Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ξαναέρχεται ο Αλέξης!

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί αυτή την Πέμπτη στις 13.00 τον Αστακό, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει το κόμμα του σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με κύριο αίτημα τους, την εναντίωσή τους στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή να επιτρέψει στους Αμερικάνους και στους Ισραηλινούς τη χρήση του Πλατυγιαλίου για τα σχέδια τους στη Μέση Ανατολή. Χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μας ανέφεραν ότι ''η χρήση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι από Αμερικανούς και Ισραηλινούς σαν λιμάνι ανεφοδιασμού των τελευταίων για τον πόλεμό τους στη Γάζα ενάντια των Παλαιστινίων έφερε τον νομό μας στο κέντρο του παγκόσμιου πολιτικού ενδιαφέροντος, ενώ το θέμα έγινε γνωστό από δημοσιεύσεις του ξένου τύπου''. Απ' την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση δια της αρμοδίου υπουργού κυρίας Μπακογιάννη αλλά και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κυρίου Κουμουτσάκου, διαψεύδει κατηγορηματικά τα ανωτέρω δηλώνοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό το Πλατυγιάλι έρχεται ξανά στην επικαιρότητα-αυτή τη φορά στη διεθνή- όχι για τους συνήθεις λόγους. Ο Αλέξης δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και επισκέπτεται ξανά το νομό μας, προκειμένου αυτή τη φορά να δηλώσει τη συμπαράστασή του στον Παλαιστινιακό λαό που αυτές τις ημέρες δοκιμάζεται σκληρά. Παράλληλα, αποδεικνύει τη βαρύτητα που ο ίδιος δείχνει προσωπικά στην αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Το ερώτημα και συνάμα το διακύβευμα τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του είναι εάν και κατά πόσο θα κατορθώσουν να πείσουν τους Αιτωλοακαρνάνες για τις προθέσεις τους, αλλά και τη δυναμική των πολιτικών τους θέσεων, αφού οι δημοσκοπήσεις που έρχονται τουλάχιστον εώς τώρα στην επιφάνεια τιρβάζουν περί του αντιθέτου… Βέβαια αρκετά στελέχη του ΣΥΝ πιστεύουν ότι σύντομα αυτή η εικόνα θα αλλάξει. Οψόμεθα λοιπόν! Να αναφέρουμε ότι στη συνέχεια ο κύριος Τσίπρας θα επισκεφθεί το Μεσολόγγι, όπου θα μιλήσει στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 19.00.

6 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Ε,ναι λοιπόν, έχει σίγουρα γκόμενα από το Αγρίνιο!

Ανώνυμος είπε...

αστυνομος της φρουρας του ειναι απο το ΑΓρίνιο

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

H Είδηση και το σχόλιο μου


Η είδηση:

Από το ελληνικό λιμάνι του Αστακού πρόκειται να ξεκινήσουν δύο φορτία με όπλα και πυρομαχικά με κατεύθυνση το λιμάνι του Άσντοντ στο Ισραήλ στα μέσα ή τα τέλη Ιανουαρίου. Τη μεταφορά των φορτίων έχει αναλάβει η Διοίκηση Θαλασσίων Μεταφορών των ΗΠΑ η οποία έχει ναυλώσει εμπορικά πλοία. Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για την ναύλωση των πλοίων που θα μεταφέρουν 325 κοντέινερ με 3.000 τόνους στρατιωτικού υλικού ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στο Ρόιετρς στις 31 Δεκεμβρίου 2008 και έληξε στις 5 Ιανουαρίου 2009


Το σχόλιο μου:

Δεν είμαι ειδικός πολιτικός ,στρατιωτικός ή ιστορικός αναλυτής. Ένας μέσος πολίτης είμαι που απλά διαβάζω 50 χρόνια τώρα τις εφημερίδες όλων των αποχρώσεων, και συχνά στέκομαι και ψάχνω « πίσω» από την είδηση και η παραπάνω είδηση μου βρομάει .

Η Αμερική έχει στείλει , στέλνει και θα στέλνει στο Ισραήλ εκατομμύρια τόνους όπλα , (κάποτε και πυρηνικά), από ανεξιχνίαστες διαδρομές .

Σήμερα που όλος ο κόσμος και ιδίως ο Αραβικός είναι τόσο ευαισθητοποιημένος από την σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα , η Αμερική ανακοινώνει με ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ότι στέλνει όπλα στο Ισραήλ μέσω ΕΛΛΑΔΑΣ .

Αγνοεί την δυσμενή για την Ελλάδα απήχηση της είδησης στον Αραβικό κόσμο ή σκόπιμα επιχειρεί να διαταράξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μας με τους Άραβες . Μήπως κάποιοι φροντίζουν να εξασθενίσουν τα όποια ερείσματα μας στον Αραβικό κόσμο , σήμερα που η Ελλάδα περιβάλλεται από κράτη που έχουν εδαφικές βλέψεις εις βάρος μας και «στήριγμα !?» έχουμε μόνο την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ ; Αν ναι , γιατί ;;;

Η Ελληνική κυβέρνηση τι κάνει ; Είναι αρκετό που σήκωσε το χαλί και προσπάθησε να βάλει από κάτω την ΕΙΔΗΣΗ ; Έχει καμιά μακριά ουρά το θέμα ;

Σε όλους τους πολέμους που έγιναν στα Βαλκάνια τον περασμένο αιώνα η Ελλάδα είχε συμμάχους . (Το 1912 Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία εναντίον της Τουρκίας. Το 1913 Ελλάδα , Σερβία , εναντίον Βουλγαρίας και το 1914-15 ήταν συμμαχικά Αγγλικά και Γαλλικά στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη ).

Τώρα τι γίνεται :

Στα σύνορα μας όχι μόνο διαλύθηκε με την ανοχή και της τότε Ελληνικής κυβέρνησης η διαχρονικά σύμμαχος μας στα Βαλκάνια Σερβία αλλά και κοντόφθαλμα , στην μόνη φυσικά ανοχύρωτη περιοχή των Βορείων συνόρων μας , (χάριν κυρίως ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων ) συναινέσαμε στην δημιουργία του θνησιγενούς κρατιδίου των Σκοπίων. Το κράτος αυτό μπορεί να επιβιώσει οικονομικά μόνο εξαρτώμενο από την Ελλάδα ή επεκτεινόμενο , όταν κάποιοι μεγάλοι το θελήσουν , προς Νότο .

Τουρκία ,Βουλγαρία , Αλβανία και Σκόπια ή ( να τα λέω από τώρα Μακεδονία;).

Ποιοι με ποιους μπορεί να συμμαχήσουν , εντελώς υποθετικά μιλάω πάντα , για να διεκδικήσουν Ελληνικά εδάφη;
Ανησυχώ και δεν θέλω να ανησυχήσω άλλους , αλλά δεν αντέχω να μην γράψω κάπου, διακριτικά όσο γίνεται τις σκέψεις μου για να μην ταράξω και το γεύμα ή το δείπνο των κυβερνόντων.

Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Μάρκος είπε...

Αστυνόμος της φρουράς του; Δηλαδή έχει ένα "γουρούνι δολοφόνο" να τον φιλάει; Και ως τι έχει φρουρό δηλαδή; Δεν είναι βουλευτής, γιατί δικαιούται φρουρό; Δηλαδή ο Βασίλης Λεβέντης ως αρχηγός κόμματος έχει αστυνομικό ως φρουρό;

Ανώνυμος είπε...

Bρε , καλώς τα τα παιδιάααα...Τον κούκο ,τον βλέπω...Οι τρείς, πού είναι; Οέο;

Ανώνυμος είπε...

ti erxetai to skatiariko na kanei edw? na timisei thn three and the koukous band sto dhmarxeio?