Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Γάλα: Ένα από τα βασικότερα προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας

Το γάλα είναι ένα από τα βασικότερα προιόντα που παράγει η Αιτωλοακαρνανία και πολλοί κτηνοτρόφοι στηρίζουν το εισόδημα τους στο συγκεκριμένο προιόν. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα γαλακτοκομικά προιόντα ( κυρίως γιαούρτι) από διάφορα μέρη του νομού μας, τα οποία μπορεί να βρεί κανείς στην αγορά. Τη μερίδα του λέοντος βέβαια έχουν οι μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες προμηθεύονται το προιόν από παραγωγούς του νομού μας και στη συνέχεια το επεξεργάζονται και το παράγουν μαζικά.
Τώρα στο "παιχνίδι" του γάλακτος μπαίνουν και οι συνεταιρισμοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με θέμα της δημιουργίας συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα ετοιμάζεται ήδη να επενδύσει σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας γάλακτος η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν και στο νομό μας οι απαραίτητες εκείνες υποδομές για τη μαζική παραγωγή γάλακτος, καθώς είναι κρίμα να πηγαίνει σε μεγάλες βιομηχανίες και να μη δημιουργούνται περαιτέρω θέσεις εργασίας στο τόπο μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Efxomai oi Synetairismoi na min praxoun pali afto pou epi xronia epratan diladi xrisimopoiountan gia na ploutisoun merikoi epitidioi klp.

Ανώνυμος είπε...

ANTE GEIA

Ανώνυμος είπε...

ANTE GEIA

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον να βγει κάτι απο αυτό.Υπαρχουν σε πολλες πόλεις παρομοιοι συνεταιρισμοί που παρέχουν καλό σε ποιότητα γάλα και φθηνότερο απο τα άλλα.
Στη Κρήτη κυκλοφορεί απο μια εταιρία κατσικισιο γάλα και πάει πολύ καλά.
Επρεπε είδη να υπήρχαν αυτά αλλά πάντα τελευταίοι.