Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα των δασκάλων για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η ημερίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», με θέμα «το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό όπως αυτό διαμορφώνεται με το νέο νόμο του 2010». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Μπαλάγκας μέλος του ΙΠΕΜ – ΔΟΕ. Στην εκδήλωση επίσης ήταν παρόντες και μίλησαν για θέματα του κλάδου ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Μπράτης, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ Ντίνος Παντελίδης και οι αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Α/θμιας Εκπαίδευσης Καραγιάννης Θωμάς (ΠΑΣΚΕ) και Παληγιάννης Βασίλης (ΔΑΚΕ).

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς ο πρόεδρος του συλλόγου Κόκκοτος Βασίλης και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης.
Ο κ. Παλάγκας κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των εκπαιδευτικών, που επέρχονται με τον νέο ασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή. Ανέλυσε τις σημαντικές εξαιρέσεις για την 25ετία, μίλησε γι αυτούς που δεν επηρεάζονται από τις επώδυνες αλλαγές , για τους εκπαιδευτικούς που θίγονται από τα νέα μέτρα, για την εξαγορά του χρόνου ασφάλισης αλλά και για το ψαλίδισμα κατά 7%-30% στις συντάξεις του μέλλοντος. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Παλάγκας δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς στους οποίους και απάντησε για θέματα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά που τους αφορούσαν.
Ο κ. Δημήτρης Μπράτης, πρόεδρος της ΔΟΕ μίλησε για τα αιτήματα του κλάδου που παραμένουν ανικανοποίητα, για τις αυξήσεις στις δαπάνες για την Παιδεία που δεν έχουν γίνει και έκανε μια σφαιρική ενημέρωση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κάλεσε τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς σε επαγρύπνηση υπενθυμίζοντας το μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών πριν από μερικά χρόνια. Στηλίτευσε -εν όψει του ενιαίου μισθολογίου- το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι στη χώρα μας (τρίτοι από το τέλος), ζητώντας από το Αγρίνιο συνάντηση με την υπουργό παιδείας για να αναπτυχτούν οι θέσεις του κλάδου στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα προανήγγειλε κινητοποιήσεις, εστιάζοντας στο γεγονός της ολομέλειας προέδρων στις 11 Οκτωβρίου στην Αθήνα όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Ο κ. Ντίνος Παντελίδης μέλος της ΔΟΕ (Συσπειρώσεις - Παρεμβάσεις) αναφέρθηκε στην δραματική μείωση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση και καυτηρίασε την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που υλοποιεί αποφάσεις της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Οι αιρετοί του κλάδου Καραγιάννης Θωμάς και Παληγιάννης Βασίλης ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες προσλήψεις των αναπληρωτών, για τους διορισμούς των δασκάλων, για θέματα αποσπάσεων, παραιτήσεων, αλλά και για άλλα θέματα που ερωτήθηκαν ή που θα απασχολήσουν το επόμενο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Οι προσκεκλημένοι έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, καθώς είναι σπάνιο για τα δεδομένα του Αγρινίου να παρευρίσκονται μαζί τόσα υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου και να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς. Το γεγονός μάλιστα της πραγματοποίησης αυτής της ημερίδας, αποτελεί επιτυχία του Δ.Σ. του συλλόγου του Αγρινίου.
Στην ημερίδα παρέστησαν εκτός των εκπαιδευτικών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αιτωλοακαρνανίας Συμεών Γκοργκόλης, ο προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Π.Ε. Σταύρος Σταυρόπουλος, ο σχολικός σύμβουλος Σαλωνίτης Παναγιώτης, οι πρόεδροι των διδασκαλικών συλλόγων Μεσολογγίου Δημήτρης Τσιάμης, Ναυπάκτου Άρης Λουκόπουλος, Αμφιλοχίας Χαραλάμπους Δημήτρης, ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Αγραπίδης Αντώνιος οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ, Τσώλος Ιωάννης και Κολοβός Χρήστος, διευθυντές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής κ.α.
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

“Μπλόκο” στην επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

«Mαύρες τρύπες» στην επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, που θέτουν εν αμφιβόλω την υλοποίησή της, διαπιστώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Mπορεί η PAE να χρειάστηκε μόλις 20 ημέρες να εκδώσει θετική γνωμάτευση για την επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, οι υπηρεσίες ωστόσο του YΠEKA και η υπουργός κ. Mπιρμπίλη που έχει τον τελικό λόγο για την έκδοση της άδειας παραγωγής, έχουν αποφασίσει να περάσουν από «κόσκινο» κάθε πτυχή του επιχειρηματικού σχεδίου. Tο αμέσως επόμενο στάδιο της έκδοσης άδειας εγκατάστασης η κ. Mπιρμπίλη το έχει συνδέσει εκτός από την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με τη μελέτη επικινδυνότητας. Aυτό γιατί όπως η ίδια εξηγεί η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στην κατηγορία της Oδηγίας «Σεβέζο ΙΙ» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και πήρε το όνομά της από το γνωστό ατύχημα διαρροής χημικών στο Σεβέζο της Ιταλίας το 1976. Aυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει στην Eυρώπη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG μεγάλης κλίμακας», τονίζει η K. Mπιρμπίλη.
Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα όλοι παραπέμπουν στο τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000, αλλά και στο ατύχημα που συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 500.
Καθημερινη

Ανώνυμος είπε...

o pio mizeros klados olon,oi daskaloi...apapa