Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Το παιχνίδι της μοναξιάς


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων
΄΄ Γιορτές Καλοκαιριού 2010΄΄ παρουσιάζουν
τη θεατρική παράσταση
Ουίλλιαμ Γκίμπσον
«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ»

την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 ώρα 9.30 μ.μ
στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου.

Όσο η μοναξιά υπάρχει στην ζωή των ανθρώπων θα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της μαζί τους! Ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη! Ο Τζέρι και η Γκίτελ, δυο μοναχικά άτομα σε μια μεγαλούπολη, μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι.Στόχος τους να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι!
Θα το καταφέρουν; Τι τους φέρνει κοντά; Ο έρωτας ή οι ταυτόσημες ανάγκες τους; Κι αν οι ανάγκες διαφοροποιηθούν; Θα συνεχίσουν να είναι μαζί; Μήπως το παιχνίδι της μοναξιάς είναι ταυτόχρονα και ένα παιχνίδι αυτογνωσίας; Κάθε απάντηση όμως γεννά κι ένα καινούριο ερώτημα! Το τέλος του θεατρικού έργου του Ουίλλιαμ Γκίμπσον είναι ταυτόχρονα η αρχή του προσωπικού έργου κάθε θεατή!
Και σε αυτό ακριβώς συνίσταται η αρυτίδωτη γοητεία του!
Ο Ουίλλιαμ Γκίμπσον γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Άρχισε να γράφει πεζογραφία και ποίηση, γνωρίζοντας την καταξίωση με το πεζογράφημα «Ο ιστός της αράχνης». Για το θέατρο, εκτός από το «Παιχνίδι της μοναξιάς», έγραψε τα έργα: «Ξαπλωμένος στο Ζάιτον», «Ο Ντίννυ και οι μάγισσες», «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», «Το χρυσό αγόρι», «Αμερικάνος πρωτόγονος», «Το σώμα και η ρόδα», «Ηθικά πλάσματα».
Η επιτυχία ήρθε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1958 με το «Παιχνίδι της μοναξιάς» στο οποίο πρωταγωνίστησαν ο Χένρι Φόντα και η Ανν Μπάνκροφτ. Το έργο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και είχε τέτοια επιτυχία που έγινε κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Μίτσαμ και τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν.


Απόδοση- Σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης – Χρύσα Παπά


Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: