Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο!

To Еφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας είναι πια πραγματικότητα.Έδρα του το Αγρίνιο, όπου προβλέπετε εκεί να λειτουργήσει από τις 16 Σεπτεμβρίου.Παλαιότερα είχε ειπωθεί ότι οι αστικες και ποινικες υποθέσεις θα εκδικάζονται στο Αγρίνιο ενώ οι διοικήτικες θα εκδικάζονται στο Μεσολόγγι.Μένει να δούμε αν θα ισχύσει αυτό οριστικά καθώς η είδηση αυτή προκύπτει από σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., στην περιφέρεια του Εφετείου Αγρινίου υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδας, οι οποίες αποσπώνται από το Εφετείο Πατρών.
Έτσι λοιπόν ένα ζήτημα που εδώ και καιρό απασχολούσε την τοπική μας κοινωνία και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων φαίνεται να κλείνει οριστικά, τόσο απλά και δίκαια κατά τη δική μας άποψη!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή είναι οριστικό; Επιτέλους τέλος; Άντε να δω να γίνεται και το πανεπιστήμιο και να μην το πιστέψω!

Ανώνυμος είπε...

Άντε να δούμε.Βέβαια πρέπει πρώτα να δούμε για να πιστέψουμε,γιατί τόσα χρόνια μόνο λόγια ακούγαμε και τίποτ'άλλο. Είθε να είναι η αρχή επίλυσης των πολλών προβλημάτων κι ελλείψεων της ξεχασμένης από το κράτος περιοχής μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχυει ενα μπραβο σε οσους εργαστηκαν για να βελτιωθει ο τομεας της απονομης δικιοσυνης στο νομο.Ομως πρεπει να τρεξουμε και στους αλλους τομεις γιατι ειμαστε πισω, δηλαδη παιδεια ,υγεια ,πολιτισμος και τοσα αλλα.
και επειδη το θεμα ειναι κατεξοχην πολιτικο μπραβο στην επαραιτη ΔΕΞΙΑ και στην κυβερνηση, και στους βουλευτες που συνεδραμαν για το καλο του τοπου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ:ΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΝΑΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 4 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ.ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ(!)ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ 200.000 ΚΟΣΜΟ.
Υ.Γ.Ήδη το πιάσαν το νόημα εκεί στα ψηλά σαλόνια..