Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Aποχή από την αγορά τροφίμων κάθε Πέμπτη

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ( http://www.inka.gr/) ζητά από τους πολίτες να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ στην αγορά τροφίμων κάθε Πέμπτη, «μέχρι να γονατίσει η ακρίβεια». Το ΙΝΚΑ ζητά από τους Έλληνες να απέχουν από την αγορά τροφίμων -εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές- κάθε Πέμπτη. Στην ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Καταναλωτών μεταξύ άλλων αναφέρει : «Τέλος στην κοροϊδία των μέτρων και των ελέγχων χωρίς να κάμπτεται η αγριότητα της ελληνικής αγοράς». Η καταναλωτική οργάνωση ΙΝΚΑ έχει αποφασίσει το επόμενα διάστημα να καλεί τους καταναλωτές σε κυλιόμενο μποϊκοτάζ για ομάδες προϊόντων στα οποία εντοπίζονται μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά.
Εδώ να σημειώσουμε ότι το Ινστιτούτο Καταναλωτών ( ΙΝΚΑ) είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση την προηγούμενη Παρασκευή στην πόλη μας και αφορούσε την προστασία του καταναλωτή όσο αφορά τα ψάρια.

Πρόεδρος του ΙΝΚΑ είναι ο συνδημότης μας Λεχουρίτης Γεώργιος που ζεί και διαμένει μόνιμα στο Αγρίνιο

Μάλιστα διατηρούσε επί τριετίας και άνω μόνιμη ραδιοφωνική εκπομπή για καταναλωτικά θέματα στο σταθμό ( 105,8 ΑΝΤΕΝΑ ΣΤΑΡ ), του Αγρινίου.

Να λοιπόν που το καταναλωτικό κίνημα συνδέεται άμεσα και με την πόλη μας.

Υ.Γ Γενικά προβληματιζόμαστε για το κάτα πόσο έχει αναπτυχθεί η καταναλωτική συνείδηση η αλλιώς το καταναλωτικό ένστικτο προστασίας.

Πολλοί από μας έχουμε συνηθίσει με τον παλιό τρόπο διαμαρτυρίας.Δεν μας αρέσει κάτι;Πορεία στο δρόμο, φωνές, συνθήματα κτλ κτλ.Κατά πολλούς ο τρόπος αυτός είναι παρωχημένος και αναποτελεσματικός.Ο "έξυπνος"και σύγχρονος τρόπος είναι το μπουκοτάζ, η αποχή κτλ κτλ.

Εϊναι ένα θέμα που σηκώνει όντως μεγάλη κουβέντα, που θα γίνει σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Προς το παρόν η ουσία είναι να ξυπνάμε και λίγο εναντίον του απρόσωπου ( η μάλλον πολυπρόσωπου) εχθρού που λέγεται ακρίβεια..

1 σχόλιο:

Pane-athens είπε...

Αυτα ειναι βλακείες...αφού θα πάρουμε ότι θέλουμε από την Τετάρτη...Χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα...Αλλά τι περιμένει κανεις σε μια χωρα που εχουμε 18 οργανωσεις καταναλωτων!!!