Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Σε πείσμα των καιρών..


Χθες ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας των σχολείων εν όψει διακοπών του Πάσχα. Δυστυχώς θεωρείται από τις μαύρες μέρες , καθώς συνέβη το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό στου Ρέντη, όπου ένας μαθητής πυροβόλησε εν ψυχρώ τους συμμαθητές του. Αυτό άνοιξε τις τηλεοπτικές πόρτες στους τηλεκανίβαλλους και στους συνωμοσιολόγους, που μιλούν από χθες για την εκπαιδευτική "Δευτέρα Παρουσία" και κυριολεκτικά μας έχουν πρήξει!
Εμείς, σε πείσμα των καιρών -και επειδή είμαστε "φύσει" αισιόδοξοι -πιστεύουμε ότι στην ελληνική κοινωνία και δη στην εκπαίδευση υπάρχουν σχολικά περιβάλλοντα που χαίρουν άκρας υγείας και αποτελούν ζωντανά κύτταρα όχι μόνο σε σχολικό επίπεδο, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι το Γυμνάσιο Λεπενούς , που παρουσιάζουμε σε αυτή την ανάρτηση. Διευθυντής της σχολικής αυτής μονάδας είναι ο κ. Χρήστος Θετάκης. Στο παραπάνω βίντεο θα διαπιστώσετε πως σε αυτη τη σχολική μονάδα διδάσκεται η αγάπη για το περιβάλλον se ένα μεγάλο εύρος δράσεων, στο οποίο συμμετέχουν οι πάντες: Καθηγητές, μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.
Το παραπάνω βίντεο συμμετέχει στο διαγωνισμό βίντεο του Sms of Youth και μπορείτε να τo βρείτε σε αυτό το Link http://www.smsofyouth.gr/video?page=4

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ