Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Ορκίζονται σήμερα οι πρώτοι πτυχιούχοι του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Πριν 4 χρόνια δημιουργήθηκε στη πόλη μας το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.Η σημερινή μέρα είναι ορόσημο για το τμήμα αυτό καθώς ορκίζονται σήμερα 19:30 το απόγευμα οι πρώτοι πτυχιούχοι του τμήματος αυτό στο νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο που βρίσκεται στο χώρο της σχολής στη Νεάπολη Αγρινίου.
Περίπου 25 φοιτητές ολοκληρώνουν σήμερα και τυπικά τον κύκλο των σπουδών τους στο τμήμα αυτό.Πολλοί από αυτούς μάλλον θα επιλέξουν να ενισχύσουν το πτυχίο τους με μεταπτυχιακές σπουδές κυρίως στο εξωτερικό. Προτιμητέα εξιδείκευση μεταξύ άλλων φαίνεται να είναι η έμφαση στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών που έχουν να κάνουν με Μουσεία, Πινακοθήκες, Εκθέσεις Τέχνης και Πολιτιστικούς Οργανισμούς .
Οι σπουδές τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο, καθώς έχει προσληφθεί μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ( σε αντίθεση με άλλα τμήματα που ακόμα έχουν θέσεις άδειες που αντί με μέληΔΕΠ, τις καλύπτουν με ορομισθίους του νόμου 407).Επίσης έχει αξιόλογα ενισχυθεί με υλικοτεχνική υποδομή, ενώ για το νέο ακαδημαικό έτος θα εισαχθούν περίπου 120 καινούργιοι φοιτητές, σε αντίθεση με το πρώτο χρόνο λειτουργίας που είχαν εισαχθεί γύρω στους 60.

Αναπάντητο παρόλα αυτά παραμένει το ερώτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης.Γιατί πάνω από όλα προέχει οι φοιτητές που φεύγουν από την πόλη μας να παίρνουν μαζί τους και τη βεβαιότητα ότι μπορούν να διεκδηκήσουν με αξιώσεις θέσεις στην αγορά εργασίας..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και καλή σταδιοδρομία!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μία από αυτούς που αποφοίτησαν.Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε δουλειά έστω στον ιδιωτικό τομέα μιας και τα δικαιώματα μας είναι ανύπαρκτα.Βοηθήστε μας λίγο και εσείς οι Αγρινιώτες. Νέα παιδιά είμαστε.Πάντως υπάρχει κλίμα απογοήτευσης!!