Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Για τη γενική απεργία

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας, εκφράζει την συμπαράσταση της στην σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων με βασικό αίτημα, την οικονομική κρίση να μην την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε για την δημιουργία της.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες πλήττονται άμεσα από την κρίση αυτή αλλά και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Απαιτείται τώρα τόνωση της αγοράς, ειδικά στις επιχειρήσεις εκείνες που ουσιαστικά είναι ο πυλώνας της απασχόλησης στη χώρα.
Πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ είναι η απεμπλοκή των προβλημάτων στην λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ καθώς και η επιδότηση των θέσεων εργασίας στις ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει τους εργαζομένους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το εμπόριο. Είναι ουσιαστικό να αντιληφθούν οι κυβερνώντες πως οι ΜΜΕ είναι αυτές που απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 2%
Η Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών της Αιτωλ/νίας ανακοινώνει πως η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για την μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, η πλήρης κατάργηση του φόρου “νταβατζή”, όπως αποκαλούν οι μικροεπαγγελματίες (περίπου 160.000 επιχειρήσεις) τον Δημοτικό φόρο 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων τους , εξακολουθεί να παραμένει ο τελικός στόχος, τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ.
Δεν αρκεί η μείωση από 2% σε 0,5%.
Στο δίκαιο αυτό αίτημα των χιλιάδων μικρομεσαίων, αρωγοί πρέπει να είναι τα Πολιτικά Κόμματα και ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρξει συμφωνία, κοινή επιδίωξη και απαίτηση για ενίσχυση των οικονομικών των ΟΤΑ με αναδιάταξη των πόρων.
Παράλληλα θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας και της ΚΕΔΚΕ για το ίδιο θέμα, δεν έδωσαν την πραγματική εικόνα του ζητήματος, αφού δόθηκε η εντύπωση πως η μείωση του τέλους αφορά στους μεγαλοξενοδόχους.
Παράλληλα, απαιτείται και προγραμματική συμφωνία με τους ΟΤΑ για αναβάθμιση των Τοπικών Αγορών, που κινδυνεύουν να απαξιωθούν χωρίς την ανάλογη υποστήριξη, από τις υπεραγορές.

Αγρίνιο, Μπαϊμπά 27 - 30100, τηλ.- fax : 26410-22713 , email: oebeait@otenet.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oxi kai foros Ntavatzis gia sas alla gia tous katanalwtes pou ton plirwnoun. An tha katargithei eseis tha meiwsete tis times; pou akoustike 3,50 € o kafes sto Agrinio

Ανώνυμος είπε...

artemh? pote hrthes paliopaido kai den eidopoihses? xexe

Ανώνυμος είπε...

agapite 9:57 den eimai o Artemis alla exeis antirisi gia tin timi toy kafe