Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου λόγω λαθρομεταναστών.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής για τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών στις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας μας, οι οποίοι ελλείψει χώρου στο τμήμα αλλοδαπών στιβάζονται στα εν λόγω τμήματα με αποτέλεσμα να απειλείται η δημόσια υγεία. Ειδικότερα το άρθρο κάνει λόγο για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στο Α.Τ. Αγρινίου... Εμείς σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα:


''...Προς το παρόν, ενδεικτική της κατάστασης είναι επιστολή αστυνομικού της Διεύθυνσης Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία αναφέρεται ότι «στα κρατητήρια του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου κρατούνται εδώ και είκοσι ημέρες 25 αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν σοβαρά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η κατάσταση είναι σοβαρή έως ανησυχητική για το προσωπικό, καθώς παρά τις όποιες προφυλάξεις με μάσκες και γάντια είναι ενδεχόμενο οι αθένειες αυτές να μεταδοθούν».
Με φυματίωση
Αστυνομικός του τμήματος λέει στην «Κ» ότι «στα κρατητήρια ζουν για πάνω από ένα μήνα Αφγανοί και Σομαλοί λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν σε Αθήνα και Πάτρα. Υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις και προέκυψε ότι πολλοί πάσχουν από φυματίωση και ψώρα, ενώ στα πορίσματά τους οι γιατροί μάς είπαν ξεκάθαρα «κινδυνεύετε». Για να μην ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους, αφήνουμε ανοικτή την πόρτα του κρατητηρίου ώστε να πηγαίνουν μόνοι τους στην τουαλέτα, ενώ τα χάπια στους ασθενείς τα πετάμε από απόσταση». Προ δεκαημέρου έφτασε στο Αγρίνιο από το αρχηγείο σήμα, σύμφωνα με το οποίο όσοι κρατούμενοι επιθυμούσαν μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με έξοδα του ελληνικού κράτους. Κανείς τους ωστόσο δεν δέχτηκε....''

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xese mesa polyxronh. mpleksame!

Θύμιος είπε...

''Προ δεκαημέρου έφτασε στο Αγρίνιο από το αρχηγείο σήμα, σύμφωνα με το οποίο όσοι κρατούμενοι επιθυμούσαν μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με έξοδα του ελληνικού κράτους. Κανείς τους ωστόσο δεν δέχτηκε....''
Μάλλον έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο.... φανταστείτε αυτό να γινόταν σε ένα αληθινό κράτος, όπως είναι η Γερμανία, το γερμανικό δημόσιο να παρακαλάει τον λαθρομετανάστη (φορέα επικίνδυνων νοσημάτων) να πάει με δικά του έξοδα πίσω στην πατρίδα του και αυτός να λέει ΟΧΙ! Να χαίρεσται την πολιτική σας βούληση. Πότε θα διαχωρίσετε μέσα στο κεφάλι σας τι είναι ο ρατσισμός και τι η απλή εφαρμογή του νόμου, δηλαδή η άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών.Έχουμε -λέει- δικοματισμό στην Ελλάδα, αλλά επικρατεί ο ιδεολογικός μονοκοματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων τέτοιων φυντανιών.... με τις υγείες μας!

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα δεν έχει χρήματα το κράτος για υγεία και συντάξεις, έχει όμως για μισθωμένα αεροπλάνα προς Πακιστάν και Αφγανιστάν! Είμαστε ευαισθητούληδες οι Έλληνες γι' αυτό καλά τα παθαίνουμε. Σε ευρωπαϊκές χώρες όχι χάπια, αλλά ούτε ψωμί δε θα τους πετούσαν.

Ανώνυμος είπε...

0 11:55 eipe thn alhtheia. mas kybernaei to 4% sthn ellada.
kai opws oi papares tou Pame sthn xio poy epesan mprosta apo to ferry boat otan mazeuan tous ksenous. ti fanatismos kai ti malakia ston egefalo exoun na deite.

Koan είπε...

εγω νομίζω οτι στη κυβερνηση ειναι η ΝΔ τωρα πως το 4% εχει μεγαλυτερη δυναμη απο το 44... ωραια επιχειρηματα... Το προβλημα δεν εστιαζεται . Δεν διαφωνω με οτι λετε (ουτε συμφωνω) αλλα διαφωνώ πρωτα από όλα στα επιχειρήματα .

Το μονο σωστο που ειπε ο Θυμιος ειναι η ειρωνία για την πολιτική βούληση + περι διαχωρισμού ρατσισμού και εφαρμογής του νόμου .

Αν θελει καποιος υποστηρικτης αυτης της άποψης να μου απαντηση πως το 4% κυβερνάει .. (και αν γινεται με nickname οχι ανωνυμα για να εχουμε μια συνεχεια διαλόγου και να μην απανταμε σκορπια καθε φορα οχι τπτ αλλο)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να δω αν θα βρεθεί κανείς τΣυριζιώτης ευαισθητούλης να τους φιλοξενήσει στο σπίτι του αφού τους συμπαθούν τόσο...

Σιγά μην τολμήσει! όλο λόγια είναι!

Βρε, ούστ, κοπρόσκυλα του Αλαβάνου! Να στείλουν και εσάς στο Πακιστάν μπας και γλυτώσουμε...

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Θύμιος είπε...

Φίλε ''Koan'', στο σχόλιό μου αναφέρομαι στον ιδεολογίκο μονοκοματισμό του Συριζα, που έχει καταφέρει μέσω της εκπαίδευσης να περάσει στο υποσυνείδητο της φοιτητικής νεολαίας (κατά κύριο λόγο) ένα άκρως επικίνδυνο ιδεολογικό σχέδιο για την παιδεία και κατ' επέκταση για το μέλλον της χώρας που ζούμε- σχέδιο που έχει σαν αρχή του το να θεωρεί καλούς, δημοκρατικούς και προοδευτικούς, όσους συμφωνούν με αυτό και ρατσίστές, εθνικιστές και οπισθοδρομικούς, όσους έχουν διαφορετική άποψη! Εσύ σαν φοιτητής θα έχεις νοιώσει στο πετσί σου τι εννοώ, όταν στις συνελεύσεις των σχολών ΔΕΝ ψηφίζεται κατάληψη, αλλά τα φυντάνια του Σύριζα με τα καδρόνια και τους λοστούς διαλύουν τις συνελεύσεις (τι δημοκρατικό!!!)και επιβάλλουν με τη βία την κατάληψη, μιας και οι σοβαροί φοιτητές απεχθάνονται την βία και δεν έρχονται σε τέτοια αντιπαράθεση με το κάθε λογής κατακάθι. Πίστεύω να σε κάλυψα σε ο,τι αφορά τα προηγούμενα γραφόμενά μου.

Θύμιος είπε...

Φίλε ''Koan'', στο σχόλιό μου αναφέρομαι στον ιδεολογικό μονοκομματισμό του Συριζα, που έχει καταφέρει μέσω της εκπαίδευσης να περάσει στο υποσυνείδητο της φοιτητικής νεολαίας (κατά κύριο λόγο) ένα άκρως επικίνδυνο ιδεολογικό σχέδιο για την παιδεία και κατ' επέκταση για το μέλλον της χώρας που ζούμε- σχέδιο που έχει σαν αρχή του το να θεωρεί καλούς, δημοκρατικούς και προοδευτικούς, όσους συμφωνούν με αυτό και ρατσιστές, εθνικιστές και οπισθοδρομικούς, όσους έχουν διαφορετική άποψη! Εσύ σαν φοιτητής θα έχεις νοιώσει στο πετσί σου τι εννοώ, όταν στις συνελεύσεις των σχολών ΔΕΝ ψηφίζεται κατάληψη, αλλά τα φυντάνια του Σύριζα με τα καδρόνια και τους λοστούς διαλύουν τις συνελεύσεις (τι δημοκρατικό!!!)και επιβάλλουν με τη βία την κατάληψη, μιας και οι σοβαροί φοιτητές απεχθάνονται την βία και δεν έρχονται σε τέτοια αντιπαράθεση με το κάθε λογής κατακάθι. Πιστεύω να σε κάλυψα σε ο,τι αφορά τα προηγούμενα γραφόμενά μου.

Koan είπε...

Δε διαφωνω σε όσα πιστευεις για το συριζα αλλα στο πως τα τεκμηριώνεις... Ιδεολογικος μονοκοματισμός σαν έννοια δεν υπάρχει.. καθε κομμα ειναι ιδεολογικα διαφορετικο (αρα και μονοκοματικό?...)

Επίσης όι φοιτητικες παραταξεις ειναι αλλο θεμα και το φαινομενο που περιγραφεις δεν αφοα μονο τις παραταξεις προσκείμενε στο συριζα

Σαφως υπάρχει μια προσπάθεια για εκφυλισμο της κοινωνιας απο μέρους του και αυτο φαίνεται στα εξης.

1. ζηταει πληρη αποδοχή μεταναστών (ανεξαρτητως ποσοστοσης)
2. Διαχωριζει μαλακα-σκληρα ναρκωτικά , κατι που επιστημονικα αποδεδειγμενα οδηγει στην αυξηση των χρηστών
3. Στιρηζει την σεξουαλική απελευθέρωση (λεγομενα τσίπρα , κοροβέση σε συνεδρια νεολαίας και τηλεοράσεις)
4. Κατεβασε στους δρομους τα παιδάκια τον δεκέμβρη με δηθεν επαναστατικά μηνύματα (τελικα μονο καταστροφικα αποτελεσματα ειχαμε χωρις την παραμικρη αλλαγή - γιατι αν αλλαζε και κατι παει στο καλο..)

Θύμιος είπε...

Πολιτικός μονοκομματισμός, δεν υπάρχει, αλλά πίστεψέ με, ιδεολογικός υπάρχει. Όταν το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας κομπλάρει στο να πει ελεύθερα την γνώμη του γι' αυτά τα φλέγοντα ζητήματα, φοβούμενος ο καθένας μας για το ότι θα χαρακτηριστει και θα στιγματιστεί ως ρατσιστής, εθνικιστής, ακροδεξιός και φασίστας από τους ''διαλογής δημοκράτες της κάλτσας μου'' τότε καταλαβαίνουμε ότι ιδεολογικά αυτό το κόμμα κάνει κουμάντο και δουλεύει ύπουλα και υποχθόνια- σαν το σαράκι που τρώει το ξύλο από μέσα, μέχρι να σαπίσει και να σπάσει. Όταν θα υπάρξει και μία άλλη παράταξη που όμορφα, αληθινά και τεκμηριωμένα θα δείξει στον λαό έναν άλλο ιδεολογικό δρόμο,τότε θα τεκμηριώσω τα γραφόμενά μου διαφορετικά.