Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Στο οδικό τους δίκτυο θα πάνε τα λεφτά για τα ορεινά μας χωριά;

Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε κάνει λόγο για τα 3.000.000 ευρώ του προγράμματος "Πίνδος"που βγήκανε για τα ορεινά χωριά του Παναιτωλικού όρους και της Ναυπακτίας.
Είχαμε αναφέρει πια πληρούν τις προυποθέσεις κτλ κτλ.
Φημολογείται λοιπόν ότι τα λεφτά αυτά προορίζονται μάλλον κατά κύριο λόγο στη κατασκευή & τη βελτίωση του ορεινού δικτύου των ορεινών περιόχών.Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα Πίνδος εφαρμόστηκε σε άλλα μέρη της Ελλάδος για κατασκευή ξενώνων, αναπαλαίωση κτηρίων, καμπαναριών, για την παραγωγή προιόντων όπως ντόπια γλυκά και άλλα.
Προφανώς το να πάνε τα λεφτά αυτά αποκλειστικά σε δρόμους, μάλλον είναι σολομώντεια λύση, καθώς οι δρόμοι εξυπηρετούν όλους και ουδείς μένει παραπονούμενος.
ΆΛλωστε όπως σας είπαμε είναι λίγα τα λεφτά αυτά για 90 περίπου χωριά και οικισμούς που προβλέπει το πρόγραμμα.
Αναμένουμε και το δελτίο τύπου της Νομαρχίας να δούμε από επίσημη πηγή τι όντως ισχύει στην πράξη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρ'ωτα απ'όλα να πούμε ότι και μόνο το γεγονός ότι ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα είναι πολύ καλό. Αλλά τα χρήματα που μας αναλογούν είναι ελάχιστα,για να μην πω εξεφτελιστικά. Τόσα χρόνια στους νομούς που εφαρμόζεται το πρόγραμμα έχουν δαπανηθεί υπέρογκα ποσά για την ανάπτυξη αυτών σε σύγκριση με τα χρήματα που δίνονται στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτό δείχνει αν μη τι άλλο την προσοχή που δίνουν στο νομό μας οι υπεύθυνοι Μπορεί κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα του προγράμματος Πίνδος και να δει τί ποσά έχουν δαπανηθεί και για τί έργα . Υπάρχουν έργα ξεχωριστά που φτάνουν σε κόστος όσο είναι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τα χωριά μας. Η λέξη ντροπή μοιάζει όχι μόνο λίγη,αλλά αστεία. Εδώ πρόκειται περί κοροιδίας,περί στάχτης στα μάτια μας γι'ακόμη μια φορά. Δε μπορεί η κατασκευή ενός ορεινού δρόμου σε άλλους νομούς μέσω αυτού του προγράμματος να κοστίζει σχεδόν όσο το κονδύλι που θα διατεθεί εδώ. Καλώς κατασκευάστηκε αυτός ο δρόμος,όπως και πολλοί άλλοι,αλλά ας δοθούν κι εδώ 30 εκατομμύρια ευρώ κι όχι 3.Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο πλέον παραμελημένος και υπανάπτυκτος νομός κι αυτό φαίνεται σε όποιο μέρος και να πας ( Με εξαίρεση την ορεινή Ναυπακτία που όσον αφορά αυτό το κονδύλι κακώς παίρνει χρήματα,καθώς ορεινή Τριχωνίδα και Ορεινός Βάλτος βρίσκονται έτη φωτός πίσω από την ορεινή Ναυπακτία--Κι όποιος δεν πιστεύει μπορεί να κάνει ένα οδοιπορικό,στη μεν ορεινή Ναυπακτία θα πάει με ΙΧ και θα μείνει κάπου το βράδυ,σε κάποιον ξενώνα,ενώ στις άλλες 2 περιοχές που προανέφερα θα πρέπει να πάει με ΤΖΙΠ και να γυρίσει το βράδυ Αγρίνιο ή απ'όπου αλλού ξεκινάει,γιατί η λέξη ξενώνας είναι παντελώς άγνωστη ).

Ανώνυμος είπε...

Μπείτε ρίξτε μια ματιά στο "αδελφό" blog του Μεσολογγίου,να δείτε την τελευταία είδηση για το Εφετείο... Αν αληθεύει,οι Μεσολογγίτες κατάφεραν για ακόμη μια φορά να μας πάνε 100 βήμτα πίσω. Δήθεν υπάρχει λειτουργικό κόστος από την ενοικίαση γραφείων για το Εφετείο (Τί ψέμα,αφού σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες το Εφετείο θα στεγαζόταν στον 3ο όροφο του ήδη υπάρχοντος Πρωτοδικείου Αγρινίου στον Άγιο Δημήτριο ). Η λέξη ντροπή είναι άραγε αρκετή???

Ανώνυμος είπε...

Εις αύριο τα νεότερα..
Εφετείο ΘΑ γίνει στο Αγρίνιο

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ MONTE CARLO ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΛΩΟ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΝΙΑΡΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΙΑ!!! ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ! ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!