Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Το "εκκρεμές" της δημοκρατίας.

Όλα άρχισαν τον Δεκέμβριο ( όλα;).
Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη, πορείες, διαδηλώσεις, βία από όλες τις πλευρές.

Ξαφνικά στο υπάρχον σκηνικό άρχισαν σιγά σιγά να προστίθονται "αδέσποτοι" πυροβολισμοί. Σε μαθητή στο Περιστέρι, σε τρένα, σε κλούβα των ΜΑΤ.

Σήμερα για άλλη μια φορά ο στόχος ήταν ξεκάθαρα έμψυχος. Αυτή τη φορά άγνωστοι πυροβόλησαν άναδρα εν ψυχρώ τον Διαμαντή, έναν νέο που επέλεξε να γίνει αστυνομικός για να βγάζει το ψωμί του.

Σαν να υπάρχουν κάποιοι που να θέλει να είναι η ελληνική κοινωνία ένα καζάνι που βράζει.

Κάτι τέτοιο δεν το συντηρούν μόνο οι πυροβολισμοί. Το συντηρεί η "πολεμική" ατμόσφαιρα που διατηρήται από πολλές πλευρές ανεξαιρέτως.

Θολωμένα μυαλά ανέκαθεν κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας. Όταν όμως συσσωρεύονται γεγονότα και καταστάσεις, αυτά γίνονται ιδιαιτέρως επικίνδυνα..και ψάχνουν αιτίες η ιδεές ως άλλοθι για να "ντύσουν" τις ακραίες πράξεις τους.

Όλα τα παραπάνω δεν γράφονται για να φτάσουμε σε κάποια "τετριμμένα ηθικοδιδακτικά συμπεράσματα" αλλά σε αυτά εδώ παρακάτω:

Ημέρες χάους ταιριάζουν μόνο σε λατινοαμερικάνικες κοινωνίες η σε "μυστήριες" ημέρες του '65 αν θέλετε. Και για να μην κινδυνολογούμε πολύ ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέλουν τα παραπάνω στην ελληνική κοινωνία ( από όλες τις πλευρές).

Δεν χρειάζεται η δημοκρατία μας για κανένα λόγο να γίνει εκκρεμές με μεγάλη ανεξέλεγκτη τροχιά, είτε προς τα άκρα δεξιά είτε προς τα άκρα αριστερά.

Ας το καταλάβουν όλοι αυτό και ας αντιμετωπίζουν το κάθε τι από εδώ και στο εξής με σύνεση και ψυχραιμία κα προπάντων με κινήσεις που να στοχεύουν στην ουσία των πραγμάτων και όχι σε "παυσίπονα"


Βασιλιάς Άγριος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αυτοκαταστροφικός λαός είμαστε τελικά.Θα χάσουμε με αυτογκόλ.Αλλά τουλάχιστον θα έχουμε βρει τον "εχθρό",έτσι;Τον Διαμαντή (ετών 21).Βολεύει;
Πολύ σκούρα τα πράγματα.
Μας ζώσανε από παντού και κάποια ζώα ακόμα νομίζουν ότι κάνουν εξέγερση κατά του συστήματος.
Δεν αισιοδοξώ ότι θα αντιληφθούν εγκαίρως ότι εξυπηρετούν αλλότριους στόχους.Ίσως γιατί η ηλιθιότητα σ΄αυτό τον τόπο περισσεύει,από τον πρώτο πολίτη της χώρας μέχρι τον τελευταίο.
Γιατί Βασιλιά Άγριε έχω την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή το πρόβατο στο γνωστό ανέκδοτο με το γεύμα του λύκου και την πλειοψηφία;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ,ΕΝΩ Η ΔΕΞΙΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΄΄ΣΥΜΜΑΧΩΝ΄΄ ΑΓΚΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ,Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.

ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΗΚΟ:Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕΤΡΙΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΛΛΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΛΛΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ ΑΛΛΑΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΄΄ΜΠΑΤΣΟΣ΄΄ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ,ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΄΄ΔΙΔΑΧΘΕΙ΄΄ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΤΗΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ 1800.ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.ΤΕΛΟΣ.

ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΄΄ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ΄΄

Ανώνυμος είπε...

11,01 ρε μεγάλε γιατί το παιδεύεις και δεν το λες με απλά και δικά σου λόγια?

Ανώνυμος είπε...

den les pou xasane oi aristeroi ston emfylio kalytera! Albania tha exame ginei.

zeidoron dtsoukas είπε...

Το παρακατω κειμενο δημοσιευθηκε σημερα 6/01/2009 στο blog "skeftomasteellhnika.blogspot.com". ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ZEIDORON"

Χτες εκλεισε ενας μηνας που το κεντρο της Αθηνας βρισκεται σε εμπολεμη κατασταση.
Υστερα απο μια μικρη αναπαυλα στις γιορτες εμφανιστηκαν τα δολοφονικα κουμπουρια.
Πολλοι ανεμεναν μια τετοια επιθεση εναντιον αστυνομικων κι ισως καποιοι να την επεδιωκαν.
Πηγες της αστυνομιας μιλανε για τρομοκρατικη οργανωση και καποιοι αλλοι κανουν λογο ακομη και για πρακτορες ξενων υπηρεσιων.
Οποιοι κι αν ειναι οι κουμπουροφοροι με τις δολοφονικες τους ενεργειες τα ιδια αποτελεσματα εχουν..
Πρωτον σκοτωνουν αθωους ανθρωπους (μακαρι να τα καταφερει ο νεαρος αστυνομικος να γλυτωσει) που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι το κρατος.
Δευτερον εμφανιζουν στον εξω κοσμο μια Ευρωπαϊκη πολιτισμενη χωρα σαν ξεφραγο αμπελι και τελειως ανασφαλη.
Για φανταστειτε τη σκηνη να κυκλοφορουν στο κεντρο της Αθηνας "επαναστατες" με καλαζνικοφ και χειροβομβιδες στην πλατη.
Και τριτον αυτες οι ενεργειες συσπειρωνων την οποια εξουσια εχει ο τοπος και της δινουν το δικαιωμα να παρει οσα αντιλαϊκα μετρα θελει.
Καταφερνουν δηλαδη το ακριβως αντιθετο απ'αυτο για το οποιο υποτιθεται οτι "αγωνιζονται".
Εκτος κι αν ο πραγματικος στοχος τους ειναι η τρομοκρατηση του λαου,τοτε μπραβο αξιος ο μισθος τους.Αλλωστε τρομοκρατω σημαινει:κυβερνω χρησιμοποιωντας μεθοδους βιας.
Κι εδω φτανουμε ολοι μας μπροστα στο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ.
Εμεις οι πολιτες οφειλουμε να επιδειξουμε ψυχραιμια και να κατανοησουμε την κατασταση.
Δεν μπαινουν στη ζυγαρια οι ανθρωπινες ζωες.
Η ΖΩΗ ειναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ κι οφειλουμε ολοι να τη σεβομαστε.
Τα πολιτισμενα κρατη εχουν καταργησει την ποινη του θανατου ακομα και για τους χειροτερους εγκληματιες.
Τα ΜΜΕ καποια στιγμη πρεπει να σταματησουν να λειτουργουν σαν ΚΟΡΑΚΙΑ.
Απο τη μια καταδικαζουν την τρομοκρατια κι απο την αλλη σφαζονται για το ποιο θα μεταδωσει πρωτο την αναμενομενη προκηρυξη των "επαναστατων".
Δεν θελουν να καταλαβουν οι μηντιαδες οτι μ'αυτο τον τροπο τους κανουν λαϊκους ηρωες κι αν πραγματικα ειναι καποιοι ηλιθιοι που νομιζουν οτι σκοτωνοντας θ'αλλαξουν τον κοσμο τους προτρεπουν να το ξανακανουν.
Ειδαμε και τοσα χρονια που διαβαζαμε τα μανιφεστα της 17Νοεμβρη μετα απο καθε δολοφονια ποσο καλυτερος εγινε ο πολιτικος μας βιος.Προτρεψτε τους να μπουν μεσα στο πολιτικο συστημα κι απο κει με τις πραξεις τους,αν ειναι μαγκες και δεν διαβρωθουν μολις τα κονομησουν,να το πολεμησουν!
Κι ερχομαστε στην εξουσια.Επιτελους κυριοι ποτε θα καταλαβετε οτι εσεις ειστε η Κυβερνηση,οτι εσεις πρεπει καλως η κακως να κυβερνησετε αυτο τον τοπο για δυομισυ χρονια ακομα.
Αφηστε τα ευχολογια,αφηστε τις διαπιστωσεις,αφηστε τα μπουζουκια και τα σαλε και πιαστε δουλεια κι αν μπορειτε και κανεναν τρομοκρατη.
Εμφυσηστε το αισθημα της ασφαλειας στον κοσμο.
Ειναι τουλαχιστον ντροπη να φοβαται ο πολιτης να κατεβει στην Αθηνα.
Που ζουμε στο Σικαγο;
Κι οποιος δεν μπορει δεν ειναι κακο να φυγει απο μονος του.
Ταπεινη μου αποψη οτι μια παραιτηση με αναληψη ευθυνης ισως επαιζε καταλυτικο ρολο ως προς την εκτονωση του κλιματος.
Αντιλαμβανεστε φανταζομαι οτι ο κομπος το 'σπασε το χτενι!
"ZEIDORON"
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 6/1/09
στις 2:47:00 πμ 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση Ετικέτες ΖΕΙΔΟΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Ποίοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής απόπειρας κατά του νεαρού αστυνομικού...!!!

Κάποιοι με κροκοδείλια δάκρυα καταδικάζουν τις δολοφονικές επιθέσεις! Άραγε θα βγάλουν αντίστοιχη αφίσα που να λέει να συλληφθούν οι υπαίτιοι και να αφοπλιστούν οι κατσαπλιάδες αριστεριστες δολοφόνοι;

Ποιός είναι ο "ηθικός αυτουργός" της δολοφονικής ενέδρας που έστησαν οι άγνωστοι και που είχε σαν αποτέλεσμα τον πάρα πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού 20 ΧΡΟΝΩΝ. Μα, θα πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε:

* Ποιοί φώναζαν ότι το αίμα πληρώνεται με αίμα;
* Ποιοί έλεγαν τους αστυνομικούς δολοφόνους;
* Ποιοί καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στα επεισόδια της Αθήνας, μαζί με τους κουκουλοφόρους;
* Ποιοί ευελπιστούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση και το διαμήνυαν με σε κάθε μέσο και με κάθε τρόπο;
* Ποιοί αγκάλιαζαν την καταστροφική δράση των κουκουλοφόρων και αρνούνταν να καταδικάσουν τα Εξάρχεια και το "άβατο" που ισχύει εκεί και το άσυλο των δολοφόνων στα πανεπιστήμια;

Όλοι μας γνωρίζουμε ποιοί επιθυμούσαν και συνεχίζουν να επιθυμούν την κατάπτωση του πολιτεύματος στην χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα παρελκόμενά του, τα αγαπημένα του παρεκόμενα παιδιά,τα παιδιά εξεχοντων επωνυμων αριστερών ή συριζατων που είναι φυλακη ή ξεφυγαν μεχρι σήμερα, αλλά και υπηρεσίες πληρωμένων πρακτόρων εχθρικών χωρών και ανθελληνικών κινήσεων,τι λένε για όλα αυτά:
Ποιοι ηθικοί αυτουργοί όπλισαν τα Καλάσνικοφ κάποιων δικών τους ιδεολογιών ομοειδών υποέλληνων να ρίξουν (ριπές) κατά των αστυνομικών κατ ατης Ελλάδος...
Το ερώτημα που δεν τολμούμε να απαντήσουμε, είναι
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ
ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ;

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΟΡΓΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΠΟΛΥ ΟΡΓΗ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπήρχε μια ελάχιστη αμφιβολία, γράφει ο Μανώλης Κοττάκης, για τις αληθινές επιδιώξεις που έχουν ορισμένοι πρωταγωνιστές του δημόσιου βίου τούτη την περίοδο, , αυτή διαλύθηκε οριστικά και αμετάκλητα χθες.

Μια ματιά στη συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στην «Κυριακάτικη Αυγή» πείθει δυστυχώς και τον πλέον αδαή ότι το Δεκέμβριο που μας έφυγε «παίχθηκαν», για λόγους μικροκομματικούς, είτε ενσυνειδήτως είτε από βαριά αμέλεια, επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της χώρας.

Εις βάρος της διεθνούς εικόνας της, εις βάρος της οικονομίας της, εις βάρος του κοινού μας μέλλοντος.

Παιχνίδια που συνεχίζονται ακόμη. Ας δούμε τα πειστήρια: Στο προχθεσινό φύλλο της «Κυριακάτικης Αυγής» υπήρχε ως «ένθετο» ένα ημερολόγιο του 2009, με εξώφυλλο το πρόσωπο του Αλέξη και τίτλο «Εικόνες από το μέλλον». Ποιες είναι αυτές οι εικόνες (φωτογραφίες) από το μέλλον ; Μήπως έχετε την περιέργεια να μάθετε ;

Το μέλλον μας είναι ένας κουκουλοφόρος, ο οποίος εικονίζεται στο ημερολόγιο της «Αυγής» (μήνας Φεβρουάριος) να πετά μια πέτρα προς άγνωστη κατεύθυνση! Η λεζάντα κάτω από τη φωτό δεν επιτρέπει παρερμηνείες: ....«Η λάβα αιφνιδιάζει όσους δεν βλέπουν το ηφαίστειο»…...

Το μέλλον μας είναι ένα αλλόφρον ζευγάρι (μήνας Φεβρουάριος και πάλι), το οποίο εικονίζεται να φεύγει τρέχοντας καθώς οι φλόγες των μολότοφ έχουν ζώσει έναν καιόμενο κάδο σκουπιδιών δίπλα του. Η λεζάντα κάτω από τη φωτό δεν κρύβει επιθυμίες. «Καραμανλής ή χάος; Χάος!» επιλέγουν οι συνθηματολογούντες. Το χάος της φωτιάς και του ρημαδιού…..

Το μέλλον μας είναι οι σπασμένες βιτρίνες της Πανεπιστημίου, οι οποίες «κοσμούν» το ημερολόγιο της «Αυγής» για το μήνα Ιούλιο. Λεζάντα; «Πλιάτσικο στις κλεμμένες μας ζωές». Το μέλλον είναι το πλιάτσικο. Μέχρι και το φλεγόμενο δένδρο της Πλατείας Συντάγματος χρησιμοποιείται ως εικόνα του ...«αύριο».

Αυτό λοιπόν είναι το κοινό μας μέλλον; Φωτιές και πέτρες; Πίστευα ότι στη συνέντευξη του φίλου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου στη χθεσινή «Αυγή» θα έβρισκα διαφορετικές απαντήσεις.

Πίστευα ότι στον πολιτικό λόγο της ανανεωτικής Αριστεράς δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος χώρος για ανοχή στη βία. Κι όμως... Αφού ο Αλέκος δήλωσε αρχικώς ότι την Αριστερά την εμπνέουν προσωπικότητες «που έφεραν επαναστατικά αποτελέσματα με ειρηνικές μορφές πολιτικής πάλης» (Γκάντι, Κινγκ), απάντησε: «Αν όντως επιδιώκουμε ριζοσπαστικές αλλαγές στο ταξίδι, παρότι εμείς δεν τους κουβαλάμε στην ψυχή μας, θα συναντήσουμε και τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα (...) Χωρίς συγκρούσεις δεν γίνονται αλλαγές στην κοινωνία».

Ώστε έτσι, πρόεδρε ; Άγριοι «Ποσειδώνες» με τρίαινες οι κουκουλοφόροι ; Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες οι αντιεξουσιαστές ; Με τέτοια «λογοπαίγνια» δίνει επίσημη κάλυψη σε φαινόμενα βίας ο πρόεδρος της Κ.Ο. ενός κόμματος Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ; Κρίμα, πρόεδρε. !

Είναι κρίμα να επενδύεις στη βία για την εκλογική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, μην υπολογίζοντας το κόστος για τη χώρα. Είναι κρίμα, παραμονές νέων κινητοποιήσεων, να ενθαρρύνεις το σχέδιο …«κουκούλα».

Η Αριστερά που μάθαμε εμείς στα αμφιθέατρα, στις κόντρες μας, είχε πάντα πρόσωπο και δεν κρατούσε ποτέ τρίαινα.

Πηγή: «e-tipos»

Ανώνυμος είπε...

Mια άγνωστη,στην Ελλάδα, προσπάθεια μερικών χιλιάδων ομογενών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να ιδρύσουν μυστική οργάνωση στα χνάρια της Φιλικής εταιρείας και να"συνομωτήσουν" υπέρ της επαναφοράς της Ελληνικής γλώσσας στην ΕΣΣΔ κάτω απ΄το άγρυπνο μάτι της KGB στα τέλη της δεκαετίας του '60, παρουσίασε η εφημερίδα"Καθημερινή" μέσα από συνέντευξη ενός εκ των επιζώντων πρωτεργατών της προσπάθειας.
Η αφήγηση του κ.Αχιλλέα Τσεπίδη είναι συναρπαστική:
.
"Μάρτιος 1980, πλατεία Σταράγια Πλόσιατ, στο κέντρο της Μόσχας. Εξι άντρες με Καυκασιανή κοψιά, γούνινα καπέλα «Σάπκα» και βαριά πανωφόρια, περνούν την πύλη του μεγάρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).
Κρατούν από μια βαλίτσα στο κάθε χέρι και μετά σύντομη συνομιλία με τον φρουρό, περνούν στο εσωτερικό του κτιρίου, απ’ όπου βγαίνουν μισή ώρα αργότερα χωρίς τις βαλίτσες.
Δεν ήταν στελέχη του ΚΚΣΕ, ούτε μέλη ξένης υψηλής αντιπροσωπείας αδελφού κόμματος από κάποια χώρα του εξωτερικού. Επρόκειτο για «συνωμότες» μιας παράνομης οργάνωσης Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης, που δρούσε στα «σπλάχνα» του μπρεζνιεφικού καθεστώτος, κάτω από τη μύτη της KGB.
Την είχαν ιδρύσει έξι ομογενείς στη Γεωργία, λειτουργούσε στα πρότυπα της «Φιλικής Εταιρείας», και είχε σκοπό να προωθήσει την επαναφορά της διδασκαλίας των ελληνικών στα σχολεία που είχε καταργήσει ο Στάλιν το 1937.
Τι περιείχαν οι βαλίτσες; Τετράδια γεμάτα με υπογραφές -γύρω στις τριάντα χιλιάδες - που είχε συγκεντρώσει με άκρα μυστικότητα η οργάνωση με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία» κάτω από ένα...
κείμενο προς την ανώτατη κομματική ηγεσία, στο οποίο διατύπωναν την επιθυμία τους να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα όπου υπήρχαν συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί. Ένα χρόνο μετά, στο 26ο συνέδριο του ΚΚΣΕ, αποφασίστηκε να επιτραπεί στην Γεωργία και την Ουκρανία η διδασκαλία των ελληνικών. Ο πρωτεργάτης της κίνησης, Αχιλλέας Τσεπίδης, που ζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων.
Μοναδικός στόχος:
«Η οργάνωση φτιάχτηκε το 1968 στο Ρουστάβι της Γεωργίας με μοναδικό στόχο να επανέλθουν τα ελληνικά στα σχολεία. Στην αρχή ήμασταν έξι ομογενείς. Λειτουργούσαμε σε συνθήκες παρανομίας κατά τα πρότυπα της Φιλικής Εταιρείας. Ο κάθε ένας από εμάς έπρεπε να στρατολογήσει συγγενείς και φίλους χωρίς όμως ο ένας να ξέρει για τον άλλο. Έτσι σε διάστημα έξι χρόνων γίναμε δύο χιλιάδες. Κάποιοι ομογενείς με οικονομική επιφάνεια, όπως ο Νίκος Αραιόπουλος, Λεωνίδας Παπουνίδης και Γιάννης Σοφιανίδης μας βοηθούσαν οικονομικά, ενώ και στο Σοχούμι εκινείτο ένας άλλος δραστήριος Έλληνας, ο Χαράλαμπος Πολιτίδης».
Με την πάροδο του χρόνου η οργάνωση ξανοίχτηκε και μάλιστα στη δικτατορία συγκέντρωσε χρήματα και τα έστειλε στην Ελλάδα για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Δεν θα μπορούσε, επομένως, να ξεφύγει από το άγρυπνο μάτι της KGB.
«Μια μέρα μας φώναξε ο διευθυντής ενός σχολείου και μας είπε: “Παιδιά, σταματήστε γιατί σας έχει πάρει χαμπάρι η KGB και θα ’χετε κακά ξεμπερδέματα”. Ήταν σαφές ότι η KGB μας έστελνε μήνυμα και για ένα διάστημα σιωπήσαμε. Όμως το πάθος μας ήταν ασίγαστο και σιγά σιγά αρχίσαμε να κάνουμε εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και το ΟΧΙ, με την μορφή πικ νικ και γλεντιών με ελληνικά τραγούδια».
«Πήγαμε στην Τασκένδη και μαζέψαμε ό,τι βιβλία βρήκαμε από τους εκεί Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες, τα οποία μεταφέραμε στην Γεωργία και τα μοιράσαμε κρυφά στους ομογενείς». Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στον Καύκασο και την Ουκρανία, όπου συγκεντρωνόταν το ελληνικό στοιχείο μετά την επιστροφή του το 1956 από τις στέπες του Καζακστάν και της Σιβηρίας όπου το έχει εκτοπίσει ο Στάλιν αν δεν υπήρχε το «οκέι» της κεντρικής εξουσίας στη Μόσχα.
Η οργάνωση έψαξε και βρήκε εκεί τον κατάλληλο άνθρωπο που δεν ήταν άλλος από την πρώην διερμηνέα του σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, καθηγήτρια των ελληνικών, Μαρίνα Ρίτοβα, η οποία, με δεδομένο τον φιλελληνισμό της, μυήθηκε πολύ εύκολα.
Αυτή μεσολάβησε στο ΚΚΣΕ και έγιναν δεκτές οι υπογραφές, ο ρόλος της ήταν καθοριστικός στη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος στη Μόσχα. Έτσι στο 26ο συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1981 αποφασίστηκε να επιτραπεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας όπου υπήρχαν συγκεντρωμένοι ελληνικοί πληθυσμοί.
Δεν ήταν, παρά ταύτα, μια εύκολη υπόθεση. «Μας φώναξαν στην ΚΕ του ΚΚΣΕ και μας ρώτησαν πώς θα υλοποιηθεί η απόφαση, αφού δεν είχαμε ούτε βιβλία ούτε δασκάλους. Τους απαντήσαμε ότι θα τα βρούμε όλα αυτά. Σε χρόνο - ρεκόρ η Ρίτοβα έγραψε το πρώτο εγχειρίδιο, ενώ ψάξαμε και βρήκαμε δασκάλους που δεν ήταν άλλοι από τα ελληνόπουλα που το 36 -37 πήγαιναν στο σχολείο και ήξεραν ελληνικά. Αν και ήταν παππούδες πλέον τους επιστρατεύσαμε και μετά από κάποια σεμινάρια που τους έκανε η Ρίτοβα, η οποία εγκαταστάθηκε στην Τιφλίδα για τον σκοπό αυτό, ήταν έτοιμοι να διδάξουν».
Οι αγκυλώσεις των τοπικών ηγεσιών, παρά τα ανοίγματα του καθεστώτος, εμπόδιζαν την υλοποίηση των άνωθεν αποφάσεων. «Ευτυχώς στη Γεωργία ήταν πρώτος γραμματέας του ΚΚΣΕ ο Σεβαρντνάντζε, γνωστός φιλέλληνας, και έτσι δεν τόλμησαν κάποιοι αξιωματούχοι να ακυρώσουν την προσπάθειά μας».
Την 1η Σεπτεμβρίου του 1981 άρχισαν στην Γεωργία τα πρώτα μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε σαράντα έξι σχολεία, στην Τιφλίδα, Ρουστάβι, Τσάλκα, Σοχούμι και αργότερα επεκτάθηκαν και στην Ουκρανία.
Στο Ρουστάβι:
Η ημέρα ήταν ιστορική για τον ελληνισμό του Καυκάσου. Με πρωτοβουλία της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν όλοι οι ομογενείς στις αυλές των σχολείων και ο Αχιλλέας Τσεπίδης, από τους πρώτους δασκάλους, θυμάται τι έγινε στο δικό του σχολείο αριθμός 19, στο Ρουστάβι: «Ξεκίνησα ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο. Μετά διάβασα το αλφαβητάρι στα παιδιά και συνέχισα δείχνοντάς τους τον ελληνικό χάρτη».
Έκτοτε η διδασκαλία των ελληνικών γινόταν κανονικά και συνεχίστηκε και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η ειρωνεία είναι ότι τώρα που δεν υπάρχουν εμπόδια για την γλώσσα, ο ελληνισμός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στη μεγάλη του πλειοψηφία έχει εγκαταλείψει την περιοχή..."
Αναρτήθηκε από The acrobats

Ανώνυμος είπε...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
.
Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί και οι μυστικές υπηρεσίες αναβιώνουν ένα νέο τρομοκρατικό μύθο, στα πρότυπα της «17Ν»:Τον «Επαναστατικό Αγώνα»!!!
Μόνο που αυτή την απάτη της «αριστερής», «ατομικής τρομοκρατίας», δεν μπορούν να την περάσουν, σήμερα, εύκολα στον ελληνικό λαό. Οι πλούσιες εμπειρίες και τα φιάσκα των κατασκευασμένων οργανώσεων (17Ν-ΕΛΑ) έχουν οξύνει το πολιτικό κριτήριο.
Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει, έστω και αν δεν μπορεί να το τεκμηριώσει θεωρητικά, αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι αλλοτριωμένοι διανοούμενοι αριστερίζοντες: ότι η τρομοκρατία αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον προνομιούχα μέσα άσκησης πολιτικής των μηχανισμών της καπιταλιστικής εξουσίας, ιδιαίτερα της πλανητικής εξουσίας των ΗΠΑ και των μυστικών της υπηρεσιών.
Όσοι μιλούν σήμερα με την παλιά συνταγή της «ατομικής τρομοκρατίας» είναι ή βαθιά νυχτωμένοι ή παπαγαλάκια του καθεστώτος και «εγκάθετοι» ιμάντες των μυστικών υπηρεσιών.
«Ατομική τρομοκρατία», στη συνταγή της παλιάς «αριστερής τρομοκρατίας» δεν μπορεί, σήμερα να υπάρξει, ούτε αντικειμενικά, ούτε υποκειμενικά.
Αντικειμενικά γιατί απουσιάζουν εκείνες οι προϋποθέσεις που οι αριστεροί αγωνιστές, κάτω από σκληρούς όρους παρανομίας (δικτατορίες κ.λπ) οδηγούνται σε συνωμοτική δράση.
Υποκειμενικά, γιατί οι πράξεις μιας «κλειστής» συνωμοτικής ομάδας καθορίζονται από τους πραγματικούς πολιτικούς όρους του λαϊκού κινήματος και δεν έχουν μεγάλη διάρκεια: Ή εξαρθρώνονται τάχιστα, ή διαλύονται εσωτερικά, ή, και το πιθανότερο, περνάνε κάτω από την καθοδήγηση των μυστικών υπηρεσιών.
Αυτή η παλιά συνταγή της «ατομικής τρομοκρατίας», σήμερα χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για την κατασκευή τρομοκρατικών ομάδων από τις μυστικές υπηρεσίες: «αριστερό» φύλλο συκής και «αριστερή» υπογραφή ομάδων των μυστικών υπηρεσιών.
Όποιος, σήμερα, δεν ξεσκεπάζει αυτή την απάτη της αριστερής δήθεν «ατομικής τρομοκρατίας» συμβάλλει, συνειδητά ή ασυνείδητα, στην προώθηση των καθεστωτικών σκευωριών. Γίνεται το ιδεολογικό και πολιτικό άλλοθι των παρακρατικών σχεδιασμών των μυστικών υπηρεσιών.
Αγνοεί, ηθελημένα (καθεστωτικό γρανάζι) ή από ηλιθιότητα ότι η ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη, χρησιμοποιώντας «αριστερά» ιδεολογικά και πολιτικά κλισέ, κατασκευάζει διαβόλους-προβοκάτορες. Τοπικούς διαβόλους και διαβόλους καθολικούς για να επιβάλει την βαρβαρότητα της δικής της πλανητικής τρομοκρατίας.
Η αμερικάνικη αυτοκρατορία είναι αυτή που κατασκευάζει πλανητικά σκιάχτρα, «τρομοκρατικούς» δαίμονες της υφηλίου, για να υποδουλώνει και κατασπαράσσει λαούς, να κτυπά τα απελευθερωτικά κινήματα (Μέση Ανατολή»), τα κοινωνικά κινήματα σε κάθε χώρα και να επιβάλει τη δικτατορία της σε κάθε χώρα…
Είναι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που κατασκευάζουν και τους τοπικούς δαίμονες: Οργανώσεις τρομοκρατίας με «αριστερές» υπογραφές: «17Ν», «ΕΛΑ» και σήμερα τον «Επαναστατικό Αγώνα».
Με τέτοιες τρομοκρατικές οργανώσεις προωθεί η ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία τα ποικίλα σχέδιά της σε κάθε χώρα. Τα «εγχειρίδια» της CIA πάνω σε αυτά τα ζητήματα είναι πλέον γνωστά και δημοσιευμένα: στο ΡΕΣΑΛΤΟ πολλές φορές…
Μια τέτοια οργάνωση είναι και ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ένα τρομοκρατικό εργαλείο των μυστικών υπηρεσιών για την προώθηση των πολυεδρικών σχεδίων της αυτοκρατορίας εναντίον της χώρας μας και κυρίως: Εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των αυθεντικών αριστερών ιδεών και εναντίον των εκρηκτικών λαϊκών κινημάτων που κυοφορούνται.
Αυτή η νέα τρομοκρατική μυθολογία και απάτη πρέπει να ξεσκεπαστεί…
Πηγή: http://www.resaltomag.gr/

Ανώνυμος είπε...

Empneysmenos o titlos toy arthroy...
To “ekkremes” ths dhmokratias... kai paliotera o syntakths evaze titlo: “o katw kosmos ths dhmokratias...”
Pote allote den akoysa na perigrafetai mia dhmokratia me anw katw diazwmata kai pallindromh kinhsh.

Mhpws den exoyme dhmokratia anarrwtiemai?
Mhpws metevli8i o ry8mos toy kosmoy poy elege o poihths? Pragmatika den mas anagnwrizw san lao.

xasame to metro twn praxewn alla xasame kai th logikh mas...
H propaganda twn meswn enhmerwshs poy trefontai apo to kefalaio mas gonatise me to paketo toy foboy.
“O skoteinos kosmos ths dhmokratias” ua egrafe o syntakths.
Ola ayta poy eginan gia ena mhna perigrafhkan sto prwtoxroniatiko mhnyma toy prwthypoyrgoy san kinhseis " akraiwn stoixeiwn" poy prepei na apomonwthoyn...
Den idrwse kanenos to ayti gia ton allalagmo toy kosmoy poy vlepei na ton exoyn sthn peina kai sthn psatha enw o panw o katw kai o plagios kosmos ths dhmokratias symposiazetai sthn kraipalh twn skandalwn...
To mono ygies kommati ths koinwnias mas... oi neoi fwnazan stoys dromoys katastrefontas isws symparasyromenoi apo plhrwmenoys koykoyloforoys ( Koykoyloforoi= anthrwpoi agnwstoy taytothtas poy xrhsimopoioyntai kathe fora gia skoteinoys skopoys ths ekastote kyvernhshs.),
omws olo ayto xathike mazi me th xristoygenniatikh vitrina toy katasthmatarxh.
Anapse mia floga gia afypnish kai thn esvhse h synomwsia twn mme kai exoysias m oti kopria mporoysan na efeyroyn...
H epithesh kata toy astynomikoy einai h teleia poy theloyn na valoyn sthn ypothesh.
Exegersh? Poia exegersh? Mia benteta leei einai anamesa se astynomikoys kai antiexoysiastes...
Mia benteta poy employtizetai me dokimasmenes syntages poy kataskeyazoyn laikoys hrwes akrivws opws h dokimasmenes syntages twn sapoynoperwn exasfalizoyn thletheaseis. Lamproi neoi peftoyn ekaterwthen. Arxizei h kwmwdia twn hrwikwn dhlwsewn, ta groyp sto facebook, oi antidraseis . Ki ola ayta katavroxthizontai meta voylhmias apo ton kosmo poy pleon me tis sygkriseis kai tis “symfhseis” den mporei na xexwrisei to thanato toy axexastoy Sergianopoyloy apo keinon toy Alexh Grhgoropoyloy, oyte ton proanaggelthenta all oxi eytyxws afixthenta thanato toy nearoy astynomikoy....
Oi meres ths exegershs koykoylwthikan me ton idio tropo poy anaphdhsan.
Poso xorto tha fame akoma? Kai sto metaxy... oyte mia paraithsh...Enas anasxhmatismos sto podi ( eleos! O Sphliotopoylos ypoyrgos Paideias!), einai olh ki olh h kinhsh gia ananewsh ths kyvernhshs.
Den idrwnei o kwlos toys... Twra poy kalokathisan....
As voleytoyme ki emeis... exoyme to paketto toy fovoy san dikaiologia ki as mas kaiei kapoy kapoy to stomaxi...

Dystyxws