Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ένταξη όλων των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας από 600μ υψόμετρο και πάνω στο "Πίνδος"

Νέα τροπή έχουμε στο πρόγραμμα Πίνδος για το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σε προηγούμενη ανάρτηση μας (http://agrinio-news.blogspot.com/2008/06/blog-post_20.html) είχαμε αναφέρει ότι εξασφαλίστηκαν 3.000.000 ευρώ για το νομό μας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι περιοχές αυτές δε αφορούν τους ορεινούς όγκους που αποτελούν προέκταση της οροσειράς της Πίνδου.
Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής: Έγινε αποδεκτή η παλαιότερη πρόταση του Νομάρχη Θύμιου Σώκου για ένταξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του νομού, με υψόμετρο από 600 μέτρα και πάνω, στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» από τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος κατά τη συνεδρίασή της στο Νεοχώρι Καρδίτσας (Σάββατο 11 Απριλίου 2009). Την πρόταση προς τα μέλη της επιτροπής που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θανάση Μπούρα διετύπωσε ο αντινομάρχης κ. Χρήστος Πετρόπουλος ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέδειξε τον ρόλο της Αιτωλοακαρνανίας στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος ως την περιοχή η οποία αποτελεί τη βασική νότια είσοδο στον ορεινό όγκο της Πίνδου. Πιο συγκεκριμένα εντάσσονται, επιπλέον, στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Πυλλήνης, Μακρυνείας, Μενιδίου, Αμφιλοχίας, Μεδεώνος, Φυτειών, Ανακτορίου τα οποία και διαθέτουν το συγκεκριμένο κριτήριο. Από τον κ. Μπούρα ανακοινώθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού του «ΠΙΝΔΟΣ» κατά 15 εκατομμύρια ευρώ και η κατανομή των ποσών να γίνει με βάση συγκεκριμένων κριτηρίων όπως: η έκταση του νομού, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο πληθυσμός καθώς και η σημασία των έργων ως προς την διασύνδεση όμορων νομών και περιφερειών.

Μια τέτοια εξέλιξη ομολογουμένως και είναι θετική. Το ότι μπήκαν όλες οι περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας στο "Πίνδος" σαφώς και πρέπει να συνδυαστεί με αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων, διότι το ποσό των 3.000.000 ευρώ ήταν ήδη μικρό και προορίζονταν σε δήμους που δυστυχώς πολλοί από αυτούς έχουν μείνει πίσω σε ανάπτυξη. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο δυστυχώς τα κονδύλια αυτά θα εξανεμιστούν στις πολλές( και δικαιολογημένες) ανάγκες που έχουν όλες οι περιοχές του νομού.

Ευελπιστούμε να αυξηθούν κονδυλια του προγραμματος, όπως ανακοινωσε ο υφυπουργος Οικονομίας και Οικονομικών και προπάντων να δοθούν κονδύλια στην Αιτωλοακαρνανία. Το δικαιούται άλλωστε γιατί εδώ και τόσα χρόνια είχε μείνει έξω από αυτό το πρόγραμμα.

Δεν μπορεί ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός στη χώρα μας να μη πάρει αυτό που του αναλογεί και να είναι ουραγός στις χρηματοδοτήσεις, τη στιγμή που το έχει πραγματικά ανάγκη..

Από το "Πίνδος" υλοποιήθηκαν τόσα χρόνια δρασεις σε άλλους νομούς.. Ας γίνει και σε μάς τίποτα..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ' έξι"... τί σχέση έχει η Βόνιτσα με την Πίνδο;

Ανώνυμος είπε...

18.000(μεσολογγι) χ 3 = 54.000(αγρινιο).οπως και να το δειτε χωριατες ειμαστε τριπλασιοι και αντε γεια...