Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Μερικά από τα έργα έγιναν στο νομό μας μέσω του Leader+


Τη περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας παρουσίαση για το Leader + και πώς αυτό υλοποιήθηκε στο νομό μας όσο και στην Ευρυτανία, μέσω της Ο.Τ.Δ. Τριχωνίδας Α.Ε.

Μετρήσαμε συνολικά 20 έργα. ( δεν μιλάμε για διατοπικές συνεργασίες κ.α. που αφορούν όλη τη περιοχή δράσης). Από αυτά τα παρακάτω 9 έγιναν στην Αιτωλοακαρνανία. Τα υπόλοιπα 11( τα περισσότερα δηλαδή) έγιναν στην Ευρυτανία(!)

-Ίδρυση τουριστικής μονάδας, ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 3 αστέρων στο Βλοχό του Δ.Θεστιέων.

- Επισκέψιμο Αγρόκτημα με υποδομή διανυκτέρευσης στο Καστράκι ( Kastraki Village).

-Επισκέψιμο Αγρόκτημα με υποδομή διανυκτέρευσης καθώς και δημιουργία μικρού οινοποιείου στο Δ.Δ. Κομπωτής του Δ. Μεδεώνος.

-Μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου και μετεγκαστάσταση ελαιοτριβείου στη Κάτω Μακρυνού.

-Επέκταση και Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός Τυροκομικής Μονάδας στη Καμαρούλα.

-Μονάδα τυποποίησης επεξεργασίας& μεταποίησης Μελιού στην Αμφιλοχία.

-Ίδρυση εκτροφείου Θηραμάτων στο Καστράκι.

-Βελτιώσεις Ορειβατικού καταφυγίου στο όρος Παναιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

-Διαμόρφωση Πλατείας Οικισμού Σχοίνου στο Δήμο Αγρινίου.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε δόθηκε ένα εγχειρίδιο με τις παραδοσιακές γέυσεις Αιτωλοακαρνανίας- Ευρυτανίας, οι οποίες προωθούνται μέσω αυτών των δράσεων στα εστιατόρια και τις τουριστικές μονάδες.

Με την εκδήλωση αυτή δίνεται μια σαφή εικόνα για το τι έγινε στο νομό μας μέσω του Leader+. Για να υλοποιούνται αυτά τα προγράμματα δεν είναι αρκετό μόνο το ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς, αλλά πρέπει και αυτοί να συνεπικουρούνται από τους Καποδιστριακούς δήμους, οι οποίοι πρέπει να τα προωθούν σωστά ώστε και ο κόσμος να ενημερώνεται, αλλά και από τους ίδιους τους επενδυτές. Το έχουμε ξαναγράψει εδώ ότι όσα λεφτά και να βρεθούν, τίποτα δεν θα γίνει άμα δεν υπάρξει αντίστοιχο επενδυτικό ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής σε επενδύσεις τέτοιου είδους οι Αιτωλοακαρνάνες μάλλον είναι διστακτικοί. Από την άλλη όμως για να μετατραπούν οι νησίδες ανάπτυξης σε περιφερειακό πόλο έλξης πρέπει να γίνουν τα έργα υποδομής και πάνω από όλα να γίνουν τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες με αξιοποίηση των ορεινών όγκων και του υδάτινου στοιχείου του νομού.

Στη παρούσα φάση πάντως και αυτά τα έργα μπορούν να αποτελέσουν καλή αφετηρία. Η ενδεχόμενη καλή απόδοση τους μπορεί να δώσει κίνητρα και σε άλλους να επενδύσουν με ανάλογο τρόπο χρήματα στο νομό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε τοπική εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής ,δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του «Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αν Αττικής o Σωκράτης»,στην οποία οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί διαμαρτύρονται, διότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανακινεί το θέμα του αντικομουνιστικού μνημονίου. Θέτοντας σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης ,ανεξάρτητα από τις πολιτικοϊδεολογικές πεποιθήσεις και εκτιμήσεις του καθενός.

Η προσπάθεια, εξομοίωσης –αναφέρει η σχετική ανακοίνωση- του κομμουνισμού με το Ναζισμό, αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική μνήμη.

Στο σημείωμα αυτό ,θα επιχειρήσω να φρεσκάρω τη μνήμη εκείνων που φαίνεται ότι λειτουργεί επιλεκτικά και μάλιστα κατά τρόπο παιδαριώδη λες και το 95% του Ελληνικού Λαού έχει πάθει αμνησία και μόνο το δογματικό και αμετανόητο 5% κατέχει την ιστορική αλήθεια.

Τι αναφέρει αυτό το περιβόητο μνημόνιο για το οποίο διαμαρτύρονται οι ελάχιστοι εναπομείναντες σήμερα κομμουνιστές στην Ευρώπη. Αναφέρει δηλαδή κάτι πολύ απλό και κατανοητό ακόμα και σε ανόητους. «Ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται εν ονόματι οποιασδήποτε ιδεολογίας , είναι εγκλήματα και πρέπει να τιμωρούνται .» Οι Ναζί λ.χ ,χωρίς καμία αμφιβολία διέπραξαν θηριωδίες .Σκότωσαν, έκαψαν , ατίμασαν ,σκόρπισαν τον όλεθρο.

Ο ελεύθερος κόσμος , στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο αντιστάθηκε σθεναρά , ανέτρεψε τον ναζισμό και τιμώρησε παραδειγματικά τους πρωτεργάτες στη Νυρεμβέργη το 1945. Μεταξύ εκείνων που

έμειναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος

εκατομμυρίων αθώων πολιτών είναι και οι κομμουνιστές.

Και αυτό, δεν το καταγγέλλουν αντικομμουνιστές ,αλλά αξιόπιστοι

πνευματικοί άνθρωποι της τέχνης και της επιστήμης, που πίστεψαν στο μαρξισμό , συμπαραστάθηκαν για την επικράτησή του και έζησαν στο πετσί τους τη βαρβαρότητα και το άγριο πογκρόμ που οργανώθηκε σε βάρος εκατομμυρίων αντιφρονούντων στο μαρξιστικό σύστημα που επιβλήθηκε εκτός από τη Σοβιετική ΄Ένωση και στα κράτη του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ .

Ένας από αυτούς είναι και ο Αντρέι Ζαχάρωφ. Διάσημος πυρηνικός επιστήμων και αποκαλούμενος πατέρας της υδρογονοβόμβας , που σήμερα αποτελεί σύμβολο του παγκόσμιου ανθρωπισμού.

Ο Ζαχάρωφ συνέλαβε τον εαυτόν του να αναρωτιέται για τη επιτυχία της θεωρίας του σοσιαλισμού .Είχε αντιληφθεί ότι λιγόστευε όλο και περισσότερο η ικανότητα του σοσιαλισμού να λύσει με κάποιο ειδικό τρόπο τα προβλήματα του κόσμου. Πίστευε ότι τα κράτη που ακολουθούν το σοσιαλιστικό σύστημα τείνουν να έχουν τα ίδια προβλήματα με τα καπιταλιστικά κράτη.

Τις ανησυχίες του αυτές τις δημοσιοποίησε στον Τύπο και γι αυτό καθαιρέθηκε από όλα τα προνόμια που είχε σαν επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της Σοβιετικής Ενώσεως.

Ο Αντρέι Ζαχάρωφ στο βιβλίο του « Ο Ζαχάρωφ αποκαλύπτει»

Γράφει χαρακτηριστικά για το κομουνιστικό καθεστώς και τα εγκλήματα που διέπραξε , τα οποία και εξομοιώνει με αυτά της ναζιστικής θηριωδίας.

« Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα χαντάκια με τα πτώματα τους θαλάμους αερίων ,τα σκυλιά των Ές-‘Ες ,τους φανατισμένους γιατρούς, τους σωρούς από γυναικεία μαλλιά, τις βαλίτσες γεμάτες χρυσά δόντια, και τα λιπάσματα από τα εργοστάσια του θανάτου.

Όμως, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και την εγκληματική κομματική και δογματικά στενοκέφαλη πολιτική του Στάλιν και των συνεργατών του, που έβαλε τους σοσιαλιστές και τους κομμουνιστές να πολεμήσουν ο ένας τον άλλον.

Ο ναζισμός - λέει ο Ζαχάρωφ -, κράτησε δώδεκα χρόνια στη Γερμανία . Ο σταλινισμός όμως κράτησε διπλάσιο χρονικό διάστημα στη Σοβιετική Ένωση.

Υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά .αλλά και μερικές διαφορές. Ο σταλινισμός, παρουσίασε ένα πολύ πιο έξυπνο είδος υποκρισίας και δημαγωγίας από τον ναζισμό, που δε βασιζόταν σ ένα φανερά κανιβαλιστικό πρόγραμμα , όπως αυτό του Χίτλερ, αλλά σε μια προοδευτική , επιστημονική και λαοφιλή σοσιαλιστική ιδεολογία. Ο μηχανισμός των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων

γινόταν πλέον σε επιστημονική βάση….Τουλάχιστον δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στις αίθουσες των βασανιστηρίων της NKVD {μυστική αστυνομία]

στα στρατόπεδα για τους εξόριστους κούλακ {πλούσιοι αγρότες}και τις οικογένειες τους και στα στρατόπεδα «χωρίς επικοινωνία» {αυτά τα στρατόπεδα ήταν στην πραγματικότητα το πρότυπο για την κατασκευή των φασιστικών στρατοπέδων του θανάτου}Χιλιάδες κρατούμενοι εκτελούνταν εξαιτίας του «συνωστισμού».ή έπειτα από ειδικές διαταγές» Αυτά έγραψε μεταξύ άλλων ,ο κορυφαίος αυτός διανοούμενος .Και βέβαια η ιστορική διαδρομή των μετέπειτα εξελίξεων στη Σοβιετική Ένωση και στους δορυφόρους της, τον δικαίωσε απολύτως.

Στην Κίνα, στην Καμπότζη , στη Ρουμανία , στην Ελλάδα στο Βιετ Νάμ και αλλού, έγιναν επίσης εγκλήματα φρίκης και αποτροπιασμού εν ονόματι δήθεν, της μαρξιστικής ιδεολογίας και της επιβολής με τη βία τη δικτατορία του προλεταριάτου . Ορισμένοι ιστορικοί καταγράφουν τα εγκλήματα αυτά , ως κατά πολύ υπέρτερα εκείνων που διαπράχθηκαν κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Δεν χρειάζεται συνεπώς να καταβάλει κάποιος προσπάθεια για να εξομοιώσει τα εγκλήματα του ναζισμού με αυτά του κομμουνισμού .Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να

επισημάνουμε ότι τα εγκλήματα των κομμουνιστών υπήρξαν ειδεχθέστερα . Διότι ενώ οι ναζιστές διέπραξαν εγκλήματα εν καιρώ πολέμου , αντίθετα οι κομμουνιστές δολοφονούσαν εν ψυχρώ σε καιρό ειρήνης και μάλιστα. στις ίδιες τους τις πατρίδες.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΛΥΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

μεταξυ μας μεταξα......