Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Κέντρο Υγείας Αστακού: Τα προβλήματα επιλύονται...

Τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αστακού αποτελούν ουσιαστικά μια μικρογραφία των προβλημάτων στο τομέα της Υγείας που αντιμετωπίζουν πολλά αντίστοιχα κέντρα υγείας στη χώρα μας. Και αυτό γιατί από τη μια υπάρχει έλλειψη προσωπικού, από την άλλη δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη κάλυψη θέσεων σε ορισμένες ειδικότητες, ενώ το κράτος αδυνατεί να καλύψει το ζήτημα της κάλυψης των εφημεριών λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων.
Συγκεκριμένα μετά από ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη προς την Υπουργό Υγείας κα.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που αφορούσε τις μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές του Κέντρου Υγείας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, η Υπουργός απάντησε περιγράφοντας τις σοβαρές προσπάθειες και ενέργειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου Υγείας για την επίλυση των προβλημάτων. Συγκεκριμένα με την ερώτηση του, ο Βουλευτής ζητούσε να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά που παρατηρούνται στις προβλεπόμενες εκ του οργανισμού ιατρικές, νοσηλευτικές και λοιπές θέσεις με συνέπεια το κέντρο Υγείας να λειτουργεί σε πρωινή βάρδια μόνο με δύο γιατρούς , να μην πραγματοποιούνται οι αναγκαίες εφημερίες, το ασθενοφόρο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, να λείπουν βασικές ιατρικές και μη ειδικότητες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.
Στην απάντηση της η Υπουργός όσον αφορά στο Ιατρικό Προσωπικό αναφέρει τα εξής: «Έχουν προκηρυχθεί για το Κέντρο Υγείας Αστακού δύο (2) θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας δύο φορές, αλλά δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι. Οι παραπάνω θέσεις πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν. Με εντολή του Διοικητή του Γ.Ν. Μεσολογγίου, Μικροβιολόγος θα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας Αστακού μια (1) φορά την εβδομάδα, για εξυπηρέτηση των αναγκών του πληθυσμού, αρχής γενομένης από 26-5-2010. Επίκειται ο διορισμός ενός ακόμη ειδικευμένου Ιατρού, ο οποίος θα καταλάβει θέση Αγροτικού Ιατρού επί θητεία στο Κέντρο Υγείας.»
Για το θέμα της κάλυψης των εφημεριών η Υπουργός αναφέρει ότι: «Επανεξετάζεται σε νέα βάση η κατανομή των δαπανών για την κάλυψη των εφημεριών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αστακού και πάντα μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από τις ετήσιες εγκεκριμένες πιστώσεις του Ιδρύματος.»
Τέλος, σε σχέση με το διοικητικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό, η απάντηση αναφέρει πως προκηρύχτηκε μια (1) θέση ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και μία (1) θέση ΤΕ Επισκεπτριών Υγείας, αλλά οι διορισθέντες σε αποδέχθηκαν τον διορισμό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που το σχόλιο αφορά άλλο επίκαιρο θέμα.

ΩΣ ΠΟΤΕ η κατευθυνόμενη παγκόσμια πομπηιακή απάθεια για την ΑΥΞΗΣΗ των ηφαιστειακών εκρήξεων, αντί για αποκέντρωση-αποθέματα;
Thousands flee as Indonesia volcano erupts - http://news.yahoo.com/s/afp/indonesiavolcano
Σε σχέση με στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί το 1996, η θερμόσφαιρα ψύχθηκε κατά 41 βαθμούς Κελσίου το 2008 και συρρικνώθηκε σε πάχος κατά 30%, αναφέρουν οι ερευνητές στο Geophysical Research Letters.
H ψύξη και η συρρίκνωση «ήταν εντονότερες από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στα 43 χρόνια διαστημικής εξερεύνησης» γράφουν. Περιμένουμε να έχουμε εξασθενημένους ηλιακούς κύκλους τα επόμενα 10 με 30 χρόνια... http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231056884
http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Αντρέα, και λοιποί εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο.

Παρακαλώ βρέστε λίγο χρόνο να ρωτήσετε τον κύριο Λοβέρδο.
Γιατί για μια ολόκληρη πόλη του Αγρινίου δεν υπάρχει στο ΙΚΑ αυτής της πόλης ουτε ενας ιατρός μικροβιολόγος?
Καλή η οποια προσπάθεια για το ΚΥ στον Αστακό, αλλά και το ΙΚΑ Αγρινίου εχει χιλιάδες ασφαλισμένους.
Περιμένω.