Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

O ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για τα γεγονότα στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου.

Την Παρασκευή 10 Απριλίου οι 25 εργαζόμενοι στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου τα οποία παραχωρήθηκαν-ενοικιάστηκαν στην αρχή της χρονιάς από την ΕΑΣ Αγρινίου στον ιδιώτη επιχειρηματία Γ. Αϋφαντή, βρέθηκαν στην είσοδο των σφαγείων για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στο χώρο με την συλλογική κλαδική σύμβαση που ίσχυε μέχρι τότε και δεν επιθυμούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, αναθεωρώντας τις απολαβές τους προς τα κάτω. Η απάντηση από την πλευρά του κράτους και της εργοδοσίας ήταν η καταστολή. Με παρουσία εισαγγελέα και ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ οι 25 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια όπου κρατήθηκαν για ώρες. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι εκτόξευαν απειλές για χρήση βίας εναντίον του επιχειρηματία και μ’ αυτές τις κατηγορίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια την Δευτέρα 13 Απριλίου. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν φυλάκιση 4 μήνες με αναστολή για όλους τους εργαζόμενους πλην ενός, παρόλο που από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυπτε καμία ενοχή των κατηγορουμένων. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η «ανεξάρτητη» κατά τα άλλα δικαιοσύνη ήταν σαφές: μην συνεχίσετε τις διεκδικήσεις σας γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας.
· Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες ενέργειες και πρακτικές που έχουν σαν στόχο να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους.
· Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς.
· Καλούμε την δημοτική και νομαρχιακή αρχή να πάρουν θέση επί του θέματος και όχι να προσποιούνται ότι δεν έχουν μάθει τίποτα.
· Καλούμε τον Αγρινιώτικο λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στα σφαγεία Αγρινίου, γιατί η δική τους νίκη θα είναι νίκη όλων μας για μια πιο αξιοπρεπή ζωή.
ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας 14/04/2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

18.000(μεσολογγι) χ 3 = 54.000(αγρινιο).οπως και να το δειτε χωριατες ειμαστε τριπλασιοι και αντε γεια...

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΜΜΑ,ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

καλο πασχα ΣΥΡΙΖΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ο λαος της ανακοινωσεις ποιον πρεπει να στηριξει;
την συντεχνια ή τους κτηνοτροφους που ηδη χανουνε εισοδηματα αφου τα σφαγεια δεν λειτουργουν.
πατρο αυγο και κουρευτο ειναι η κατασταση.