Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

O ΛΑΟΣ θέλει την έδρα του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι...


Δημοσιεύτηκε στο blog της εφημερίδας ''Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων'' (efpoliteia.blogspot.com)
''Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης απευθυνόμενος στον υφυπουργό Παιδείας κ. Λυκουρέντζο κατά την διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας , πρότεινε ως έδρα του Πανεπιστημίου το Μεσολόγγι. Ο ίδιος δικαιολόγησε την πρότασή του λέγοντας, ότι το Μεσολόγγι δεν είναι μόνο ιερή πόλη, είναι και πρωτεύουσα του Νομού αλλά και μία πόλη με ιστορικούς συνειρμούς πάρα πολύ σημαντικούς για τη χώρα μας. Ιδού αυτούσια η δήλωσή του : «…Έγινε αυτό το πανεπιστήμιο, θα γίνει, με τέσσερις σχολές κ.λπ. Η έδρα να είναι στο Μεσολόγγι. Να τιμήσουμε αυτή την ιερή πόλη. Είναι ξεκάθαρη πρόταση.» Έτσι ο « Όμιλος Φίλοι του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι» βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στη βουλή…Ο κ.Ροντούλης πήρε όμως απάντηση...Από τον προεδρεύων Αναστάσιο Νεράντζη που του απάντησε τα εξής:"Κύριε Ροντούλη, θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο με όλη την αγάπη που σας έχω. Την ώρα που σας άκουγα εσάς έναν Λαρισαίο να αναμιγνύεστε στο θέμα –δικαιούστε ούτως ή άλλως- του πού θα πάει η έδρα του νέου πανεπιστημίου, μου θυμίσατε το στίχο ενός κορυφαίου Έλληνα σουρεαλιστή ποιητή της γενιάς του ’30: Ε, καλά εσύ στρατηγέ μου, τι γυρεύεις ένας Υδραίος στη Λάρισα;. Εδώ τώρα πάτε ένας Λαρισαίος στο Μεσολόγγι".''
Σχόλιο Αgrinionews: Δεν αμφισβητούμε την ιστορικότητα του Μεσολογγίου και τη συμβολή του στην απελευθέρωση του ελληνικού έθνους. Όμως, αυτό το γεγονός και μόνο δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την ίδρυση ενός πανεπιστημιακού φορέα. Με αυτή τη λογική και το Σούλι και η Αλαμάνα δικαιούνται Πανεπιστήμιο. Για ακόμη μια φορά θα τονίσουμε ότι πρώτα απ όλα πρέπει να δημιουργηθεί μια δυνατή πανεπιστημιακή κοινότητα στην έδρα του ιδρύματος, δηλαδή στο Αγρίνιο που είναι το ισχυρότερο εμπορικό και οικονομικό κέντρο του νομού. Η μακροπρόθεσμη ίδρυση τμημάτων στο Μεσολόγγι , υπό προυποθέσεις πάντοτε, δε μας βρίσκει αντίθετους. Όσον αφορά τη θέση του ΛΑΟΣ, θεωρούμε ότι μάλλον ο εν λόγω βουλευτής δεν γνωρίζει καλά την υπόθεση και καλό θα ήταν πριν τοποθετηθεί στη Βουλή να ενημερώνεται σωστά... Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος του κόμματός του οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του επί του θέματος, γιατί έρχονται εκλογές και οι Αιτωλοακαρνάνες πρέπει να γνωρίζουν τη στάση των πολιτικών κομμάτων σε μείζονα αναπτυξιακά ζητήματα του νομού!

116 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το Αγρίνιο και κάθε πόλη της Ελλάδος δεν έχει Ιστορία και δεν είναι ιερή? Δεν θυσιάστηκαν και Αγρινιώτες και άλλοι πολλοί από όλα τα μέρη της Ελλάδος, για την ελευθερία? Τι λοιπόν παραπάνω έχει το Μεσολόγγι? Και με ποια κριτήρια έγινε πρωτεύουσα του Νομού στο κάτω - κάτω? Τα ίδια κριτήρια, και με το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης πληθυσμιακά πόλης του νομού, πληρούσε και το Αγρίνιο, γιατί δεν προτιμήθηκε? Φταίμε κι εμείς γιατί θα μπορούσαμε να σκεφτόμασταν λίγο περισσότερο πρίν βάλουμε σταυρούς στα ψηφοδέλτια...Ο νοών νοείτω!
Φιλικά.
Χρήστος Μουσελίμης

Θωμας είπε...

Μήπως θα μπορούσατε να τεκμηριώσετε σε νεώτερή σας ανάρτηση τα μείζονα αναπτυξιακά κέρδη που έχει έως τώρα αποφέρει ή θα αποφέρει η λειτουργία του Παν/μίου Αγρινίου; Αμφιβάλλω αλλά αναμένω ευχαρίστως.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΥΡΒΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ; ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ; ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΒΕΣΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ; ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΚΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ Ε;
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΙΜΩΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΑΧΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕ ΒΓΑΛΑΤΕ. ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ. ΚΟΨΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΤΙ ΓΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΑΙ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ; ΘΑ ΦΟΡΑΓΑΤΕ ΣΑΡΙΚΙ ΚΑΙ ΦΕΣΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΒΡΕ ΨΕΥΤΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΧΡΗΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΦΕΣΙ...

Ανώνυμος είπε...

Αι μωρέ το μ...α το Λαρισινό τον φασίστα που θα μας κάνει και μάθημα και θα μας μάθει και ιστορία.Μας έχει γα..σει με την εκτροπή θέλει νας μας πάρει και το πανεπιστήμιο.
Ενα σωρό γύρω μας Αντιαγρινιώτες και αντιαιτωλοακαρνάνες.
Και αυτά που λέει για το Μεσολόγγι αυτός ο παπάρας έτσι τα λέει ώστε να βάλει φωτιά και να μη γίνει τίποτα στο τέλος.
Ξέρουμε αυτά τα κόλπα και τα έχουμε νοιώσει στο πετσί αμς χρόνια τώρα.
Θα μας διαδάξει ο Ροντούλης τώρα που οι προγόνοι μας στα βουνα της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας θυσιαστηκαν στην Επανάσταση για μια ελευθερία και έρχεται ο το παλιονούμερο να μας κάνει και κουμάντο.
Αμα δεν είμασταν εμείς ρε ακόμα Τουρκοι θα ταν στη Λαρισα και θα εβάζαν αυτοί βαμπάκι....και θα τα οικονμάγανε.(αλλά αυτοί το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτάμια και λίμνες θα θα κατεστρεφαν)

Γιαυτό καλά λένε μερικοί στο Αγρίνιο αν μπορούσαμε ποτέ να αυτονομούμασταν σα νομός όπως περίπου είναι και η Κρήτη.Οτι ζητάει το έχει.
Δε πάει άλλο μας έχουν για τον π..ο ,μέσα στην ανεργία μέσα στην αμορφωσιά ,χωρίε δρόμους και δεν μας αφήνουν να έχουμε και ένα πανεπιστήμιο.
Το καταλαβένετε αυτό μερικοί να δείτε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

sto diaolo na pane k to laos k to mesollogi h alliws "iera polh"

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ...ΜΝ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΜΩΡΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ...Κ ΓΤ ΔΝ ΤΑ ΠΑΜΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ? Κ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΣΤΟ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ Τ...ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ Κ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ 8Α ΠΑΡΕΙ @@ ΜΟΥ

agrinionews είπε...

Φίλε 4:13 εμείς δημοσιεύουμε το σχόλιό σου παρόλα τα ορθογραφικά λάθη και τους άκομψους χαρακτηρισμούς. Απλά σε ενημερώνουμε ότι εκτός από το τροκτικό επηρεάζουμε το Βήμα, το Θέμα, το Μega, τον ANT1 κλπ.Πίστεύουμε ότι λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει...

Ανώνυμος είπε...

Μπλα μπλα ιστορία μπλα μπλα μπλα Έξοδος μπλα μπλα Τούρκοι μπλα μπλα Αγρίνιο μπλα έδρα στο Μεσολόγγι μπλα μπλα Νομαρχία μπλα μπλα Εφετείο μπλα μπλα Πανεπιστήμιο.

Ένας φίλος Μεσολογγίτης.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι η βρισιά να έχει ονοματεπώνυμο, αλλιώς υποδηλώνει άλλα πράγματα.... Λυπάμαι πάρα πολύ διότι έθεσα κάποια σοβαρά ερωτήματα και δεν πήρα ουσιαστικές απαντήσεις!
Χρήστος Μουσελίμης.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΥΔΡΑ,ΟΙ ΣΠΕΤΣΕΣ,ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γεμισαμε "πανεπιστημια"χωρις ουσιαστικη μορφωση
και επαγγελματικη αποκατασταση.

Μαλωνετε "περι ονου σκιας"

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟΤ... ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΡΟΝΤΟΥΛΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΩΣ ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΔΕ ΙΣΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙ 5.062 ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΟΣΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία και αν γεμίσαμε πανεπιστήμια τι πάει να πεί αυτό.Αφου όλη την ώρα έτσι λένε και όλο καινουρια τμήματα και σχολές δημιουργούνται.
Δηλαδή το Αγρίνιο να μείνει στην απέξω;
Και αλλοστε το Αγρίνιο ως οικονομικό κέντρο και πρωτέυουσα της Δυτικής Στερεάς έχοντας κόσμο με ιστορία δικαιούται Πανεπιστήμιο πρώτα απ΄όλα για κοινωνικούς λόγους.
Και επειδή κάποιοι φίλοι Μεσολογγίτες αναρωτιούνται γιατί απαντάμε συνέχεια κατά του Μεσολογγίου είναι επειδή 5 άτομα απο κεί όπως ο Δήμαρχος τους στέκονται εμπόδιο σε τέτοια ζητήματα.
Ειμαστε το 2010 και ασχολούμαστε τώρα για ιερες πόλεις και παπάρια.Ας σταματήσει αυτή η καραμέλα ρε παληκάρια δε πάει άλλο.Δηλαδή άμα το πάμε έτσι τόσες άλλες πόλεις πρέπει να ήτανε πρωτέυουσες και να χανε και πανεπιστήμια επειδή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επανασταση.
Το Μεσολόγγι μια χαρά είναι ,όμορφο είναι, εχει και το ΤΕΙ του απο κεί και πέρα δεν έχει λόγο να ανακατεύεται στα του Αγρινίου.
Δηλαδή τι να κάνουμε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να αλλαξουν εδρα και αλλα πανεπιστημια
http://ola-sto-mesologi.blogspot.com/2009/08/blog-post_29.html

Θύμιος είπε...

Το Μεσολόγγι έχει το κάθε δικαίωμα να διεκδικεί.... το θέμα είναι το τι κάνουμε εμείς, οι πλέον θιγόμενοι με την κάθε μπαρουφοαεροδιεκδίκηση της πάλαι ποτέ ''ιεράς πόλεως'' των ανοιχτόμυαλων και των διανοούμενων και νυν πόλη του αυγοτάραχου και του κουνουπιού, που αναμασάει σαν κατσίκα τη δόξα του παρελθόντος, φτύνοντας στο παρόν τα σάλια της πλεονεξίας! Δεν έχετε ιερό και όσιο, κυριοι- εκφραστές της ιεράς πόλεως, μιας και καπηλεύεστε την ιστορία για να διεκδικήσετε πράγματα, που ο μέσος νους, ξέρει πως δεν τα δικαιούστε! Το μάθημά σας θα ήταν καλό και θα το κατανοούσατε πλήρως, αν οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά του Αγρινίου, φροντίσουν στον επόμενο ''Καποδίστρια'' να σας ρίξουν στο καναβάτσο, υλοποίωντας το μόνο πράγμα που μπορεί να σας κατακεφαλιάσει, (ουτως ώστε να σας ξεκαβαλήσει και η αλλαζονεία που σας διακατέχει) το να επιδιώξουν δηλαδή το χώρισμα του νομού- ο μισος νομός με ιερή πρωτεύουσα και ο άλλος μισός, με πρωτεύουσα το Αγρίνιο. Θέλετε να το δείτε αυτό το σενάριο ολοζώντανο, μπροστά στα μάτια σας, μαχητές της ιεράς πόλεως;;;; Εγώ πάντως θα το ήθελα και το αναμένω, γιατί ΕΣΕΙΣ το ζητήσατε.

Ανώνυμος είπε...

νομιζω ειναι καιρος να διευκδικησουμε να γινουμε πρωτευουσα του νομου. πρεπει με καθε τροπο να το προωθησουμε και θεωρω οτι οι επομενες κυβερνησεις θα το σκεφτουν σε νεο καποδιστρια

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΕΔΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΔΩ; ΤΙ ΒΟΛΟΣ, ΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ;

S.T. είπε...

Και λογω αυτων των καταλοιπων της Τουρκοκρατιας, ιερά πολη κλπ... θα πρεπει τα παντα να πηγαινουν σε αυτη την πολη που λεγεται Μεσολογγι ???? ... (Πρωτεύουσα, νομαρχία, εφετεία, ...κλπκλπκλπ...)

Συμφωνώ με τα λεγόμενα του κυριου Χρήστου Μουσελίμη.

S.T. είπε...

Να συμφωνησω με ανωτερω σχόλιο, μηπως εκ νεου να εξετασουμε το θεμα πρωτευουσας του νομου, και θα καταθετουμε τα στεφανια κανονικα για την επετειο της εξοδου της ιερας πολεως του Μεσολογγιου.

S.T. είπε...

Η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ BLOG.. Για να μην ξεκουβαλάτε σας την μεταφέρω εδω...

Με την ευκαιρία αυτή, η ομάδα του "Όλα στο Μεσολόγγι" θα θέλαμε να προτείνουμε μια ριζική αναδιάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της δόξας των προγόνων μας και τη λατρεία του παρελθόντος. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με μεταφορά της έδρας των διαφόρων πανεπιστημίων εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι:

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους

Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Ιερά Πόλη της ανθρωπότητος, το Μεσολόγγι

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με έδρα την ηρωϊκή Γραβιά και πρυτανεία στο Χάνι της Γραβιάς

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έδρα τα Φάρσαλα, τόπο παρασκευής του πασίγνωστου Χαλβά Φαρσάλων

Πανεπιστήμιο Ηπείρου με έδρα το ηρωϊκό και μαρτυρικό Σούλι

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με έδρα την Πέλλα, πρωτεύουσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σχολή Ευελπίδων με έδρα τις Θερμοπύλες.

Επίσης προτείνουμε τη μεταφορά της πρωτεύουσας της χώρας μας - πού αλλού - στο Μεσολόγγι με συμπρωτεύουσα το Ναύπλιο.

Ανώνυμος είπε...

To 5o Τμήμα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έρθει στο Μεσολόγγι!

Προτείνω, μάλιστα, να είναι τμήμα Ιατρικό ή Παρα'ι'ατρικό (πχ Ψυχασθένειας ή Παραλογικής) διότι αν κρίνω από την επιστολή των συμπολιτών μου υπάρχουν πολλοί, μα πολλοί βλαμμένοι στο Μεσολόγγι...

Ένας Μεσολογγίτης με σώας τας φρένας...

Ανώνυμος είπε...

Ας σταματησουμε να ασχολουμαστε με τους δεκα φωνακλαδες Μεσολογγιτες και ας κοιταξουμε τι μπορουμε να κανουμε για τη πολη μας....οσο ασχολουμαστε με αυτους τοσο αξια τους δινουμε....
Οσο για τον ανεκδιηγητο κ..Ροντουλη και το κομμα του ας το θυμηθει ο λαος του Αγρινιου στις επερχομενες εκλογες..

Ανώνυμος είπε...

όλα στο Μεσολόγγι!

κατά το "όλα στα κάρβουνα!" ή κατά το "όλα τα μωρά στην πίστα!"

βρε, ούστ! κομπλεξικοί ψαρόμυαλοι!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι εδώ στο Μεσολόγγι δεν αντιλαμβάνονται ότι για την σημερινή κατάντια μας φταίει ακριβώς αυτή η σοβιετικού τύπου οικονομία μας, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στις κρατικοδίαιτες θέσεις (νομαρχία, στρατός, μητρόπολη κλπ).

Αφήσαμε στο βρόντο τα συγκριτικά πλεονΕκτήματα της πόλης ( π.χ Αλυκές - πάνε κατά διαόλου. Λιμνοθάλασσα - γεμάτη σκουπίδια και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ πελάδες κλπ).

Γδάραμε τους κακόμοιρους σπουδαστές των ΤΕΙ χωρίς να διεκδικήσουμε ουσιαστική στήριξη των ΤΕΙ.

Και τώρα ζητάμε και αποπάνω πανεπιστημιακή έδρα! (με επιχειρήματα της πλάκας) για εξευτελιστούμε εντελώς στο πανελλήνιο.

Αυτά είναι θέματα ταμπού στην πόλη μας για να τα συζητάμε, διότι ως γνωστόν για τη σημερινή μιζέρια μας φταίνε πάντα οι άλλοι!

Ξαπλώσαμε πάνω στις δάφνες του παρελθόντος και μας πήρε βαθύς ύπνος!

Συμπολίτες ξυπνήστε και αλλάξτε μυαλά διότι όπως πάει θα τα πάρει όλα το Αγρίνιο! (και δικαιωματικά θα έλεγα εγώ διότι ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΑ!)

Ένας προοδευτικός Μεσολογγίτης

Ανώνυμος είπε...

poy tivrike tin istoria to agrinio 3.37..kala pate kala orismenoi edo mesa

agrinionews είπε...

Φιλε 4:13 εννοείται ότι δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε τα 2 σχόλια που μας έστειλες. Ούτε εχουμε να κρύψουμε κάτι, ούτε έχουμε σχέση με το εν λόγω Blog που αναφέρεις.
Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα διαβάζουμε και πραγματικά γελάμε.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε η συζήτηση να μεταφερθεί σε άλλο θέμα...το οποίο αγγίζει τη σφαίρα του μεταφυσικού.
Το agrinionews πάντοτε δημοσίευε και θα δημοσιεύει σχόλια που δεν περιέχουν προσωπικές επιθέσεις. Απο εκεί και πέρα οι ακραίες τοπικιστικές φωνές που ουκ ολίγες φορές ακούγονται στο παρόν ιστολόγιο με τη μορφή σχολίων δεν υιοθετούνται από τη συντακτική ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Σενιόρ 1:52 μμ, αν θες να μαθεις που βρηκε την ιστορια το Βραχωρ ανοιξε και διαβασε κανενα βιβλιο ιστορικο και θα βρεις μια ποιο μεγαλη ιστορια απο κεινη της πόλης σου, που ξεκιναει απο τους αρχαιους χρόνους.

Ανώνυμος είπε...

padia as teleiwnei ayth h kontra me toys mesologgites!exoume barethei oloi mas.ti me noiazei emena ti istiria exei to mesologgi?edw milame gia panepisthmio!!!akou thelei thn edra sto mesologgi les kai ta nea tmhmata tei poy tha parete den sas ftanoun gia to xwrio!!!kai mhn ksexnate oti foithtes panepisthmioy dytikhs elladas yparxoyn mono sto agrinio kai tha palepsoyme gia to mellon mas!!!enas tapeinos foithths se apognwsh!!!

Ανώνυμος είπε...

10.42 pithanon na anikeis stoys exontes provlima sovaro.den exigeitai allios pos milas gia istoria toy agrinioy otan oudepote ypirxe arxaio agrinio peran eyrimaton midenikis axias opos ston agio konstant ino opos pampolles fores eyriskontai diasparta se xorafia tis ait/nias.kapoioi topikistes anistoritoi tote vgikan kai milisan gia arxaio agrinio.vevaia se osa arxaiologika synedria exoun ginei sto nomo oudemia anafora egine se arxaio agrinio klp..antithetos egine se oiniades,thermo,kalydona kai pleyrona klp klp.tora gia neoteri istoria min milisoume katholoy dioti den se symferei gia braxoria toyrkoys eyraious klp..den ypirxate pote ellines alla antithetos toyrkospora..tora enas theos xerei poy tin eides tin istoria esy kai oi alloi provlimatikoi tis polis sou.

Ανώνυμος είπε...

poioi agriniotes thysiastikan ore klefti kai armatole 3,37;afoy to agrinio stin apeleyterosi den eixe ellines alla mono toyrkoys kai evraious...mipos agnoeis oti peeran tisanyparktis istorias toy ito kai kentro othomanikis dikoikisis stin toyrkokratia me amigos toyrkiko kai evraiko plythismo:edo exoume to anthitheto tis poliorkias toy mesologgiou..oi ellines poliorkousantoys toyrkous....einai trasos oi apogonoi ton othomanon na lene oti polemisan gia tin eleyteria toy ellinikoy etnous...kalytera tha itan na zitisere sygnomi pou mas eixate ypodoyloys tetrakosia xronia

Ανώνυμος είπε...

OPA AYTOGNOSIA O 4,25..FYSIKA EKEI STO AGRINIO EISTE GIA TO P.....

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΤΑΚΕ ΤΗΕ ΤΗΙRD AND THE LONGEST! ΑΙ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙΙΙΙ!!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΑΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι, Αγρινιώτες και Μεσολογγίτες, γραφικοί. Είστε ίδιοι γι'αυτό τσακώνεστε! Δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας!

Ανώνυμος είπε...

To 5o Τμήμα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έρθει στο Μεσολόγγι!

Προτείνω, μάλιστα, να είναι τμήμα Ιατρικό ή Παρα'ι'ατρικό (πχ Ψυχασθένειας ή Παραλογικής) διότι αν κρίνω από την επιστολή των συμπολιτών μου υπάρχουν πολλοί, μα πολλοί βλαμμένοι στο Μεσολόγγι...

Ένας Μεσολογγίτης με σώας τας φρένας...

Ανώνυμος είπε...

Ανιστόρητε ανθυποαρτέμη 8:53-10:10
Το αρχαίο Αγρίνιο δεν είναι επινόηση αρχαιολόγων, όπως θα ήθελες, αλλά μαρτυρείται σε αρχαίες πηγές, ιστορικούς και περιηγητές, ως πόλη-μέλος της Αιτωλικής Συμπολιτείας και με συμμετοχή στους πάμπολους πολέμους των Αιτωλών απέναντι στους Ακαρνάνες και αργότερα τους Μακεδόνες. Αν ήξερες να μετράς ώστε να κάνεις τον υπολογισμό θα έβρισκες ότι το Αγρίνιο ιδρύθηκε μιάμιση χιλιετία πριν το Μεσολόγγι. Στην Τουρκοκρατία, την περίοδο δηλαδή που επικεντρώνεται ο ιστορικός αυνανισμός των Μεσολογγιτών, το Βραχώρι ήταν όντως η πρωτεύουσα του τόπου με πολλούς Τούρκους κατοίκους γιατί απλούστατα κανείς άρχοντας (και δυστυχώς τότε οι Τούρκοι ήταν οι άρχοντες) δε θα προτιμούσε το βάλτο του Μεσολογγίου από τον πλούσιο κάμπο του Βραχωρίου για να μείνει. Τα περί απογόνων Τούρκων κτλ μένουν ασχολίαστα ως ενδεικτικά του νοητικού επιπέδου κάποιων Μεσολογγιτών που διεκδικούν Πανεπιστήμιο για το χωριό τους!

Ανώνυμος είπε...

ελεος με αυτην την καραμελα της ιστοριας ρε μεσολογγιτες...σας εχει βαρεθει πια ολος ο κοσμος.το παρελθον μπορει να ηταν ενδοξο ομως το παρον σας ειναι απολυτως θλιβερο και μιζερο και εχετε και το θρασος να ζητατε συνεχεια πραγματα οταν δεν ειστε αξιοι για τιποτα πλεον.αφηστε επομενως την ιδια καραμελα και δειτε την πραγματικοτητα και συμβιβαστειτε επιτελους με τις σημερινες συνθηκες που εχουν διαμορφωθει στο νομο μας τα τελευταια χρονια.το αγρινιο δυστηχως για σας εχει ξεφυγει πολυ απο τα ορια τα δικα σας και για αυτο περνει και θα παρει αυτα που δικαιουται απο την πολιτεια και σεις οτι πηρατε πηρατε και πολλα ηταν.4 απο τις 7 σχολες σας στο τει εχουν και φετος μονοψηφιους σπουδαστες...ειστε για κλαματα πραγματικα αλλα μονοι σας βγαλατε τα ματια σας.

Ανώνυμος είπε...

Είδηση της τελευταίας στιγμής:

Το Μεσολόγγι θα αδελφοποιηθεί με το Αυνανιστάν!

Ξέρουν εκεί κάτω από "αδελφοποιήσεις"...!

ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

12.02 eytyxos poy den grafete eseis tin istoria dioti tha eixe katargithei os epistimi..epi ton istorikon loipon.to agrinio me tis elaxistes anafores se aitolous poy les den yfistatai dioti apotelouse propyrgio ton akarnanon kai oxyromatiko toys pedio..poy eixate sxesi me toys aitoloys kai poy ta vrikes grammena ayta:stin mayri vivlo toy agrinioy;eiste paraxaraktes tis istorias..se prokalo na moy peis ti eyrimata exoyn vrethei sto agrinio kai ti axias einai..enas tafos vrethike kai panygirise to komatoskylo kai tsiraki sas o palioyras poy sonei kai kala ithele na paroysiasei to agrinio os istoriko topo..kai gelane oloi oi arxaiologoi..anekdoto exei ginei to agrinio kai i maniokatatliptiki idiaiterotita ton agrinioton na anakalypsoyn istoria..exoun ginei prosfata synedria sto mesologgi me ton mpeno kai toys ellines arxailogoys opou paroysiasan ta simantikotera eyrimata tis ait/as me kamia anafora sto agrinio ...den yparxete pouthena..anyparktoi istorika kai paraxaraktes..gelaei oli i epistimoniki koinotita mazi sas kai me ton palioyra sas..antithetos otan milaei kanenas gia aitoliki sympoliteia anaFERETAI STO THERRMO,stin kalydona,stis oiniades kai stin pleyrona..diladi dyo ek ton tessaron poleon sto mesologgi syn kai alles poleis pou anakaluptontai..oso gia to geloio tis ypothesis einai i anafora stin neoteri istoria kai sto epixeirima peri valtou gia na apotinaxete tis toyrkikes sas rizes.to 1600 kai 1700 anistorite agrinioti to mesolohhi eixe 80 ploia kai antagonizotan toys enetoys sto emporio kai tin naytosyni..meta mesolavisan ta orlofika kai argotera i exodos..tote fysika foragate feretze.sas pernane othomanika kai eixate onomata opos impraim alli i iob kai ionathan..toyrkosporoi trassos pou to exete

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 4:55

Για την περίπτωσή σου ισχύει αυτό που είπε ο Λουίτζι Πιραντέλλο:
"Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...".

Εν πάση περιπτώσει, φάτε εσείς οι Μεσολογγίτες ιστορία και εμείς οι Αγρινιώτες Πανεπιστήμιο, Εφετείο, Επιμελητήριο,Έδρα ΚΤΕΛ, ανάπτυξη, οικονομία, πληθυσμό κλπ ,και σε λίγο και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ (με τον Καποδίστρια 2)...

Ά, και π'ούσε...

Οι ΈΛΛΗΝΕΣ γράφουν ακόμη με ελληνικούς χαρακτήρες. Οι Τούρκοι και οι τουρκόσποροι (Αλβανοί, κλπ...) γράφουν με Λατινικούς χαρακτήρες. Αντιληπτόν;

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

Πρός την (τον;) 4:55

μήπως κοπέλα μ' σε πήραξε καμμία χαλασμένη σαρδέλα της λιμνοθάλασσας;


ΙΟΒΟΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Κατακαημένε 4:55, μείνε στα της πόλης σου γιατί παραπέρα μας τα χαλάς. Κάθομαι και γράφω όλα αυτά όχι για τη χάρη σου, αλλά γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να διαβάζει κανένας αγαθιάρης συγχωριανός σου και να σε πιστέψει. Λοιπόν, το Αγρίνιο ιδρύθηκε από τους Αγραίους (αλλιώς Αγριάνες, ανάλογα την πηγή) οι οποίοι μαρτυρούνται από τους αρχαίους συγγραφείς ως φύλο αιτωλικό. Κατά τη σύντομη ακμή τους οι Ακαρνάνες καταλαμβάνουν την πόλη τον 6ο αιώνα π.Χ. Την τελευταία εικοσαετία του 4ου αιώνα οι Αιτωλοί θα εκδιώξουν τους Ακαρνάνες από το Αγρίνιο, θα εντάξουν την πόλη στη Συμπολιτεία τους και θα τη διατηρήσουν ως την εποχή της ρωμαϊκής κατάκτησης. Το ζουμί βέβαια σε όλα αυτά, αγαπητέ ψαρόμυαλε, είναι πως μαρτυρίες για το Αγρίνιο της αρχαιότητας από τους συγγραφείς της εποχής υπάρχουν αρκετές. Για αρχαίο Μεσολόγγι άκουσε κανείς τίποτα; Επαναλαμβάνω, η πρώτη γραπτή αναφορά στο Αγρίνιο είναι παλαιότερη της πρώτης γραπτής αναφοράς στο Μεσολόγγι τουλάχιστον ΜΙΑΜΙΣΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ! Και μην ακούσω το γνωστό παραμύθι ότι αρχαίο Μεσολόγγι υπήρχε αλλά τότε το έλεγαν Πλευρώνα και στο πέρασμα του χρόνου μεταλλάχθηκε, άλλαξε όνομα, μετακινήθηκε και λίγο παραπέρα και έτσι γεννήθηκε η σημερινή "ιερά πόλις", γιατί με αυτό γελάνε και τα χέλια της λιμνοθάλασσας.

Επίσης με τις πολλές σου αναφορές σε Τουρκόσπορους, Οθωμανούς και οθωμανικά μάλλον το σεξουαλικό σου προσανατολισμό προδίδεις παρά ενισχύεις την πειστικότητα των επιχειρημάτων σου.

Για το θλιβερό παρόν του χωριού σου και το πόσο πίσω έχετε μείνει από το σημερινό Αγρίνιο δε λέω τίποτα, αρκούν τα σχόλια των υπολοίπων εδώ. Μην κάνεις και χαρακίρι με κανένα αυγοτάραχο!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΝΙΑΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΑ.
ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

oust!!! fasistes xeftiles travate para pera...bgalate kai glossa kai milate k olas den ntrapike o @@@ katholou???ti einai ayta???

Ανώνυμος είπε...

ayta pou les vre megale pou ta exeis dei grammena:se kati grafikoys sto xorio sou poy theloyn na ginoyn sygrafeis kai grafoyn genikotites;fysika me ta legomena soy dikaiothika pliros..mas milas genikologa kai me etymologikes proektaseis..peri eyrimaton fysika oute koyventa,oyte fysika gia tin epistimoniki tekmiriosi milas.ego soy anefera ton mpeno poy ton efere o agriniotis o sokos kai den ekane o antropos kamia anafora gia agrinia arxaia kai alles malakies..opos kai sto arxaiologiko synedrio poy symmeteixe i afan gate ton arxaiologon tis ellados kai merikoi xenoi pou pali diorganothike apo to soko sas pali den egine kamia anafora se arxaio agrinio..peritrana apodeiknyei poy sas exoyn grammenous..fysika itan ekei kati grafikoi apo mia etairia sto agrinio kai prospathisan na pselisoun peri agrinioy kai toys kopsane amesos dioti oi antropoi einai epistimones kai den asxoloyntai me geloiotites..gia to an gelane mazi sas kai me ton palioyra pali to katapies kai den eipes tipote.ayta einai gnosta kai oti exete ginei anwekdoto einai gegonos.me to zori istoria..tora gia tin pleyrona einai pio konta apo oti o agios konstantinos apo tin plateia agrinioy.kai fysika itan to arxaio mesologgi.ayta ta lene oi arxaiologoi kai oxi grafikoi topikistes..i pleyrona einai mesologgi se synoikia agapite,opos kai i kalydona kai i alykairna alles dyo arxaoies poleis aitolikis sympoliteias mesa sto dimo mesologgioy.vevaia exete to trassos na zitate kai kentriko arxaiologiko mouseio me ta eyrimata ton allon poleon...ayta mono stin ait/nia ginontai kai mono apo to agrinio.einai toso xeftila i kentriki exousia poy sas siontarei.gia ayto pame kata diaoloy.dioti apaiteite me psifothirika dedomena.exopyme psifakia perissotera primodoteiste mas.kala einai nootropies aytes;gia ayto i ellada exei katantisei psorokostaina.dioti eno sto exoteriko poulane adra tin istoria kathe polis edo tin ypovivazoun.telos sta peri othomanikon kataloipon to erixes stin plakitsa kai sta gnosta peri komplexismoy.etsi panta ginetai me to agrinio alla ftaime emeis pou sas anexomaste.amesa xorismos toy nomoy me aitolia enniaia kai paraliaki zoni notiodytikis kai notias ait/nias.aposyndesi apo toys nekrothaftes toy nomoy mas

Ανώνυμος είπε...

BRE AGRINIOTI 8.13 XIOYMORISTA TOY KAMPOY DILADI EISAI EYXARISTIMENOS APO TO AGRINIO SOU;I ASXIMOTERI POLI TIS ELLADOS ME XEXEILO MPETON KAI AGRIOPREPEIS KATOIKOYS.PROSFATA DEXTHEISA MEGALO PLIGMA ME TA KAPNA.PANELLADIKI FIMI EXETE KAI EINAI GNOSTA OLA AYTA.TREXETE NA DIAXEIRISTEITE TON PLOUTO TIS AIT/NIAS OTAN ME TA FRAGMATA EKTREPSATE MONIMA TON EXELOO(FYSIKA TOTE KANEIS DEN MILAGE STO AGRINIO).TORA TO PAIZETE KATA TIS EKTROPIS TOY AXELOOY TREXONTAS NA DIAXEIRISTEITE TA ANTAPODOTIKA GIA TIN ZIMIA TIS LIMNOTHALASSA MESOLOGGIOY-AITOLIKOY KAI TOY DELTA TOY AXELOUO.TREXETE NA ZITISETE ARXAIOLOGIKA MOUSEIA ME KANENA EYRIMA APO TIN POLI SAS EXONTAS KATAKLEPEI TIS ARXAIES POLEIS TOY NOMOY,ZITATE EFETEIA OTAN APOKTISATE PROTODIKEIO MOLIS TO 1935,EXETE METAFEREI STO AGRINIO PARANOMA KTEL,EPIMELITIRIA KAI SYNEXEIA ZITATE,ZITATE ZITATE KAI EXETE TO TRASSOS NA TA VAZETE ME TO MESOLOGGI POY YPERASPIZETE TIN YPARXI TOY.OI ANAPTYSSOMENOI POY TREXOUN GIA YPIRESIES ...I TERASTIA YPOKRISIA SAS...EISTE I XEIROTERI POLI TIS AIT/NIAS POY MILANE MONO ME MYTHEYMATA KAI ME GNOMONA TON PLYTHISMO SAS.TIPOTE ALLO EXETE NA MAS PEITE;

Ανώνυμος είπε...

Η Πλευρώνα είναι το αρχαίο Μεσολόγγι;;;
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ τι άλλο θα ακούσουμε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

MAYRO SE MORAITI,MSAKRYPIDI KAI GIANNAKA POY EXOUN TO TRASSOS KAI MILaNE GIA PANEPISTIMIO AGRINOY.TO NOMO TON EXOYN GRAMMENO.AYTOI NA EXYPIRETISSOYN MONO TOYS AGRINIOTES.ANTE PSIFISTE TOYS PALI.KALA NA PATHETE.EIDIKA STO MESOLOGGI

Ανώνυμος είπε...

Βρε 4:55 μμ, μαθε να γραφεις ελληνικά πρώτα, που μας γεμισες με χαλκιδεϊκα, και μετα μας φωναζεις τουρκοσπορους πανίβλακα ψαροvilage !!!

S.F.T. είπε...

Και ολίγη ιστορια, για τους ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΥΣ ....

Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο

Κατά τη μυθολογία χτίστηκε από το Βασιλιά Άγριο, που ήταν απόγονος του γενάρχη Αιτωλού και του γιου του Πλευρώνα. Η πόλη, χτισμένη δίπλα σχεδόν στον ποταμό Αχελώο που ήταν το φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Αιτωλία και την Ακαρνανία βρέθηκε αρκετές φορές υπό την κυριαρχία και των δύο πλευρών και το 314 π.Χ. καταστράφηκε από τον Κάσσανδρο. Οι ανασκαφές του Μηλιάδη το 1920 έδειξαν ότι η αρχαία πόλη βρίσκονταν στο γειτονικό Ζαπάντι, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν βρεθεί πολλά αρχαία ακόμα και στο κέντρο της σημερινής πόλης.

Μετά από κάποιους αιώνες στην αφάνεια, η πόλη ξαναεμφανίζεται την εποχή της Τουρκοκρατίας με το όνομα Βραχώρι (Imbrahoar). Κατοικήθηκε από πολλούς Τούρκους και στις αρχές του 18ου αιώνα έγινε έδρα του Σαντζακίου του Κάρλελι, διοικητικό κέντρο της σημερινής Αιτωλοακαρνανίας. ΄Ελαβε ενεργό μέρος στην Επανάσταση του 1821 και απελευθερώθηκε προσωρινά στις 11 Ιουνίου του 1821. Αργότερα κατακτήθηκε ξανά από τον Κιουταχή και τελικά προσγράφτηκε οριστικά στα σύνορα του ελεύθερου ελληνικού κράτους το 1832.

Μετά την απελευθέρωση το Βραχώρι πήρε ξανά το αρχαίο του όνομα Αγρίνιο. Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ειδικά μετά τα τέλη του 19ου - αρχές 20ου αιώνα όταν στράφηκε μαζικά στην καλλιέργεια του καπνού. Χτίστηκαν τεράστιες αποθήκες και εργοστάσια επεξεργασίας του καπνού, με κυριότερες αυτές των οικογενειών Παπαστράτου, Παπαπέτρου και Παναγόπουλου. Μετά την Μικρασιατική καταστροφή πλήθος προσφύγων έφτασαν στην πόλη και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών είχαμε και από την Ήπειρο και την Ευρυτανία.

Ανώνυμος είπε...

Μεσολογγίτη 10:09, δεν ισχυρίστηκα ότι το αρχαίο Αγρίνιο ήταν καμιά σημαντική πόλη, ούτε ότι διαμόρφωσε την ιστορία του τόπου, ούτε ότι χτίστηκαν αξιόλογα μνημεία εδώ. Είναι δύσκολο να βρεθούν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή γιατί είναι αμφίβολο αν υπήρξαν τέτοια. Μη μεταθέτεις όμως τη συζήτηση στα αρχαιολογικά ευρήματα. Στο πρώτο σου ποστ έθεσες το ζήτημα της ίδιας της ύπαρξης του αρχαίου Αγρινίου. (Αν έχεις αδύναμη μνήμη: "...oudepote ypirxe arxaio agrinio peran eyrimaton midenikis axias...") Δυστυχώς για σένα οι αναφορές για το Αγρίνιο είναι υπαρκτές και βρίσκονται σε έργα αρχαίων συγγραφέων (μόλις ξεσκονίσω κάποια βιβλία θα έχεις και ακριβείς παραπομπές, αν θες, αν και ένα γκουγκλάρισμα θα σε πείσει για του λόγου το αληθές), δεν αποτελούν σκευωρία Αγρινιωτών. Υπήρξε λοιπόν το αρχαίο Αγρίνιο ή όχι; ΣΕ ΑΥΤΟ περιμένω την απάντησή σου.

Η ευκολία σας να βαφτίζετε την Πλευρώνα ως αρχαίο Μεσολόγγι λόγω της εγγύτητάς της μπορεί να είναι μια βολική λύση για την ιντελιγκέντσια της λιμνοθάλασσας, όμως δε λύνει το ουσιαστικό σας πρόβλημα: το ότι αρχαίο Μεσολόγγι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ποτέ. Είναι σαν να συζητάμε την ύπαρξη της "αρχαίας Κατούνας" ή της "αρχαίας Καντήλας" διότι τα δύο χωριά έτυχε να είναι χτισμένα δίπλα στα ερείπια των αρχαίων πόλεων Μεδεών και Αλυζία, αντίστοιχα. Τελικά αξίζετε να γίνετε αιώνια (και ιερή, βεβαίως, βεβαίως) παγκόσμια πρωτεύουσα του γέλιου.

Για χωρισμό του νομού μην λες πολλά γιατί μπορεί και να γίνει κάποια μέρα. Και όπως δε μπορείτε ούτως ή άλλως να σταθείτε στα πόδια σας, μόλις στερέψουν τα παρακάλια για κρατική βοήθεια (υπηρεσίες, ΤΕΙ, ΑΕΙ, Εφετείο... ξέρετε εσείς) και έχοντας γίνει το μικρότερο προάστιο-γιουσουφάκι της Πάτρας, προβλέπεται δεύτερη μαζική Έξοδος.

10:21 δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το Αγρίνιο. Αλλά μην ξεχνάς ότι ζούμε στο ΜΟΝΟ νομό της χώρας όπου πρωτεύουσα είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη του. Αφού δέχεσαι αυτή την παραδοξότητα, τολμάς να απορείς γιατί το Αγρίνιο ζητάει όλο και περισσότερα για την ανάπτυξή του;

Ανώνυμος είπε...

1ον: Καλόν είναι όταν θέλετε να επιχειρηματολογήσετε να αναφέρετε την πηγή σας, διαφορετικά τα λεγόμενά σας πέφτουν στο κενό.
2ον: Θα παρακαλούσα τους κυρίους διαχειριστές του blog να βάλουν φρένο στο ανώνυμο υβρεολόγιο, το οποίο μάλλον υποβαθμίζει παρά ωφελεί τη συζήτηση.
3ον: Το ποιοι είναι απόγονοι των Ελλήνων φαίνεται από τον τρόπο που στηρίζουν τα λεγόμενά τους και πως απευθύνονται στον συνομιλητή τους.
4ον: Για την Ιστορία καλό είναι να μιλήσει κάποιος ειδικός.
Χ. Μουσελίμης

Ανώνυμος είπε...

ore mouselimi poios vrizei edo mesa;igeires ena zitima milontas gia agriniotes poy polemisan gia tin eleyteria.mporeis na mas peis poioi itan aytoi;afou den ypirxan ellines sto vraxori.enaas syntopitis sou pire keimeno pou milaei gia to agrinio kai to metefere edo kai me epivevaionei pliros oti den ypirxate pote ellines.-epanerxomenos sto filo moy otan milao gia arxaio agrinio mi kollas stis lexeis dioti stin ousia anaferomai to an apotelei axio anaforas arxaiologiko kai epistimoniko dedomeno.dioti to na les oti ypirxe arxaio agrinio me eyrimata midenikis axias einai san na prospatheis na paroysiaseis to anyprtkto os yparkto.ston agio thoma mesologgioy vriskoyn synexeia tafoys opoy skavoyn kai den to kanoyme thema.kai se roto giati kaneis etymologiki proseggisi otan legosastan vraxori mexri to 1900 kai kapooi prosetrexan na to onomasoun agrinio mono kai mono gia na dosoyn arxaioprepeia stin poli sas;oxi gia tipote allo dioti les oti to mesologgi den legotan pleyrona.diladi to agrinio legotan agrinio otan to mesologgi polemage gia na milas esy gia eggytites kai alla synafi;oles oi arxaies poleis parikmasan kai xasane ta onomata toys.elaxistes ta diatirisan.den leme oiniades alla neoxori kai katoxi kai irthe ek ton ysteron o dimos na onomastei etsi.exalloy to mesologgi den eixe toso anagi na prostrexei se paliotera onomata dioti to onoma toy apektise varytita otan eseis sto agrinio proskynaggate to soyltano kai eisastan gioysoyfakia.i oysia einai mia oti arxaiologika to mesologgi exei treis arxaies poleis mesa sta oria toy dimoy toy kai tha exei kai tis oiniades stin epektasi toy.o xorismos toy nomoy mono to mesologgi kai tin naypakto symferei opos exoyn exeligtei ta pragmata.dynamiko dipolo,enisxymeni aitolia,aposyndesi apo toys nekrothaftes toy agrinioy kai toys topikismous toy,aposyndesi apo tis nootropies toys.toyristiki anaptyxi kai proagogi stin thalassia zoni tis ait/lias.axiopoiisi tis ploutoparagogikis pigis mas xoris tis triklopodies ton komplexikon agrinioton.limani platygialioy yparxei,paralies yparxoyn,arxaia yparxoyn ,panemorfes poleis yparxoyn.etsi meta tin parakamsi agrinioy tha yparxei kai parKAmpsi agriniotikis vlakeias

Ανώνυμος είπε...

KYRIE MOUSELINI POIA EINAI I PIGI SOY GIA AYTA POY GRAFEIS STIN ARXI PERI AGRINIOTON POY THYSIASTIKAN;

S.F.T. είπε...

Μαθετε ρε Ψαρομυαλοι πρωτα ιστορία, μαθετε να γραφετε και στην Ελληνικη γλωσσα και μετα μας λέτε για την ιστορία του χωριου σας... καθαρίστε και λιγο εκει τον τοπο σας και αφηστε τις νετικές κόντρες με τους Αγρινιώτες.

Εισαστε ενα χωριο 18.000 κατοίκων που θελετε να κουβαλατε 100.000 κατοίκους στην πολη σας για να κανουν τη δουλεια τους, ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, κοιταξτε καλυτερα τη μιζερια σας.

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ !!!!!

sotos206 είπε...

Α - Γ - Ρ - Ι - Ν - Ι - Ο

Η νέα Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας !!!

Ανώνυμος είπε...

ψαρομυαλοι ειμαστε στο 2009 ξυπνηστε επιτελους και ξεκολληστε το μυαλουδακι σας.εχετε μεινει τοσο πισω σε ολα που σε λιγα χρονια θα εχετε εξαφανιστει απο τον χαρτη.τριτη πολη ειστε σε ολα στον νομο και το μελλον σας προβλεπετε πολυ ασχημο για σας αν δεν αλλαξετε μυαλα και δεν δειτε τα συγρονα δεδομενα που δημιουργουνται στον νομο.πανεπιστημιο στο αγρινιο τωρα.

Ανώνυμος είπε...

λοιπον θελω να μου εξηγησει καποιοσ απο το μεσολογγι γιατι χρειαζονται πανεπιστημιο και μαλιστα μεσολογγιου?τα τει και με τα καινουργια τμηματα δεν ειναι αρκετα για την πολη σας η οποια αποτελειτε το 1/4 της απο φοιτητες!!!ενω στο αγρινιο τα νουμερα ειναι μηδαμινα!!!που ειναι τοπροβλημα και που η αδικια?αφου το αγρινιο εχει εδω και 11 χρονια πανεπιστημιο και μαλιστα ιωαννινων!!!η πολυ σας ειναι σαν τις καστοριας και το αγρινιο σαν την κοζανη μονο που εκει η ρολοι ειναι αντιστροφοιδιοτι στην καστορια εχουν 3 τει και του χρονου θα παει ενα τμημα πανεπιστημιου ενω στην κοζανη εχουν και τει και πανεπιστημια και γινεται χαμος!!!πρεπει λοιπον να εστει ευχαριστημενοι που εχεται και τοσα τει και μαλιστα που ερχονται και αλλα θελετε και πανεπιστημιο και μαλιστα μεσολογγιου με την δικαιολογια οτι ειστε πρωτευουσα!!!οτι να ναι!απορω που οι αγρινιωτεσ κοιμουνται!!!αν εισασταν σε αλλο νομο δεν θα σασ αναγνωριζαν και σαν κομοπολη!!!......ενας ταπεινος φοιτητης

Ανώνυμος είπε...

ρε αγρινιωτες τι ειναι αυτα που λετε περι ανυπαρκου αρχαιου μεσολογγιου.
μετα την βενετια η ιπ ηταν η δευτερη πολη στον τοτε γνωστο κοσμο.ολη η ανθρωποτητα ακομα και οι εξωγηινοι γνωριζουν το μεγαλειο αυτο.
και αν δεν το πιστευετε να κανετε ταξιδι στην βενετια και να συγκρινετε τις δυο πολεις που μοιαζουν σαν ξαδερφια.
ΒΕΝΕΤΙΑ=ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.

ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ είπε...

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ, ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ Ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.
ΒΡΙΣΙΕΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
...Ο ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΗΣ...!
ΦΙΛΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι ανώνυμοι που αλλάξατε και το όνομά μου ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και μετά ελάτε να συζητήσουμε περί καταγωγής των αγρινιωτών και περί πηγών. Όσον αφορά το σχόλιο της "1/9/09_8:37 μμ" νομίζω ότι σας διέφυγε κάτι. Οι της Βενετίας αρχιτέκτονες όταν χτίζαν το Μεσολόγγι του Βορρά πρέπει να εμπνεύστηκαν από τις "πελάδες"!!! Επίσης να σας πληροφορήσω ότι οι Οθωμανοί έχουν φύγει από το νομό εδώ και αρκετά χρόνια πριν. Μένει να φύγουν οι εξωγήινοι που μνημονεύσατε από το χωριό σας...
Χρήστος Μουσελίμης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

KATI TETOIES STIGMES NTREPOMAI POY EIMAI ELLINIDA AN KAI GIA NA PO TIN ALITHEIA TORA TELEYTAIA EXO NTRAPEI EPANILIMENA.... POIA ISTORIA PLAKA MOY KANETE???TI THYMOMASTE MONO OTAN MAS SYMFEREI???EDO MILAME GIA NA ANAPTYXI SE MIA APO TIS MEGALYTERES POLIS TIS ELLADOS... KAI TA 62 MEXRI STIGMIS SXOLIA ENA PRAGMA ME KANOUN NA PO :"ELLAS TO MEGALEIO SOY"
MIA FOITITRIA...

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΟΙ ΑΙΤ/ΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ...

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα η εικόνα μιας πόλης με τέτοια ιστορία να αμαυρώνεται από τις παράλογες απαιτήσεις μιας χούφτας ανθρώπων που κινούνται από τοπικιστικά συμφέροντα. Ευτυχώς οι εξελίξεις σας έχουν προσπεράσει κατά πολύ. Τώρα αν τολμάει το Μεσολόγγι να αποσπαστεί από το νομό ας προχωρήσει να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

4:14 να μην ντρεπεσαι που εισαι ελληνιδα! να ντρεπεσαι για το κωλοκρατος των αθηνων να λες καλυτερα. εφτασε ο κομπος στο χτενι με τους μεσολογγιτες και θα τους παρουμε και τα βρακια!
ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΗΡΥΞΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

aitolia enomeni me proteyousa mesologgi kai akarnania me proteyoysa tin 13 poli tis ellados to istoriko vraxori ton feretzedon kai ton agroikon.arxisane ta organa edo mesa kai mono epixeirimata den vlepo.mono kati komplexikous pou exegeirontai kai nomizoyn oti zoun sto amsterntam i sto amvoyrgo.ore paidia sto agrinio zeite.koitaxte dipla sas,parte kamia anasa sta tsimenta poy sas exoyn plakosei,deite tin asximia tis polis sas poy sas parekamsan kai den pernaei pia kanenas,akoyste ti leei i ypolipi ellada gia sas kai an thelete meta sas dinoyme tin proteoysa tis akarnanias opoy kai anikete oysiastika.apo ekei kai pera na zitate na zitate na zitate.eidika panepistimia dioti to agrinio fimizetai gia tin paideia kai tin koyltoyra toy.ziteiste kai efeteia dioti eixate panta nomiki paradosi kai simera de exete akomi perissoteri,ziteiste de kai arxaiologika mouseia poy tha ta gemisete me ta arxaia allon poleon dioti an perimenete apo to agrinio tha perimenete gia poly akomi.ziteiste kai akadimia na stegasete ta myala pou vgazete kai tin koultoyra pou exete.kata ta alla axizete poly perissotera os poli alla atyxisate na eiste apomonomenoi,gematoi mpeta,makria apo ti thalassa,me kaysones ipeirotikoy klimatos,xoris kamia istoria kai xoris kamia prooptiki toyristikis anaptyxis i episkepsimotitas.etsi tha kanete toys foitites edo mesa giana epaineite to agrinio dioti pragmatikos foititis mono dystixismenos tha aisthanetai na spoudasei stin panasximi poli sas

Ανώνυμος είπε...

6.44 MAS TA EPRIXES GRAFONTAS DEKA FORES TA IDIA GIA AGRINIO PROTEYOYSA TIS AIT/NIAS.ROTAS KATARXIN AN I AIT/NIA SE THELEI GIA PROTEOYSA KAI DEYTERON POIOS THA SE KANEI PROTEOYSA.DIOTI ME TO KRITIRIO OTI EXEIS 54.000 KOSMO MONO STIN ZIMPAMPOUE THA SE KANANE PROTEOYSA.SE OLES TIS POLITISMENES XORES PROTEOYSES GINONTAI OI POLEIS POU EXOUN ISTORIA KAI EXOYN PROSFEREI STIN OMOIOGHENEIA ENOS ETNOYS KAI STIN SYSTASI KRATOYS.EINAI DEIGMA POLITISMOY.EPEIDI VRISKONTAI KAPOIOI POLITIKOI TIS PLAKAS KAI SE KOITANE ME VASI TON PSIFO NOMIZEIS OTI THA GINEIS PROTEYSA;AN GINEI AYTO SIMAINEI OTI I ELLADA KATARREI ORISTIKA .KATARREI KATHE AXIAKO YLIKO,KATHE ISTORIKI SYNEIDISI KATHE ENNOIA EYGNOMOSYNIS SE PROSFORES KAI AGONES.TI KINITRO THA EXEI O NEOELLINAS META DILADI;TIN NOOTROPIA EXO PIO POLLOUS PSIFOYS ARA KANE MOY TO XATIRI.A RE ATHANATOI KOLLOELLINES.ARE APISTEYTOI AGRINIOTES

Ανώνυμος είπε...

Στην προσπάθεια του Μεσολογγίου να μεγαλουργήσει φαίνεται ότι τα greeklish κηρύχθηκαν επίσημη και ιερή γραφή της "πόλης".
Εσύ 6:44 κράτα γερά από το χωριό σου των 15.000 κατοίκων την παράδοση και τις αξίες μην πέσουν και σε πλακώσουν. Πού ζείτε ρε κακομοίρηδες!
Για τους 6:44 και 8:21 αντιγράφω από παραπάνω ένα αμίμητο κειμενάκι που μοιράζεται την ίδια λογική του παραλόγου με τους γραφικούς φαταούλες Μεσολογγίτες:

...μεταφορά της έδρας των διαφόρων πανεπιστημίων εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι:
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους
Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Ιερά Πόλη της ανθρωπότητος, το Μεσολόγγι
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με έδρα την ηρωϊκή Γραβιά και πρυτανεία στο Χάνι της Γραβιάς
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έδρα τα Φάρσαλα, τόπο παρασκευής του πασίγνωστου Χαλβά Φαρσάλων
Πανεπιστήμιο Ηπείρου με έδρα το ηρωϊκό και μαρτυρικό Σούλι
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με έδρα την Πέλλα, πρωτεύουσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Σχολή Ευελπίδων με έδρα τις Θερμοπύλες.

Ανώνυμος είπε...

Κομπλεξικοί Μεσολογγίτες πονάει η κατηφόρα που έχετε πάρει εδώ και χρόνια, έτσι; Φάτε τώρα τη σκόνη του Αγρινίου σε κάθε επίπεδο και περαστικά σας. Με κάτι τέτοια βγάλατε τα μάτια σας!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ!ΑΝΤΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ.ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΥΡΥΧΤΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ;ΡΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ.ΦΙΛΙΚΑ ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΑΣΕΤΕ ! ΕΣΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ 10000 ΓΥΦΤΟΥΣ?
ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ,
ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ? ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙΣ ΜΙΑ. ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΣΟΥ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ!!!

Fataoulas είπε...

Εκ μέρους της ομάδας του "ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" θα ήθελα να τονίσω ότι η Ιερά Πόλις είναι το ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις της ΝΑΣΑ.

ΑΓΡΙΝΙΟΦΙΣ 2 είπε...

...μην χαθουμε απο αυτο το πόστ, θα επανέλθουμε με νέα ακριβή στοιχεία ... για να τελειώνουμε με τις μεσολογγίτικες πιπίλες !!!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΓΡΙΟΣ Ο ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είπε...

8:30 Το λές και μονος σου, και πολυ χαιρόμαστε... ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ...
« ... SE OLES TIS POLITISMENES XORES PROTEOYSES GINONTAI OI POLEIS POU EXOUN ISTORIA ... »

Μιας και το μεσο-λογγι ειναι νεοελληνικό χωριο, θα πρεπει πρωτεύουσα να γινει το Αγρίνιο, που σαφως εχει ιστορια παλαιοτερη και Π.Χ. ακομα ...

S.F.T. είπε...

..Εγώ πάντως περιμένω να δω, ... Τι λέει για όλα αυτά ο "ποιητής" ... που ξέρω πως είναι γνώστης ... S.F.T.

Ανώνυμος είπε...

AGRINIO OFFIS ESY EISAI POY SE XEFTILIZE O ARTEMIS PALIA POY EGRAFE;A KALA ENTAXEI.PERIMENO TA STOIXEIA SOY KAI EGO GIA AGRAIOYS VASILIA AGRIO KAI ALLES MALAKIES.I AIT/NIA EXEI DIASPARTA EYRIMATA PANTOY.OI ARXAILOGOI KAI KATHE SOVARO KRATOS METRAEI TIN SPOUDAIOTITA TOYS KAI TI SYNDESI TOYS ME SIMANTIKA ISTORIKA GEGONOTA.SYMFONO APOLYTOS ME TO FILO MOY POY GRAFEI.TO NA ANASKALEYEIS ENA ARXAIO ONOMA GIA NA DOSEIS YPARXI SE MIA POLI POY ONOMAZETAI VRAXORI KAI I OPOIA DEN MPOREI NA KAYXIETAI GIA TIN ISTORIA TIS KAI EIDIKA GIA TIN TO ROLO POY EPAIZE EPI TOYRKOKRATIAS.TO EXOFRENIKO EINAI OTI KAPOIOI LENE OTI TO AGRINIO ITAN PROTEOYSA EPI TOYRKOKRATIAS.MPRAVO SAS TOYRKALADES MEIODOTES TOY ETNOUS.XEFTILEISTE KATHE ELLINIKOTITA ME OSA LETE.I OYSIA EINAI OTI OUDEPOTE EIXATE KATI SIMANTIKO NA DOSETE ISTORIKA.GIA TA EYRIMATA STO ZAPANTI VRETHIKAN KAI ELAXISTA STON AGIO KONSTANTINO POY DEN EXOYN OYTE EIXAN KAMIA AXIA APO ARXAIOLOGIKIS PLEYRAS.SE ISTORIKES ANAFORES GIA TOYS AITOLOYS TO THERMO AKOYGETAI KAI I PLEYRONA KAI KALYDONA.AYTES ITAN OI SIMANTIKOTERES POLEIS TIS AITOLIKIS SYMPOLITEIAS.I ISTORIA DEN PARAXARASSETAI EPEIDI KAPOOI EXOUN TIN TYFLA TOY TOPIKISMOY.LOIDOREITE OTI DEN EIXATE POTE.TIN ISTORIA.ALLA THA THELATE NA EIXATE FYSIKA.GIA AYTO ESAEI THA AISTHANESTE KOMPLEXIKA ENANTI TOY MESOLOGGIOY.EGO KAI MESOLOGGITIS NA MIN EIMOYNA STIN AIT/NIA STO MESOLOGGI KAI STIN NAYPAKTO THA PIGAINA KAI OXI STO AGRINIO.STO NAYPLIO THA PIGAINA KAI OXI STO ARGOS.TI NA DO DILADI STO AGRINIO.DEN PATE NA LETE GIA PLYTHISMOYS KAI ALLA.POIOS SAS YPOLOGIZEI.TO MELLON DIAGRAFETAI DYSOIONO GIA SAS.TELEIONONTAS THELO NA PO OTI TO MESOLOGGI DEN XREIAZETAI NA EMPLEKETAI SE KONTRES ME TO AGRINIO.TO PANE PISO.NA KOITAXEI TIN POLI TOY ,TIN ANAPTYXI TOY ,NA ANADEIXEI TOPIKOYS PARAGONTES AXIOYS.PANEMORFI POLI EINAI,DYNAMIKI TERASTIA EXEI,YPEROXI LIMNOTHALASA,KALI RYMOTOMIA KLP.EYLOGIMENOS TOPOS..GIA NA TELEIONO ME KAPOIOYS POY LENE POS DEN GRAFO SE ELLINIKA APLA TOYS LEO OTI EYRISKOMAI STO EXOTERIKO OPOTE ANAGASTIKA XRISIMOPOIO AGGLIKOYS XARAKTIRES.LYPAMAI POY GINOMAI SKLIROS ALLA ETSI XREIAZETAI ME KAPOIOYS POY ZITANE KAI TA RESTA EPEIDI TO AGRINIO DEN EINAI PROTEYOYSA.EXOYN XEFTILISEI KATHE IERO KAI OSIO KAI APODEIKNYOYN PERITRANA AYTO POY SYXNA LEGETE ,OTI STO AGRINIO OYDEPOTE YPIRXE SKEPSI KAI KOYLTOYRA

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΑΣΕΤΕ ! ΕΣΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ 10000 ΓΥΦΤΟΥΣ?
ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ,
ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ? ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙΣ ΜΙΑ. ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΣΟΥ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ!!!

Υ.Γ

GIA NA TELEIONO ME KAPOIOYS POY LENE POS DEN GRAFO SE ELLINIKA APLA TOYS LEO OTI EYRISKOMAI STO EXOTERIKO OPOTE ANAGASTIKA XRISIMOPOIO AGGLIKOYS XARAKTIRES.

ΣΧΟΛΙΟ:
MHΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ? ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΕΥΒΟΑRD EINAI. ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ? ΟΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε Αρτέμη, σου κόλλησε το CAPS LOCK στον υπολογιστή; χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

μεσολογγιτς φατε εσεις ιστορια να μπουχτησετε που μας εχετε πρηξει τοσο καιρο και αφηστε ολα τα αλλα(πανεπιστημια ,εφετειο,κτελ,μουσεια,εμπορικη αναπτυξη,οικονομικη αναπτυξη,επιμελητηριο κ.α.)σε μας.ετσι και αλλιως αυτη ειναι η πραγματικοτητα και σας πληγωνει πολυ που κραυγες για την ιστορια δεν γινεται τιποτα.ειμαστε στο 2009 πλεον και αυτα που μετρανε αλλα και σεις εχετε μεινει ακομα στο 1821.δεν ειστε για τιποτα,παρτε το χαμπαρι.ενα κουτσοχωρι γυφταιων και αλβανων εχετε καταντησει και τιποτα παραπανω...

S.F.T. είπε...

10:18 πμ ... ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ??? ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ-ΛΟΓΓΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ... ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΟΥ ;;; ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ... ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ... ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΣΤΟ ΠΙΣΙ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΑΚΗΣΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

DEN MPORO NA EXIGO LEPTOMEREIES SE ELLINARES AGRINIOTES POY KOPTONTAI GIA TIN ELLINIKI GLOSSA KAI TO XORIO TOYS EINAI XRONIA STIN AMATHEIA.AYTO KATEXOXIN TO MARTYRA I EYAISTHISIA POY DEIXNOYN SE THEMATA ISTORIKA,PARADOSIS KAI KOYLTOYRAS.MILANE GIA ANAPTYXI VATHIA NYXTOMENOI KAI VLEPOYN ME TA MATIA TOY ANEXELEGTOY TOPIKISMOY TO AGRINIO OS TIN POLI TON EPENDYSEON KAI TOY EMPORIOY.OI PARASTASEIS TOYS EINAI TETOIES POY AKOMI KAI APO TIN POLI TOYS NA VGOYNE THA KOYVALANE TIN XORIATIKI KONTOFTALMI LOGIKI TOYS.POS MILAS GIA ELLINIKI GLOSSA OTAN DEN DIAKATEXESAI APO ELLINIKI SYNEIDISI KAI ISTORIKOTITA.OTAN DEN SEVESAI POLEIS IERES,POLEIS ISTORIKIS ANAFORAS.O TITLOS IERI POLI APONEMITHIKE MONO STO MESOLOGGI APO TO ELLINIKO KRATOS KAI OXI GIA NA LOIDOREITAI APO AGROIKOYS KAI ADAEIS.OTAN KAPOIOS MILAEI GIA ANAKRIVEIES THA MILAEI EPIXEIRIMATOLOGONTAS KAI ME STOIXEIA ALLIOS DEN GINETAI DIALOGOS.O EKDILOS EPARXIOTISMOS SAS EXEI ANAGAGEI TO TOPIKISTIKO SAS PARALIRIMA SE MENOS KATA TOY MESOLOGGIOY.AYTO GINETAI XRONIA TORA KAI EIDIKA OTAN TO AGRINIO APEKTISE PERISSOTERO PLYTHISMO EPI PAPASTRATOY.OI EPOXES AYTES PERASAN ANEPISTREOTI KAI TO GYRISATE SE AYTO POY ZYLEYATE TOSA XRONIA STO MESOLOGGI.STIN PAIDEIA KAI STIN KOULTOYRA.KOLLISATE STA GIANNENA EPAITONTAS TMIMATA KAI EKVIASTIKA PETYXATE AYTONOMISI PANEPISTIMIOY MONO POY XASATE LOGO TOY TOPIKISMOY SAS TA AYGA KAI TA PASXALIA SE SXESI ME TO ONOMA KAI TO ROLO TOY MESOLOGGIOY.ASXETA TI LETE OYSIASTIKA AN DEITE ENA MESOLOGGI ANEPTYGMENO THA PETHANETE OLOI APO TLIPSI.EDO DEN MPOREITE NA TO YPERKERASETE TOSA XRONIA POY AGONIZESTE KLEVONTAS YPIRESIES KAI PARARTIMATA.OYSIASTIKA ANAPARAGAGETE OTI KANEI TO MESOLOGGI.YPIRESIES AYTO YPIRESIES KAI MEIS,PROTEOYSA AYTO PROSPATHOYME ANEPISIMA NA TO YPOVIVASOYME,TEI AYTO EMEIS ANOTATO IDRYMA PANEPISTIMIO AN KAI EXETE VATHIA MESANYXTA APO PAIDEIA KAI DEN MPOREITE NA TO DIAXEIRISTEITE ME TIPOTE,NOMIKI PARADOSI KAI PROTODIKEIO ,EFETEIO EMEIS NAS SAS EXOYME APO KATO.ENA SXEDIO EXYFAINOMENO APO KYKLOYS AGRINIOY ME KOLLIMENES ANTILIPSEIS ,SKOURIASMENA MALIA KAI EKDILA SYMPLEGMATA.AYTOI SYMPARASYROYN STO VORVORO TIS TOPIKISTIKIS METHIS TON KALO KOSMO TOY AGRINIOY POY YPARXEI,SEVETAI KAI TIMAEI KAI TO MESOLOGGI ALLA KAI TIN AIT/NIA.EXETE TO TRASSOS NA TAYTIZETE TIN AIT/NIA ME TO AGRINIO.AYTI I KARAMELLA PAEI XRONIA.ENAS NOMOS TERASTIOS NA SAS EXEI STIN PLATI.EYTYXOS POY KAPOIOI TO KATALAVAN KAI XYPNANE.TO ZITIMA EINAI NA TO DOYNE KAI OI PARATRIXONIES KOMOPOLEIS KAI NA DIMIOYRGISOYN METOPO KATA TOU KAPELOMATOS KATHE PROSPATHEIAS ANAPTYXIS.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ HOMUS ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΣ
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ!

ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ,
ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ? ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙΣ ΜΙΑ. ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΣΟΥ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

kyrie moyselini i synepagogi poy kanate oeri agrinioy polemiston kai ieris poleis deiknyei panteli agnoia peri istorikotitas kai ti simainei ieri poli

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΘΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΤΙΒΟ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΕΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΩΡΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ.ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΑΡΘΡΩΝΕΤΕ ΛΟΓΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΞΙΣΣΩΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΒΡΑΧΩΡΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ.ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΡΙΝΩΤΕΣ ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΟΗΤΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΝ ΒΡΑΧΩΡΙΟΝ.ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ.ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΠΙΝΟΗΜΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΠΛΕΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΟΠΟΤΕ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΟΣΟΙ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ.ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΠΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΜΜΙΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ.ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΩΣ ΠΟΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

1:27 ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΣΑΙ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΣ? ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑ?
ΑΦΟΥ ΡΕ ΜΕΓΙΣΤΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.
ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ,
ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ? ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙΣ ΜΙΑ. ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΣΟΥ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να απονεμηθεί ο τίτλος του Μαρκήσιου στο φίλο Μεσολογγίτη για την παιδεία και την ανωτερότητα που επιδεικνύει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μεσολόγγι που υπάρχει για να δίνει νόημα ύπαρξης στο νομό και τον κόσμο ολόκληρο. Άραγε η Γη θα γύριζε ακόμα αν το Μεσολόγγι δεν ήταν πρωτεύουσα;

Ανώνυμος είπε...

Ρε ψαρόμυαλοι, καβαλάτε τεράστιο καλάμι επειδή πριν 180 χρόνια εγκαταλείψατε τα σπίτια σας μέσα στην ανάγκη σας και εξολοθρευτήκατε από τους Τούρκους. Δηλαδή αν νικούσατε κιόλας τους πολιορκητές πόσο περισσότερο ανυπόφοροι θα ήσασταν σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δείτε πολιτισμό:
http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_1303.html

Ανώνυμος είπε...

kala vre anoitoi agriniotes den exete iero kai osio;poio geografiko kentro poy me tin parakampsi pethanate;ti anaptyxiako milas vre apithane type poy an de sou apantane to pairneis sxoini kordoni ;den koita ti erxetai gia to xorio soy pou me tasa pethanate;se poioys ta les ayta;ta lete metaxy sas gia na diaskedasete tin pikra sas;kai an eisai esy emporiko kentro ti einai i patra;kai ti oikonomiko mas les pou mia vuiomixania pou eixate ton katsiki paei na kleisei.pou tin eides tin oikonomia afoy den erxdetai xeno xrima apo toyrismo,viomixanies ,viotexnies den exeis.gia ayto zitate panepistimia.ti legate sto mesologgi gia ti logiki tis gkarsonieras kai kanete xeirotera kai to exeftelistiko einai oti den vazete myalo apo to pathima toy mesologgioy.nomizeis oti me marketing agrotikon proionton tha pas mprosta..afoy eiste toso piso kai toso ilithioi pou to epimelitirio grafontas stinei master dioikisis epixeiriseon otan to sygkekrimeno master exei xeftilistei se ola ta panepistimia kai oloi exoyn mba kaii malakies.xereis ti tavla soy xreiazetai.

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια! Για να δικαιολογηθεί η πρακτική του φαταούλα που ακολουθούν οι Μεσολογγίτες γλείφουν ξανά και ξανά την καραμέλα που λέγεται Έξοδος και Ιστορία! Και όλα αυτά για μια κωμόπολη 15.000 κατοίκων με περίπου 2.000 αυτών να είναι γύφτοι! Με ένα ασήμαντο λιμάνι, μια παραλία - βούρκο, μηδενική αγορά, απόλυτη γεροντίλα σε κάθε εκδήλωση "ζωής" του τόπου. Ιερά νεκρόπολη... Η ιστορία που τόσο συχνά επικαλείστε σας έχει ήδη προσπεράσει, κάντε στην άκρη αθόρυβα και αφήστε τη γκρίνια.

Ανώνυμος είπε...

ρε για να σταματησετε ολοι σας νομιζεται οτι ασχολειτε κανενας με το αγρινιο και το μεσολογγι και γενικα με την αιτωλοακαρνανια?καταρχην ειστε ολοι χωριατες και χωρις ιστορια!σιγα απο την τουρκοκρατια ουτε π.χ. ουτε με μνημεια ουτε τιποτα το μεσολογγι εχει με θαλασσα του κωλου που και τα ψαρια θελουν να φυγουν!το αγρινιο ειναι μεσα στο τσιμενο και γενικα ειστε ολοι χωριατες!!!και αν προσεξατε το θεμα ειναι περι πανεπιστημιου και λεω εγω μηπως σας βιδωσε σε ολους οπως του καρανζαφερη???Ε-Λ-Ε-Ο-Σ........Χ-ΩΡ-Ι-Α-Τ-Ε-Σ-......Τ-Ο-Π-Ι-Κ-Ι-Σ-Τ-Ε-Σ ΤΟΥ Κ-Ω-Λ-Ο-Υ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΧΑΙΑΣ! ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΨΙΛΟΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.
ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ,
ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΙ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ? ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΛΑΝΕΙΣ ΜΙΑ. ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΣΟΥ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

5 Σεπτέμβριος 2009 2:02 πμ

με την αιτωλοακαρνανια δεν ασχοληται κανενας και αυτο ειναι γεγονος (ισως μονο οι αγρινιωτες γιατι οι μεσολογγιτες ασχολουνται με το μεσολογγι)
μαλλον ασχολουνται με το πως θα παρουν τον πλουτο της(νερα..) για να τον καρπωθουν αλλες περιοχες.
το να λες ομως χωριατες τους κατοικους ενος νομου με 4 αρχαια θεατρα που δεν εχει ουτε η αττικη τοτε εσυ εισαι ο ανοητος.

Ανώνυμος είπε...

psaromialoi goustarete na akoute sinexeia ta idia e;oso menete kollhmenoi sthn istoria xanete to paron kai to mellon.exete katanthsei ena xvrio giftvon kai tipota parapano.eiste h moni poli poy anti na megalonei o plithismos tou o energos aytos meionetai.sto telos mono oi gyftoi tha meinoun.eseis den mporeite na sygkritheite pleon oute me ti naupakto kai thelete na ta valete kai me to agrinio.as ginei to panepistimio sto agrinio kai meta tha ta poyme.oute me kialia den tha mas vlepete.fate epomenos eseis istoria kai meis anaptiksi kai otan katalavete oti einai 2009 tote peste oloi stin tourlida

Ανώνυμος είπε...

exakoloutheis to paralirima peri kentroy geografikoy kai allon.ego stin eipa alla den apantas epi tis ousias kai me les artemi.den eimai o artemis.ton artemi mallon to kopsane oi skoteinoi kykloi toy site.koitaxte tin poli sas poy argopethainei meta ta kapna poy fygane kai afeiste tis ieres poleis.exalloy peri ierotitas kai allon den skampazetai.poios tin exasa tin paideia gia na tin vreite eseis

Ανώνυμος είπε...

καποιος εδω μεσα μας λεει να παμε ταξιδι στην βενετια.επειδη η λιμνοθαλασσα της βενετιας εχει ακριβως την ιδια φυση με τη λιμνοθαλασσα μεσολογγιου/αιτωλικου και υπαρχουν και κοινες γαστριμαργικες συνηθειες συγριση μερικη μπορει να γινει.φυσικα η περιοχη της βενετιασ ειναι 500 χρονια μπροστα.αλλα για ποιο λογο ειναι.φυσικα γιατι διατηρησαν την ιστ ορικη τουσ φυσιογνωμια και τον παραδοσιακο τους χαρακτηρα.ολα τα νησια απεναντι απο τη πολη ειναι πανεμορφα με το λιντο ειδικα να χανεισ την μπαλλα.ειναι ενα καλο δειγμα πως θα μπορουσαν να ειναι λιμνοθαλασσιες πολεις.φυσικα η βενετια το μονο που εκανε ηταν να διατηρησει την ιστορια της,την παλια πολη και να προστρεξει στην τεχνολογια για να αναδειξει τον ιστορικο της πλουτο.αποτελει μια καλη απαντηση στο τι σημασια εχει η ιστορια για μια πολη.φανταστειτε να επεφτε η βενετια στα χερια τψν αγρινιωτων.δεν θα ειχαν αφησει τιποτε οι ουνοι/οθωμανοι.θα την ειχαν κανει καραπανεικα

Ανώνυμος είπε...

Άλλος Μεσολογγίτης μιλάει για σκοτεινούς κύκλους του agrinionews, άλλος συγκρίνει τη Βενετία με το ψαροχώρι... Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας εδώ μέσα από κάποιους "συντοπίτες"! Παράκληση προς τους Αγρινιώτες: παιδιά μη ζορίζετε τους ψαρόμυαλους γιατί παίζει πολύ τρέλα στη λιμνοθάλασσα και κάποιοι έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια της λογικής.

ΕΝΑΣ ΡΑΪΝΙΩΤΗΣ είπε...

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΜΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ !!!

S.F.T. είπε...

Tα greeklish... επιρεάζουν τους μαθητές

Ένα ιδιαίτερα αυξανόμενο ποσοστό μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish ως τρόπο έκφρασης στον γραπτό τους λόγο, κυρίως μέσω του διαδικτύου και των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν μέσω κινητών τηλεφώνων -γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ορθογραφική τους ικανότητα.

Σε έρευνα που διενήργησε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (κατά τη σχολική χρονιά 2008-09), τόσο σε μαθητές όλων των βαθμίδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Κοζάνης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) όσο και σε φιλολόγους, διαπιστώνεται ότι η διαδεδομένη χρήση των greeklish, που ξεκινά ακόμη και από το δημοτικό, οδηγεί στην αύξηση των ορθογραφικών τους λαθών στα γραπτά του σχολείου.

Τα είδη των λαθών των μαθητών αφορούν κυρίως την παράλειψη τονισμού ή σημείων στίξης, και τη χρήση αγγλικών σημείων στίξης, το συνδυασμό ελληνικών και λατινικών γραμμάτων σε μία λέξη, ορθογραφικά λάθη (π.χ. "ο" αντί για "ω"), φωνητικά λάθη (κυρίως στους φθόγγους π.χ. "κς" αντί για "ξ"), καθώς επίσης σύντμηση λέξεων (π.χ. "tespa" αντί "τέλος πάντων", "tpt" αντί για "τίποτα", "dld" αντί για "δηλαδή" κ.ά.).

Οι φιλόλογοι δήλωσαν ότι συνάντησαν λέξεις γραμμένες σε greeklish σε γραπτά του σχολείου σε ποσοστό 64,3%, και ότι παρατηρήθηκαν και μη αναμενόμενα λάθη, όπως αλλαγή χρόνου ή προσώπου στα ρήματα, αλλαγή πτώσης στα ουσιαστικά, αντικατάσταση λέξης με άλλη με εντελώς διαφορετική σημασία.

Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 77,4% των μαθητών χρησιμοποιούν τα greeklish, με αξιοσημείωτη αύξηση χρηστών από το γυμνάσιο στο λύκειο. Οι μαθητές που παραδέχτηκαν ότι τα χρησιμοποιούν στο γυμνάσιο φτάνουν το 67,8%, στο ΕΠΑΛ το 70,2% και στο ΓΕΛ 88,5%. Απ' αυτούς, περίπου το 50% τα χρησιμοποιούν από δύο έως και περισσότερα χρόνια, ενώ πάνω από το 63% τα χρησιμοποιεί καθημερινά ή πολλές φορές τη μέρα.

Το 19% των μαθητών της Α’ και το 51,6% της Β’ τάξης του Γυμνασίου δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα greeklish τουλάχιστον δύο χρόνια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η χρήση τους ξεκινά από το δημοτικό.

Οι μαθητές δήλωσαν ακόμη πως, εκτός από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας (sms 52,8%, e-mail 78,2%, chat-forum 84,7%, smartphone 16,1%, pda 13,7%), χρησιμοποιούν τα greeklish και σε χειρόγραφα (προσωπικές σημειώσεις, σχολικές εργασίες, σημειώματα κ.ά.) σε ποσοστό 15,7%.

Οι λόγοι χρήσης του συγκεκριμένου τρόπου γραφής είναι κατά τους μαθητές η συνήθεια, σε ποσοστό 83,9%, η εξοικονόμηση χρόνου (75,8%), επειδή το θεωρούν χρήσιμο ή βολικό εργαλείο (71,4%), για την αποφυγή ορθογραφικών λαθών (38,7%) και... επειδή είναι μόδα (33,9%)!

Στην ίδια έρευνα, το 58,5% των μαθητών θεωρεί ότι η χρήση των greeklish απειλεί την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια άποψη έχει μόνο το 64,3% των φιλολόγων, ενώ το 53,6% έχει παρατηρήσει αύξηση των ορθογραφικών λαθών σε μαθητές που παλαιότερα παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο γραπτό λόγο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥΣ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ). ΠΑΝΤΩΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΗΤΑΝ "ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ" ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝ "ΜΟΝΟ" ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΘΕΩΡΩ ΔΕ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΔΕ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ! ΑΠΑΝΤΩΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ!
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΣΕ ΔΥΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ: "ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ". ΑΛΛΙΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ.
Χ. ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

μουσελιμη αν δεν εχεις υποψιν σου κατσε διαβασε.Θεωρω οτι καλυτερα να λες οτι εισαι σουλιωτης σε τιμα περισσοτερο.Οι μοναδικοι ελληνες που υπηρχαν στο βραχωρι ηταν μεταφερομενοι κεφαλονιτες που εργαζονταν στα κτηματα των οθωμανων και εμεναν μονο για τρεις μηνες το καλοκαιρι στα περιξ του βραχωριου.Το αγρινιο ειχε μονο τουρκους και εβραιους.Αν δεν γνωριζεις ιστορια κατσε διαβασε.Ειναι γνωστο οτι το απλευθερωσαν οι οπλαρχηγοι του ζυγου με βαρνακιωτη κλπ και αναφερονται και σφαγες τουρκων και εβραιων

Ανώνυμος είπε...

TELIKA BRE MOYSELIMH TI EISAI AGRINVTHS H SOYLIOTIS?GIATI EISAI YPERIFANOS DILADI GIA TO SOYLI I GIA TO AGRINIO?

Ανώνυμος είπε...

Ρε 3:44 οι Τούρκοι ήταν τόσο ηλίθιοι ώστε να φέρνουν εργάτες από την Κεφαλλονιά (που υπενθυμίζω ότι ήταν ενετοκρατούμενη, όχι οθωμανική, συνεπώς η μετακίνηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων ήταν πολύ δύσκολη) αντί να πάρουν από τη γύρω περιοχή; Και μάλιστα εποχικούς εργάτες οι οποίοι πηγαινοέρχονταν!! Να οι ρίζες του μεταναστευτικού προβλήματος στο Αγρίνιο!
Απόρώ με την εμμονή σας στον αποκλειστικά οθωμανικό πληθυσμό του Βραχωρίου. Κρίμα που ο Τούρκος περιηγητής Τσελεμπή, προφανώς για να υπονομεύσει την "Ιερά πόλη", εκατόν πενήντα χρόνια πριν την Επανάσταση αναφέρθηκε στους Έλληνες του Βραχωρίου.
Οι σφαγές Τούρκων και Εβραίων που λες όντως συνέβησαν κατά την απελευθέρωση της πόλης τον Ιούνιο του '21, αλλά πώς από αυτό φτάνεις στο συμπέρασμα ότι το Βραχώρι δεν κατοικούνταν από Έλληνες; Υπάρχει κάποιο κενό στο συλλογισμό σου, βοήθησέ μας λίγο...
Επίσης φαίνεται ότι ο φίλος Μεσολογγίτης μπερδεύει τους καπεταναίους του 1821 με τους αντάρτες πόλης και τον ΕΛΑ και απορεί που οι οπλαρχηγοί του Βραχωρίου είχαν τα λημέρια τους στο Ζυγό και το Παναιτωλικό, τα δύο κοντινότερα όρη στην πόλη. Λες και οι κλέφτες όφειλαν να κρύβονται στο λόφο του Αγ. Χριστοφόρου και στα καλάμια της Ερμίτσας για να θεωρούνται ντόπιοι!
Με αφορμή τον κ. Μουσελίμη να πω επίσης ότι ο παλιός ναός του Αγ. Δημητρίου ιδρύθηκε τα προεπαναστατικά χρόνια από Σουλιώτες πρόσφυγες.

Ανώνυμος είπε...

12.19 να ανατρεξεις στις ιστοσελιδες της πολης σου να δεις που γραφονται αυτα περι επτανησιων.Και το γεγονος οτι στα επτανησα υπηρχε ενετοκρατια δεν σημαινει οτι δεν υπηρχε και φτωχια και οτι δεν περναγαν να δουλεψουν ελληνες στα κτηματα των πλουσιων αγαδων.Ο τσελεμπης που λες ο περιηγητης αποτελει ιστορικη πηγη δηλαδη?διοτι υπαρχουν πηγες απο ελληνες που δεν αναφερουν τιποτε για ελληνες βραχωριου ενω ειχαν καθε λογο να το πουν για να παρουσιασουν ελληνικοτητα σε μια περιοχη αμιγως οθωμανικη.αφου φτανεις στο σημειο να παρουσιαζεις τους οπλαρχηγους του ζυγου ως αγρινιωτες ελληνες πολεμιστες.τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα.το βραχωρι ειναι παγκεινως γνωστο οτι απο την αφανεια ακουστηκε προεπαναστατικα μονο λογω των τουρκων.για ποια ελληνικη κοινοτητα μιλας εσυ?με το ζορι ελληνες δεν γινεται

Ανώνυμος είπε...

Συμπεράσματα ιστορικά συνήθως προκύπτουν από τις μαρτυρίες των πηγών, όχι από την ανυπαρξία αυτών. Γιατί λοιπόν απαξιώνεις τις αναφορές του Τσελεμπή σε Έλληνες Βραχωρίτες; Αυτός ως ευσεβής μουσουλμάνος θα είχε κάθε λόγο να αποσιωπήσει την ύπαρξη Ελλήνων στην πόλη, όμως δεν το έκανε και αυτό προσδίδει στη μαρτυρία του επιπλέον αξιοπιστία. Αντίθετα η σιωπή άλλων πηγών δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βέβαιο τεκμήριο για τη μη ύπαρξη Ελλήνων στο Βραχώρι και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγεις αποτελούν αναπόφευκτα αυθαίρετες ερμηνείες.

Φυσικά και υπήρχε φτώχεια στα Επτάνησα, όμως τα συμφέροντα των Επτανήσιων γαιοκτημόνων και οι πολύ συχνές βενετοτουρκικές συγκρούσεις δεν επέτρεπαν τη μετακίνηση σημαντικού αριθμού ατόμων προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Ντόπιοι και Ηπειρώτες ήταν οι περισσότεροι εργάτες στα κτήματα των Τούρκων.

Επίσης επαναλαμβάνω ότι πριν την Επανάσταση μαρτυρούνται ναοί και ενορίες της πόλης (Αγ. Χριστόφορος, Αγ. Δημήτριος, Αγ. Τριάδα - ο τελευταίος μετόχι της Μονής Προυσού) και φυσικά δεν εκκλησιάζονταν σ' αυτές οι Τούρκοι και οι Εβραίοι του Βραχωρίου, έτσι δεν είναι;

Τέλος, επειδή μας έχεις ζαλίσει λιγάκι με τη μεσολογγίτικη θεώρηση της ιστορίας θα σε προκαλέσω να μου αναφέρεις κάποια πόλη οπουδήποτε στον ελλαδικό χώρο που να ήταν "αμιγώς οθωμανική", χωρίς δηλαδή Έλληνες κατοίκους, όπως χαρακτηρίζεις το Βραχώρι και την περιοχή του. Αν γνωρίζεις κάποια (εκτός φυσικά από το Βραχώρι για το οποίο είσαι σίγουρος!) σε παρακαλώ πες το και σε μας. Περιμένω...

Ανώνυμος είπε...

η μεσολογγιτικη θεωρηση της ιστοριας με κανει να σε κοιτω λιγο υπεροπτικα διοτι δεν ειμαστε το ιδιο.εσυ αγωνιζεσαι να ανακαλυψεις ψηγματα ελληνικοτητας στο βραχωρι στις διηγησεις περιηγητη τουρκου και στο μεσολογγι παιζουν με παγκοσμια συμβολα ελευθεριας.Διαπιστωνω οτι η ιστορια του μεσολογιου ποναει πολλουσ στο ΑΓΡΙΝΙΟ διοτι αποτελει τροχοπεδη στις βλεψεις τους για κυριαρχια στο νομο.Δεν θα αναφερθω στους επτανησιους για τους οποιους υπαρχουν αναφορες αλλα στην παντελη ελειψη ιστοριας του αγρινιου στα νεωτερα χρονια που ουσιαστικα ηταν οθωμανικο προπυργιο και κεντρο οθωμανικης διοικησης με τουρκικο και εβραικο πλυθυσμο,αν δεχτουμε δε οτι υπηρχαν ελληνες αυτοι ηταν ελαχιστοι σε σημειο να προστρεχουμε στον τσελεμπη προς αναδειξη.Η ουσια ειναι οτι απο τ μυθολογικο αγρινιου των αγραιων περασαμε το οθωμανικο βραχωρι των προσκυνημενων.Η ιστορια δημιουργειται απο σημαντικα γεγονοτα και δυστυχως το αγρινιο δεν εχει ουτε εν.Ε χει επιδοθει σε ενα αγωνα αναδειξης της αγροτικης καθημερινοτητας ως ιστορικου γεγονοτος.Ε δω εχουμε ακουσει καποιους να λενε οτι υπηρξαν κεντρο οθωμανικης διοικησης για να πουνε οτι το βραχωρι υπερτερουσε εναντι του μεολογγιου εκεινη την εποχη και οτι κακως εγινε πρωτευουσα.Αλλοι δε με μυθολογικες αναφορες και μηδενικα ευρηματα προσπαθουν να παρουσιασουν το αγρινιο ως αρχαια πολη αν κα οι αρχιολογικοι χαρτεσ δεν συπεριλαμβανουν πουθενα αγρινιο και τετοια ευρηματα που βρισκονται στο ζπαντι και αλλου βρισκονται καθημερινα σε ολη την ελλαδα και για μια χωρα οπως η χωρα μασ οθδεμια επιρροη ασκουν.Στην ελλαδα ψαχνουμε να αναδειξουμε ακμαζουσες αρχαιες πολεις που εδειξαν στιγμα πολιτισμου.Με το ζορι ιστορια δεν γινεται διοτι θα καταντησετε οι γραφικοι του νομου

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ ΤΑ ΧΑΛΚΟΥΝΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ?
ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΣΑΣ.ΜΙΑ ΠΟΡΔΗ ΕΙΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και δεν είμαστε το ίδιο. Συγκρίνεται το χωριό με την πόλη, η αποτελμάτωση και προσκόλληση 180 χρόνια πίσω με τη δυναμική ανάπτυξη, η στείρα παρελθοντολογία με το ζωντανό παρόν, η κλαψιάρικη ζητιανειά με τη τεκμηριωμένη διεκδίκηση; Ευτυχώς δεν είμαστε το ίδιο!

Χαίρομαι πάντως που σιγά σιγά περνάς από το "αμιγώς οθωμανικό Βραχώρι" στο "αν δεχτούμε ότι υπήρξαν Έλληνες αυτοί ήταν ελάχιστοι". Σιγά σιγά το παραδέχεσαι πονηρούλη!! Kαι αφού ξαναπήδησες στην αρχαιότητα (φτου κι απ' την αρχή) θα ξαναπώ ό,τι έγραψα παραπάνω: ότι δηλαδή το αρχαίο Αγρίνιο μαρτυρείται όχι μόνο από τη μυθολογία των Αγραίων όπως θα ήθελες αλλά από ιστορικούς και επιγραφικά τεκμήρια αρχικά ως μεθοριακή πόλη στις διαμάχες Αιτωλών - Ακαρνάνων, αργότερα ως μέλος της Αιτωλικής Συμπολιτείας, αργότερα στον κατάλογο των καταστραμμένων πόλεων που ερήμωσε ο Κάσσανδρος, αργότερα στις συμφωνίες συμμαχίας Αιτωλών - Ρωμαίων εναντίον των Μακεδόνων.......
Εσύ ψάξε μπας και βρεις κανένα χάρτη με το "αρχαίο Μεσολόγγι" (ποιο;).

Ξέρω ότι πονάει να βλέπεις το Αγρίνιο να προηγείται όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό ως πόλη από το να στάζεις χολή. Εσείς μείνετε στη λατρεία της Εξόδου, ονομάστε και τις δημόσιες τουαλέτες (λέμε τώρα, δεν έχετε) "Liberty" για να τιμήσετε το Βύρωνα και τους υπόλοιπους πεσόντες και μην ασχολείστε που έχετε ξεμείνει μια νεκρή κωμόπολη, η τρίτη σε μέγεθος στο νομό. Θα ασχοληθούμε εμείς με αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ...
ΑΡΧΑΙΟ ΜΕΣΟ-ΛΟΓΓΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΛΙΣ 500 ΕΤΩΝ ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΣΟ-ΛΟΓΓΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΙ, ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΟΙ ΚΛΠ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΚΥΛΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ...

Ανώνυμος είπε...

...ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΛΟΓΙΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ...

agrinionews είπε...

Φίλε ανώνυμε ειλικρινά είχαμε σκοπό να δημοσιεύσουμε το σχόλιό σου. Όμως να ξέρεις πως οι απειλές και οι εκφοβισμοί ούτε μας αγγίζουν ούτε προάγουν τον υγιή δημόσιο διάλογο.

Ζητούμε συγγνώμη στους αναγνώστες μας που τοποθετούμαστε εκτός θέματος της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

h kontra sas den exei stamathmo alla exei k plaka. dystyxws to kako me esas einai oti k oi men k oi de eiste ellhnes.exete ton omorfotero nomo ths dytikhs ellados k ti kanete gia na to anaptyksete??? tipota to mono pou koitate einai na vgazete ta matia sas.deite tis anagkes pou exei o nomos sas h mallon kalytera olh h dutikh ellada pou gia na min kryvomaste eimaste xeirotera k apo thn alvania!oi agriniwtes exete to kollhma sas pou den eisste prwwteuousa tou nomou.k ti egine??? dld o titlos sas xalaei?auto mono sas leipei??einai tragiko!8elete na ginete prwteuousa tou nomou mono k mono gia na ikanopoihsete ton egwismo sas les k ena efeteio,ena panepisthmio k enas sta8mos ton ktel 8a sas swsei. to mesologgi k na min ta apokthsei pote siga, exei ena pleonekthma pou den exei to agrinio. einai mono mish wra makrya apo thn megalyterh polh ths dutikhs ellados thn patra mia polh pou exei ta panta, den nomizw oti exei idiaitero provlhma to mesologgi h akoma k an exei einai se polu mikrotero va8mo ap oti to agrinio pou pleon den einai oute kan perasma! oso gia to mesologgi kanenas ma kanenas den amfisvhtei thn istoria sas pou exei graftei me xrysa grammata k olos o kosmos ymnei tin ieri polh sas alla auto den arkei stis meres mas.h polh sas exei toses omorfies pou 8a mporouse aneta na exeitourismo olo ton xrono. pou allou exete dei sthn eyrwph topio san thn limno 8alassa sas? alla einai ypoanaptykth h perioxh sas k min m peite oti k gia auto ftaine oi agriniwtes?einai ka8ara ey8ynh dikh sas k twn armodiwn.eiste adikaiologhtoi k malista polu perissotero apo tous agriniwtes giati einai gnwsto oti sto mesologgi oi polites exoun ena alfa morfwtiko epipedo k poiothta zwhs!koitakte loipon san prwteuousa tou nomou na parete ta inia na apokthsei h aitwloakarnania duo panemorfes poleis paradeigma pros mimhsh me koino symferon k poreia.
sygnwmh pou grafw me latinikous xarakthres alla den exw ellhniko menu sto pc.

Ανώνυμος είπε...

5.47 ως μεσολογιτης σου λεω οτι εχεισ δικιο και για τις δυο πολεις.Απο εκει και περα για το φιλο μου που λεει για τους αγραιους και οτι ηταν ρωμαικη πολη που την κατεστρεψαν κλπ μονο γελια προκαλει η αναφορα του.ΠΟΥ τα ειδε αυτα?σε κατι συγραμματα συμπατριωτων του που σφυζουν απο βλακεια?Ειναι γεγονος οτι το αγρινιο ποτε δεν αποτελουσε πολη ιστορικης αναφορας και αυτα που λεγονται ειναι και προκλητικα..το οτι το βραχωρι δεν ειχε ελληνες ειναι γεγονος και ειναι καταγγεγραμενο και απο στην απελευθερωση του με ιστορικες μαρτυριες.ΔΕΝ υπηρχε ελληνας ουτε για δειγμα

Ανώνυμος είπε...

Ρε 6:56, γράψιμο και αλκοόλ δεν πάνε παρέα! Πού το είδες ότι το Αγρίνιο ήταν ρωμαϊκή πόλη; Γιατί εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο! Διάβασέ πάλι το κείμενό μου και όταν καταλάβεις τι πράγματι λέω απάντησέ μου.
Α, μην ξεχάσεις επίσης απαντώντας να αναφέρεις πού στο καλό διάβασες ότι το Βραχώρι δεν είχε Έλληνες επί τουρκοκρατίας. Είμαι περίεργος να γνωρίσω αυτές τις ιστορικές μαρτυρίες. Περιμένω...