Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Αιτωλοακαρνάνες οργανώνονται και στον Γέρακα

Μετά τους δήμους Περιστερίου και Ζωγράφου, την τιμητική του έχει ο Γέρακας! Εϊναι λοιπόν ο τρίτος δήμος του λεκανοπεδίου, όπου δημιουργείται σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων με σημείο αναφοράς συγκεκριμένη περιοχή. Πρόεδρος ο Χρήστος Σκαλτσής. Όπως ενημερωνόμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γέρακα:
"Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2008 ο Δήμος Γέρακα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα διοργάνωσε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 στις 21:00 εσπερίδα αφιερωμένη στον νομό Αιτωλοακαρνανίας με θέμα:"Η Αιτωλοακαρνανία χθές-σήμερα-αύριο" Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην ιστορική και πνευματική κληρονομιά καθώς και στο αναπτυξιακό μέλλον του τόπου.Η εκδήλωση άνοιξε με την προσφώνηση απο τον Πρόεδρο των Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα, κ. Χρήστο Σκαλτσή.Έπειτα, στο βήμα ανήλθε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Γέρακα κ. Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τις μικρές πατρίδες της Ελλάδας και δήλωσε την ευαισθησία του για την παράδοση και την πατριδογνωσία.
Στην εκδήλωση ακολούθησαν ομιλίες Αιτωλοακαρνάνων βουλευτών.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής, ο Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημοσθένης Καπώνης που ταξίδεψε αυθημερόν απο το Αγρίνιο για τις εργασίες και μίλησε για τις οικολογικές και οικονομικές συνέπειες της εκτροπής του Αχελώου. Ακολούθησε ο Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών,που έκανε μια Ιστορική και Αρχαιολογική Επισκόπηση της Αιτωλοακαρνανίας.Αμέσως μετά, για τον μεγάλος Αιτωλοακαρνάνα Πολιτικό, τον Χαρίλαο Τρικούπη, μίλησε ο διεθνολόγος Αθανάσιος Γραμμένος.Τελευταίος εισηγητής ήταν ο οικονομολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Νικόλαος Γεραντώνης που αναφέρθηκε στη γεωπολιτική και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες για το νομό Αιτωλοακαρνανίας.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, Σπύρος Μπάκος, και περιελάμβανε τραγούδια του Θεοδωράκη και του Χατζηδάκη.
Το σχόλιο μας: Άρωμα "Περιστερίου" λοιπόν και στο Γέρακα. Έως τώρα οι Δυτικές Συνοικίες μας έχουν συνηθήσει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Την εν λόγω εκδήλωση την βρίσκουμε θετική, αφού θίγει θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.
Ευχή μας γενικά οι συλλογικές προσπάθειες να επικεντρώνονται όσο γίνεται σε νέες δράσεις, να διατηρούν την αυτονομία τους, αποφεύγοντας την εμπλοκή σε μικροκομματικές συμπληγάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: