Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Δωρεά ακινήτου της οικογένειας Παπαιωάννου στο δήμο Αγρινίου.


Μια πολύ σημαντική προσφορά, τη δωρεά ακινήτου, στο Αγρίνιο, και κειμηλίων, από τους κληρονόμους Νικολάου Γ. Παπαιωάννου και Γεωργίου Ν. Παπαιωάννου, αποδέχτηκε, ομόφωνα, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του, (Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου. Συγκεκριμένα, η δωρεά αυτή αφορά ένα ισόγειο κτίσμα 110 τ.μ., επί της οδού Παλαμά και Βαλαωρίτου γωνία, καθώς και τα συλλεγέντα κειμήλια, τον οπλισμό, έγγραφα και φωτογραφικά ντοκουμέντα του Γεωργίου Ν. Παπαιωάννου από το Αρχηγείο Τριχωνίδας που έδρασε στην Αντίσταση κατά τη γερμανική κατοχή. Η οικογένεια Παπαιωάννου έχει αναπόσπαστα συνδέσει το όνομά της με την σύγχρονη ιστορία της πόλης του Αγρινίου, αλλά και του νομού καθώς έχει αναδειχθεί ως μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες για την έντονη δραστηριότητά της, στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής. Η παράδοση αυτή άρχισε από τον Γεώργιο Ν. Παπαιωάννου γιατρό στο επάγγελμα, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής Αιτωλ/νίας, Δήμαρχος Αγρινίου και Αρχηγός Εθνικής Αντίστασης, συνεχίστηκε με τον Νικόλαο Γ. Παπαιωάννου ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής Αιτωλ/νίας αλλά και με τον γιο του Γεώργιο Ν. Παπαιωάννου, διδάκτωρα Νομικής, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα σε νεαρή ηλικία.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς, τους οποίους η δημοτική αρχή θα αποφασίσει και θα οργανώσει, σε συνδυασμό και με την βούληση της οικογένειας.
Υ.Γ Είναι τιμή για το Αγρίνιο να έχει πολίτες όπως η οικογένεια Παπαιωάννου που αγαπάνε ανιδιοτελώς τον τόπο τους και ξέρουν να το αποδεικνύουν πάντα με πράξεις δεκαετίες τώρα. Η οικογένεια Παπαιωάννου πρόσφερε πολλά, δούλεψε πολύ για το καλό του τόπου, αγαπητή στο κόσμο, δίδαξε απλότητα και σεμνότητα. Τελευταίο ζωντανό παράδειγμα ο Γιώργος, που δυστυχώς έφυγε νέος από κοντά μας. Ας ακολουθούμε όλοι εμείς δρόμους ανιδιοτέλής αγάπης για το τόπο μας σαν και αυτούς..

Δεν υπάρχουν σχόλια: