Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Γλιτώνει η Τριχωνίδα λόγω Υλίκης;

Πριν καιρό είχε δημιουργηθεί μείζον ζήτημα στη τοπική κοινωνία, καθώς ακούστηκε από κυβερνητικά χείλη η σκέψη να μεταφερθεί νερό από την Τριχωνίδα για τις ανάγκες ύδρευσης.
Φαίνεται βέβαια ότι ο εφιάλτης αυτός για το άμεσο μέλλον απομακρύνεται, καθώς για να αντληθεί νερό από την Τριχωνίδα απαιτείται μεγάλο κόστος ( σε αντίθεση με τον Μόρνο και τον Εϋηνο, όπου το νερό έρχεται με φυσική ροή)

Αντίθετα νέος "υδάτινος στόχος" του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η λίμνη Υλίκη, για την οποία έχουν γίνει ήδη προκαταρκτικές μελέτες για την κατασκευή σήραγγας 50 χλμ., ώστε να συνδεθεί μόνιμα με το υπόλοιπο σύστημα υδροδότησης. Μέχρι στιγμής η Υλίκη λειτουργούσε εφεδρικά, ιδίως τις περιόδους έλλειψης νερού στο λεκανοπέδιο.

Όπως φαίνεται "γλιτώνει" η Τριχωνίδα για τα επόμενα χρόνια. Βέβαια κανείς δε μπορεί να κοιμάται ήσυχος, γιατί μπορεί να ξημερώσει μέρα που να δούμε τούνελ έτοιμα, χωρίς κανείς να το έχει πάρει χαμπάρι... ( καλή ώρα όπως με τον Αχελώο).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η τριχωνιδα γλυτωνει απο την σουφλια δεν γλυτωνει ομως απο τις αρπακτικες διαθεσεις των ντοπιων

kostakoutas είπε...

Εγώ διαβάζω πως και στην περιοχή πέριξ τις Υλίκης έχουνε πρόβλημα με τα λύματα του ποταμού(ασωπού) και με την συνεχώς συρρικνωμένη στάθμη των υδάτων..
Αντί να κοιτάξουν να τελειώνουν μια και καλή με το υδροκέφαλο τέρας που λέγεται αθηνα,κοιτάνε να τελειώσουvε με την ελλάδα...