Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Επιτυχής η 2η Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης

Μεγάλη οργανωτική επιτυχία σημείωσε η 2η Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαρτίου στην υπερσύγχρονη αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, με θέμα «Κοινή Ατζέντα στα Δυτικά. Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για την περιφερειακή Ανάπτυξη».
Στην ημερίδα, χαιρετισμό - παρέμβαση έκανε ο κ. Μάριος Σαλμάς, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ κεντρικοί εισηγητές ήταν ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Θύμιος Σώκος, Νομάρχης Αιτωλοακαρνανιάς, ο κ. Ανδρέας Φούρας, Δήμαρχος Πατρέων και ο κ. Τσιχριτζής Παναγιώτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας στην οποία συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι φορέων από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Μεγάλη οργανωτική επιτυχία σημείωσε η 2η Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας του.
Η 2η Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του και ο υπεύθυνος διοργάνωσης και εκδότης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» κ. Παναγιώτης Γιαλένιος, πραγματοποιήθηκε με στόχο να θέσει προς συζήτηση έναν επίκαιρο προβληματισμό, με την ελπίδα να αποτελέσει καταλύτη διαμόρφωσης μιας περιφερειακής συνείδησης για την Δυτική Ελλάδα, για την διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής ανάπτυξης. Ο κ. Σαλμάς απ την πλευρά του μίλησε για τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω οικονομικής κρίσης, εστιάζοντας στα μέτρα που έχουν ληφθεί στο χώρο της υγείας με απώτερο σκοπό την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Στις κεντρικές εισηγήσεις αναφέρθηκαν -μεταξύ άλλων- τα εξής:
-Η σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας που εξήγγειλε ο κ. Σπυρίδων, στην οποία θα συμπεριληφθεί και το υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο τουρισμού.
-Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη επιστροφής στην αγροτική παραγωγή με αξιοποίηση στο μέγιστο όλων των γεωργικών εκτάσεων, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό σε επίπεδο Νομού και Δήμων και αναζήτηση αναπτυξιακών ευκαιριών στον τουρισμό για προσέλκυση επενδύσεων.
-Ο κ. Φούρας έκανε λόγο για συνεργασίες σε ενεργειακά δίκτυα και για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και στην επαναφορά του αιτήματος του Δυτικού Σιδηροδρομικού Άξονα.
-Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της έχουν φανεί εδώ και καιρό στην περιοχή μέσω της αποαγροτοποίησης και του πλήγματος που έχουν δεχθεί οι εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Τέλος να σημειωθεί ότι το Forum Ανάπτυξης, προγραμματίζει για τις 4 Μαΐου 2009 την Ημερίδα Ηλείας στον Πύργου και για τις 28 Σεπτεμβρίου 2009 την Ημερίδα Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, ενώ στις 21 και 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το καθιερωμένο πολυσυνέδριο – έκθεση Forum Ανάπτυξης 2009 / 12ο Money Show Πάτρας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παπαριές...ημερίδες, εκδηλωσεις, εσπεριδες, και δε συμμαζευεται.
Και οι κλασικοι ομιλητες μαιντανοι, δημαρχοι, νομαρχης, βουλευτες, και κανα 'στελεχος' απο αθηνα.

Μπλα μπλα μπλα, και απο ουσια μηδες.

Οταν ειναι να ορθωσουν αναστημα ειναι ολοι τους κοτες.

Ουτε να αναφερονται δεν αξιζει αυτες οι παπαρο-εκδηλωσεις...

Σταχτη στα ματια του κοσμου....

Μεταξυ τυριου και αχλαδιου...ε, με συγχωρειτε, του απεριτιφ στο μπαρ του καθε ξενοδοχειου, και των σνακ στον μπουφε, συζητιουνται τα μεγαλα θεματα του νομου...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ,ΑΛΛΑ EKTAKTO :Είμαστε ασφαλείς??Τι κρύβει η Αμβρακία??Ψάρι 5 μέτρα ξεβράστηκε σε παραλία της δυτικής ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ(περιοχή Πλατύπορος),ανάμεσα στο Παπαδατιώτικο και το Κωνωπινιώτικο Πέλαγος. Πρόσβαση μόνο με βάρκα. Ερίζουν οι Δήμοι Φυτειών και Μεδεώνος σε ποιον ανήκει το ξέβρασμα. Εκπληκτική ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:http://www.fities.org/index.php?option=com_fireboard&Itemid=0&func=view&id=140&catid=7#140

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλε θα μας πεις σε λιγο οτι θα ξεπροβαλει στην αμβρακια και το τερας του λοχνες!

Ανώνυμος είπε...

file agrinionews kapou diavasa oti seligo stoys prwtous 4 mines tou 2009 tha dhmopratithei to kleisto gipedo stin ethnikh odo.....

An ksereis kati sxetiko i an mporeis na to psakseis enimerwsemas se parakalw... epeidi einai simantiko gia tin perioxi mas...

eyxaristw....