Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Σε έξαρση η παιδική & εφηβική εγκληματικότητα.

Η έξαρση της παιδικής & εφηβικής εγκληματικότητας δεν αποτελεί πλέον είδηση. Απλά περιμένει τη σειρά της να βγεί στην επικαιρότητα, όταν ένα νέο κρούσμα συμβεί. Στη Χαλκιδική 13χρονος μαχαίρωσε συνομίληκο του. Στο alter σήμερα είχε ένα αρκετά ενδιαφέρον αφιέρωμα για αυτό το θέμα.
Δυστυχώς η παιδική εγκληματικότητα χτύπησε και τη πόρτα της πόλης μας. Πολλά τα περιστατικά που γίνονται, όμως μένουν στην αφάνεια. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση σε έναν μαθητή χτές το μεσημέρι από έναν συνομήλικο του, ο οποίος τον χτύπησε πολύ άσχημα, με αποτέλεσμα ο έφηβος να νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.
Σε άλλες δεκαετίας τα γυμνασιόπαιδα και τα Λυκειόπαιδα τσακώνονταν. Ναι, το κάναν πάνω στη μπάλα, άντε και για λόγους που είχαν να κάνουν με το ωραίο φύλο. Ναι έπεφτε ξύλο, καμιά κλοτσιά, καμιά μπουνιά, άντε να άνοιγε και καμιά μύτη. Ως εκεί όμως. Ετούτοι εδώ οι "σύγχρονοι" νεανικοί καβγάδες γίνονται με τυφλά χτυπήματα με σκοπό να σωριάσει τον άλλον κάτω. Ακραία βία τέτοιου είδους υπήρχε μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε φέρμες και πεσίματα κυρίως σε περιοχές χωρίς καλή φήμη. Καινούργια δυστυχώς πράγματα αυτά για τη πόλη μας. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αναγνώστες μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Πολλές φορές πάντως το θράσος μερικών είναι φυσικό επακόλουθο της αδιαφορίας των υπολοίπων.
Και μη χειρότερα..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα "πεσίματα" πάντα γίνονταν απλώς δεν ήταν τόσο συχνά όσο τώρα και δεν έπαιρναν δημοσιότητα.