Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Εναλλακτική μορφή προσέλκυσης τουριστών στην πόλη μας…

Πληρότητα απ’ότι μαθαίνουμε παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία του Αγρινίου αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού τόσο οι αγώνες του thai boxing, όσο και το συνέδριο της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Δυτικής Ελλάδας έχουν προσελκύσει αρκετό κόσμο απ’όλα τα σημεία της Ελλάδας. Εμείς επισημαίνουμε το γεγονός, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται στην πόλη μας σε μεγαλύτερη συχνότητα.

Η διοργάνωση συνεδρίων-σεμιναρίων, αθλητικών γεγονότων κ.α, αποτελούν την εναλλακτική πρόταση για μια περιοχή που δεν φημίζεται για τον τουρισμό της. Βέβαια, η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών επιβάλλεται να γίνεται πιο οργανωμένα και μεθοδευμένα, κυρίως απ’την πλευρά των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και τι ακριβώς εννούμε; Τα αυτονόητα: Δημιουργία άρτια οργανωμένων συνεδριακών χώρων και ξενοδοχείων, προβολή του τόπου μας σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις και πάνω απ’όλα βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η πόλη μας σε πολλούς τομείς ( πολεοδομικό, κυκλοφοριακό κ.α).

Ίσως κάποιοι απαντήσουν στην ανωτέρω σκέψη άλα Αγρινιώτικα: «Καλά που στου διαουλού ζείτε; Εδώ δεν έχουμε άλλα βασικά πράγματα και σεις αμπελοφιλοσοφείτε!» Ευτυχώς είμαστε νέοι άνθρωποι και έχουμε και μεις τα όνειρά μας και τα οράματά μας. Δίχως αυτά θα είχαμε πρόβλημα πρόωρης γήρανσης! Δυστυχώς όμως, γεννηθήκαμε σε ένα τόπο που απ’ότι φαίνεται το όνειρο αντιμετωπίζεται ρεαλιστικά ως προς τη χρονική του διάρκεια, κρατάει δηλαδή μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ το όραμα το έχουμε ακουστά μόνο κάπου στην Παλαιά Διαθήκη....

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A!Tώρα κατάλαβα γιατί ο Μοσχολιός έχει μετετρέψει την πόλη σε ένα απέραντο εργοτάξιο!Βλέπει μπροστά ο άνθρωπος...Θα γίνουμε και εμείς σαν την Αυστραλία μετά τους Ολυμπιακούς του 2000.Αγρίνιο:Η πόλη του καπνού και...των συνεδρίων!Ειμαστε για τα παγκύρια τελικά!!!

Ανώνυμος είπε...

εν καταλαβαινω το σκεπτικο του 7.58 και την μηδενιστικη σταση του.ας μην ειμαστε ουτοπιστες.η αναπτυξη ενος εναλλακτικου τροπου τουρισμου οπως πολυ σωστα αναφερει το αρθρο ειναι πολυ πιο κοντα στην πραγματικοτητα της πολης απο καθε αλλο τροπο τουρισμου.το αγρινιο σαν μια μεγαλουπολη και οικονομικο κεντρο μια τεραστιας περιοχης της υπαιθρου εκει θα πρεπει να ριξει το ενδιαφερον της για προσελκυση ξενου κοσμου στην πολη και βλεπω με ικανοποιηση τα τελευταια χρονια να γινονται κινησεις προς αυτον τον τομεα.επισης αυτο που θα ηθελα να επισημανω ειναι η προσπαθεια αναδειξης του φυσικου πλουτου και καλους της λιμνης τριχωνιδας.πιστευω οτι σε συνεργασια του δημου αγρινιου με τους παραλιμνιους δημους μπορουμε να προσελκυσουμε και σε αυτον τον τομεα καποιο ικανοποιητικο αριθμο τουριστων με τεραστια ωφελη για την περιοχη.μη ξεχναμε εξαλλου οτι με τον καποδιστρια 2 οι παραλιμνιοι δημοι θα ενωθουν με το αγρινιο.

Ανώνυμος είπε...

o monos tropos na anptixthi i poli toy agriniou eine meso tou athlitismou kai tipote allo.mono o panetolikos mpori na ma s sosi an kai apoti akouo fetos kati ginete kai sto agriniotiko mpasket.kani poli kali prospathia i gimnastiki eteria mpas kai doume aspri mera se ayton ton topo

Ανώνυμος είπε...

7:58,
Oi Rodites einai malaes pou exoune gemisei to nisi me sinedriaka kentra?Exeis paei pote ton septemvrio,oktovrio,noembrio na deis ti kosmos episkeptete to nisi logw akrivws ton sinedriwn? Alla eiste toso gaou orismenoi kai giayto den prokite na pame pote mprosta...

Ανώνυμος είπε...

φίλε 5:06 είναι ανώφελο να συγκρίνεις τη Ρόδο με το Αγρίνιο. Έτσι απλά...

Ανώνυμος είπε...

Den sigrino th rodo,apla leo oti ki emeis me ton katalilo sxediasmo kai ypodomes mporoume na proselkisoume kosmo,tosa omorfa pragmata exei o topos mas,arxaia,paralies klp klp klp alla afou oloi adiaforoun..