Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

OΙ 8 Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας που θα προκύψουν από τον Καποδίστρια 2.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των "Νέων" στην Αιτωλοακαρνανία θα προκύψουν 8 Δήμοι, οι οποίοι θα είναι οι εξής:
Δήμος 1: Αμφιλοχίας, Ινάχου, Μενιδίου, Φυτειών
Δήμος 2:Ανακτορίου, Κεκροπίας
Δήμος 3:Αλυζίας, Αστακού, Μεδεώνος
Δήμος 4: Αντιρρίου, Ναυπάκτου, Χαλκείας
Δήμος 5:Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλλήνης
Δήμος 6: Αγρινίου, Θεστιέων, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Στράτου
Δήμος 7: Αγγελοκάστρου, Αιτωλικού, Ι.Π. Μεσολογγίου, Οινιαδών.
Δήμος 8: Θέρμου, Μακρυνείας.
Αυτά προς το παρόν..
Υ.Γ Μετρήσαμε 28 Δήμους, αντί για 29.Μάλλον ξεχάστηκε ο Δήμος Αρακύνθου.Όπως δείχνει το σχέδιο αυτό η θα πάει μαζί με το Μεσολόγγι η μαζί με το Θέρμο.Για να δούμε..

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον...προβλέπονται σφοδρες μαχες...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

άλλο έντυπο, άλλο ηλεκτρονικό

Ανώνυμος είπε...

opos vlepete loipon syntopites fobamai oti to mesologgi exei valei lytoys kai demenoys na ftiaxei dieyrimeno kata poly dimo..idomen

Ανώνυμος είπε...

Ώπα ρε μεγάλε 12:06! Να τους στέλνεις τι γράφουν οι τοπικές να το ξέρουν και να μη μας κουράζουν! Ή καλύτερα να μας ρωτάνε τη μία μέρα αν ξέρουμε την είδηση και να ανεβάζουν το θέμα με λεπτομέρειες την επόμενη!

Ανώνυμος είπε...

Ο Kaποδιστριας1 ηταν μεγαλη αποτυχια για τις περισοτερες κοινοτητες και για αυτες που εγιναν εδρες δημων ,στο νομο.
Αυτο εγινε γιατι η τοτε τεδκε μερτουσε ψηφους και οριζε περιοχες κατα το αν ο δημος θα ειναι πρασινος ή μπλε για να εχουν ψηφους για το παραπανω 'σωματειο' ,την κεδκε.Η πολιτικη αυτη εφαρμοστηκε σε βαρος των κοινοτητων και δεν πρεπει να θεωρηθει μπουσουλας για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2.
Ο νομος αιτωλο-ακαρνανιας εχει πολυ λιγους δημους(8) σε σχεση με αλλους μικροτερους νομους τοσο σε πληθυσμο οσο και σε εκταση (π.χ. ημαθεια-5 δημοι)
Τα οικονομικα και κοινωνικα κριτιρια (που δεν τα ελαβαν υποψη στον Καπ.1 αυτοι που τον 'σχεδιασαν') εχουν να κανουν με ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΜΕ 4 ΔΗΜΟΥΣ και ΑΙΤΩΛΙΑ ΜΕ 4+1 ΔΗΜΟΥΣ.
ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ (με ολους τους δημους και κοινοτητες επαρχειας βαλτου δηλαδη δημους μενιδιου ιναχου αμφιλοχιας)
ΒΟΝΙΤΣΑ (δημος ανακτοριου και κεκρωπιας)
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (δημος μεδεων φυτειων και μερος του δ.αστακου )
ΑΣΤΑΚΟΣ (δημοι αλυζιας μερος αστακου μερος οινιαδων δλδ κατοχη λεσινι πενταλοφος)
ΑΙΤΩΛΙΑ:
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (δημοι χαλκειας αντιριου ναυπακτου και τα χωρια της ορεινης ναυπακτιας που εχουν επαφες με την πολη της ναυπακτου.)
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (δημοι μεσολογγιου αιτωλικου μερος οινιαδων)
ΘΕΡΜΟΥ (δημος θερμου μακρυνειας και χωρια ορεινης ναυπακτιας που εχουν επαφες με θερμο,ισως και παραβολα)
ΑΓΡΙΝΙΟΥ (δημος αγρινιου νεαπολης στρατου θεστιεων παρακαμπυλιων παναιτωλικου ,και τους δημους αγγελοκαστρου και αρακυνθου που εχουν επαφες με αγρινιο και οικονομικες και υπαρχει δικτυο νερου και αποχετευσης κοινο)

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ αν ισχυσει αυτος ο διαχωρισμος των δημων δημιουργουνται πολλα παραλογα για το Αγρινιο.
θα ειναι η πολη που δεν θα εχει επαφη με την ιονια οδο αφου οι δημοι εισοδοι της πολης (αγγελοκαστρο και φυτειες) θα ανηκουν σε αλλους δημους.
Αντι αυτου φορτωνουν και εναν χρεωκοπιμενο δημο στη τσεπη των κατοικων της περιοχης(παρακαμπυλια)

Ανώνυμος είπε...

To κυριότερο πρόβλημα με τον "Καποδίστρια 2" είναι ότι υπηρεσίες του Κράτους(παιδεία,πρόνεια,υγεία κ.ά) θα περάσουν στους Δήμους.'Ετσι με την μικρή χρηματοδότηση που έχουν οι δήμοι θα κλιθούν να πληρώσουν τις παραπάνω υπηρεσίες για δεύτερη φορά τα λαικά στρώματα της περιοχής.Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε εμπορευματοποίηση άγρια.Οπότε όσο πιο λίγοι είναι οι δήμοι τόσο πολλοί κατοίκους θα έχει άρα θα υπάρχει μεγάλη αγορά για το μεγάλο κεφάλαιο μέσω των έργων σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των παραπάνω υπηρεσιών ώστε να κατακτήση μεγάλη κερδοφορία!Αυτή τελικά είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμφωνούν στον "Καποδίστρια 2".

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗς ΚΕΔΚΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.
ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ.
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο ΣΩΚΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 29ΔΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΩΝ 29 ΔΗΜΩΝ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.

agrinionews είπε...

Για το 29dytika το θεωρούμε ένα από τα ιστορικά ειδησεογραφικά site του νομού, καθώς ξεκίνησε σε μια εποχή πρώιμη για το Αιτωλοακαρνανικό Internet:Ανοίγαμε μόνο τον Ourano Και το 29dytika πριν χρόνια για να δούμε ειδήσεις.
Όντως το 29dytika δουλεύει με δελτία τύπου, όμως έχει πάρει θέση κατά καιρούς σε ζητήματα ενώ δημοσιεύει και απόψεις ορισμένες φορές.

Ανώνυμος είπε...

edo mesa mathete na eiste antikeimenikoi se geniko epipedo kai meta proagete eidikes anafores....akoyme exofrenika pragmata..enas mas leei oti to agrinio prepei na parei oloys toys dimous toy nomoy me anartres krayges peri exypiretiseon...sigia vre sy katoyra kai ligo..

Ανώνυμος είπε...

πρωτεινω και το μεσολογγι να ενσωματωθει στο δημο αγρινιου μπας και δουν και αυτοι καμια ασπρη μερα.ετσι και αλλιως μας φορτωνονται που μας φορτωνομται συνεχεια για ψωνια ,τουλαχιστον να πιστευουν πως ειμαστε στον ιδιο δημο για να μην τους κακοφαινεται κιολλας.αλλιως τους βλεπω να μιζεριαζουν ακομα περισσοτερο και ποιος αντεχει την κλαψα τους παλι.