί μόνο ιστορικοί λόγοι να επιβάλλουν θεσμούς οι οποίοι δε συμβαδίζουν με τη σημερινή πραγματικότητα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν επιτέλους ότι άλλο οι τύπικότητες που ακολουθούνται κι άλλο η ουσία η οποία λέει πως πρωτεύουσα σε κάθε νομό είναι η μεγαλύτερη πόλη,το μέρος ,δηλαδή, όπου κατοικεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός μιας περιοχής ,εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες και περισσότερες ανάγκες. Αυτή η κατάσταση αποτελεί κυριολεκτικά καρκίνωμα για όλους,οι οποίοι κοιτούν το δρόμο της ανάπτυξης από μακριά,να πλησιάζει βασανιστικά αργά.

Ανώνυμος είπε...

parte to xampari den eiste kan proteuousa nomou kai min diekdikite pragmata pou einai ektos nomou re........mia zoi sthn afania tha eiste....

Ανώνυμος είπε...

agriniotes peite aleuri....to mesologi sas gireueii...oust kolofoulides

Ανώνυμος είπε...

mauro fidi pou sas efage kolofoulides mauro fidaki oxi efeteio den tha deite alla tha deite kai to nosokomeio sas na ginete....kentro igeias

Ανώνυμος είπε...

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, δύστυχοι Μεσολογγίτες,η προσωποποίηση της ζήλιας.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικά ρε φίλε δεν έχεις μάθει να γράφεις;

Ανώνυμος είπε...

ante parte kai efetio na sas klisoun olous mesa na isixasoume epitelous....

Ανώνυμος είπε...

giati pisteuo pos dimiourgeitai texniti entasi??? as xalarosoume ligo kai as afisoume ta dimografika dedomena na milisoun. eipame to mesologi capital town (oxi city bebaia) gia istorikous logous alla mexri ekei...kai h voni itan sti germania proteuousa i i ouasigton sti USA, oloi omos sto mialo mas giautes tis xores skeftomaste Berlin kai New York...

zeidoron dtsoukas είπε...

Δεν καταλαβαινω το μισος και τον αλληλοσπαραγμο για το αν θα γινει το εφετειο στο Αγρινιο κι οχι στο Μεσολογγι.Στην πραξη τι θα κερδισουν οι χιλιαδες κατοικοι του Αγρινιου και των περιχωρων;Ποσοι εχουν υποθεσεις που φτανουν ως το εφετειο;Θα μπορουσε στη θεση του να γινει ενα συγχρονο νοσοκομειο με ολες τις ειδικοτητες.Αυτο ομως στοιχιζει.Θα μπορουσε να φτιαχτει η κατ'ευφημισμον ονομαζομενη εθνικη οδος να μη σκοτωνομαστε.Κι αυτο ομως στοιχιζει.Μας χαριζουν λοιπον καθρεφτακια αφου μας βλεπουν ως ιθαγενεις.Και μεις αντι να τους παρουμε αμπαριζα τσακονομαστε μεταξυ μας.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa........


rodo ;)))

Ανώνυμος είπε...

Εφετειο λοιπον στο Νεοχορι ή στην Κατουνα μαλλον να μην τσακωνεται κανεις...
Αυτο μου θυμιζει το θεμα με την Ιονια Οδο. Οσο πιο μακρυα παντως τοσο καλυτερα, να εχουμε την ησυχια μας!!

Ανώνυμος είπε...

SYMFONO ME TON ZEIDORON.APOLYTO DIKIO FILE. TI KOMPLEKS EXOUN OLOI RE POU@@@I MOU.
KALO KALOKAIRI SE OLOUS.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
ΠΡΟΚΟΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ 21 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΡΑΧΩΡΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ.ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ.