Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Ναρκωτικά: Ένα taboo για την τοπική μας κοινωνία.

Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πρόβλημα, το οποίο ζεί μονίμως στη σκιά της τοπικής κοινωνίας..
έτσι θέλει αυτή που το αντιμετώπιζε ως taboo δύο δεκαετίες τώρα..

έτσι θέλει αυτή που δεν το θεωρούσε ποτέ στην ουσία πρόβλημα δικό της..

έτσι θέλει αυτή που θεωρούσε ότι τα ναρκωτικά άρχιζαν και τελείωναν στην Αγία Τριάδα και στο Πάρκο, επείδη έβλεπαν πιτσιρικάδες με περίεργο μαλλί.Τόσο σχέση με το θέμα.

Δεν θυμίζει κυνήγι μαγισσών του Harlem;

Βέβαια το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με ευχολόγια, ούτε με αναρτήσεις, ούτε με συζητήσεις σε στυλ εκθέσεων ιδεών της Τρίτης Λυκείου

Ούτε φυσικά με το να αναπαράγουμε το θέμα καθημερινά σε υπερβολικό βαθμό καθημερινά στη κουβέντα μας, γιατί το διαφήμίζουμε και μόδα δεν αργεί να γίνει ξανά..

Αποκλειστικά τη λύση τη δίνουν οι ΕΙΔΙΚΟΙ και τα ειδικά Κέντρα Πρόληψης, αν δεν προλάβουν όλοι οι υπόλοιποι..

Στη πόλη μας λειτουργεί Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Νομού Αιτ/νίας Δημοτική Μονάδα Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Η Πολιτεία όμως του γύρισε την πλάτη σε αυτό και τους εργαζόμενους του, όπως ακριβώς κάνει και στους χρήστες.Λεφτά τέλος λέει, με προφάσεις άκαμπτης γραφειοκρατίας.

Όλα αυτά τα χρόνια λίγες εκατοντάδες νέοι της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής πέρασαν το κατώφλι των μονάδων πρόληψης για να βρούν λύση στο ζήτημα τους.

Άλλοι επέλεξαν την ΑΘήνα για καλύτερη τύχη, με πολλαπλές καταλήξεις.

Βλέπετε αυτά δεν έχουν σημασία για την Πολιτεία.Γιατί να δώσουμε λεφτά εκεί σου λέει;Ας τα δώσουμε σε αλλού να φαίνονται καλύτερα και σε περισσότερους..

Και ο νοών νοείτο..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To kratos exei simferon apo tin polisi kai tin diakinisi ton narkotikon. To simferei giati na xalasei kai lefta gia na voithisei? Xestikane oi thamones tou kolonakiou ti ginete stin diplani plateia kai idietera stin eparxia. APANO TOYS