Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Εγκύκλιος για τις Ευρωεκλογές

Στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τις Ευρωεκλογές, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
Όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7" Ιουνίου 2009 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από την ανωτέρω υποχρέωση, όπως προκύπτει από τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 117 της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ. 96/2007), εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:
α) Που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους και
β) Που θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
Οι εκλογείς της α΄ περίπτωσης αν δεν ψηφίσουν, δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.
Επίσης θα υπάρξουν εκλογείς που γιαδιάφορουςεξαιρετικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται:
α) Υπάλληλοι του δημοσίου για τους οποίους σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες δεν θα επιτρέψουν να απουσιάζουν από την Υπηρεσία τους, για να μεταβούν να ψηφίσουν στον τόπο, στους εκλογικούς καταλόγους, του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
β) Υπάλληλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κ.λ.π. στους οποίους επίσης, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης άδειας μετάβασης στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
γ) Εκλογείς πουδεν θα μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

18.000(μεσολογγι) χ 3 = 54.000(αγρινιο) αντε γεια...

Ανώνυμος είπε...

nai alla to 18.000 tou mesologgiou einai toumpaniasmeno apo kosmo pou de zei sto mesologgi se antithesi me to agrinio pou oi misoi pigainoun sta xwria tous stin apografi(kakws vevaia)....

Ανώνυμος είπε...

den vlepw na pshfizei kaneis fetos. 80% apoxh tha exoun.