Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος για όλους και για όλα στην εφημερίδα Πολιτεία.

Το 2008 αποχαιρετά την τοπική πολιτική επικαιρότητα με την συνέντευξη του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ.Θύμιου Σώκου στο Γιώργο Ροίδη, στην εφημερίδα "Πολιτεία Αιτωλών& Ακαρνάνων". Εμείς στεκόμαστε στα παρακάτω σημεία:
-Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας παίρνει ρητή και ξεκάθαρη θέση στο θέμα του Πανεπιστημίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί με έδρα το Αγρίνιο από το 1985.Το ίδιο ξεκάθαρος ήταν με το ζήτημα του λιθάνθρακα "Λιθάνθρακας δεν θα επιτραπεί ποτέ να γίνει" Στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου επανέλαβε ουσιαστικά αυτό που είχε πει παλαιότερα ότι "Περιμένει από τον Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει αυτό που γενναία είπε στο Κιλελέρ. Το θέμα μπαίνει υπό αναθεώρηση". Το τοπίο στο θέμα του Εφετείου εξακολουθεί να παραμένει θολό, καθώς ο κ.Σώκος εν ολίγοις τάσσεται υπερ της ίδρυσης Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία αλλά θεωρεί ότι η έδρα είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι "ενδονομαρχιακό"
-Στο μέχρι τώρα έργο στάθηκε μεταξύ άλλων κυρίως στα έργα οδοποιίας και στη στήριξη των κτηνοτρόφων αλλά και στη πίεση προς στους αρμοδίους ( κυβέρνηση) για την αξιοποίηση των έργων υποδομών που έχουν γίνει έως τώρα. Συγκεκριμένα αναφέρει την ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο πρόγραμμα "Πίνδος".
-Θέτει ως προτεραιότητες για το 2009 την Κτηνοτροφία-Γεωργία-Τουρισμός-Εμπόριο ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τις σχολικές στέγες.
- Στο θέμα συνεργασία με άλλους φορείς ( δήμους) δηλώνει ικανοποιημένος ως ένα όμως βαθμό χωρίς όμως να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.
- Σχετικά με τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, δείχνοντας όμως μια προτίμηση στη τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμόυς ( νομαρχία-δήμοι) εκθειάζοντας το ρόλο τους σε αρκετές περιπτώσεις. "Σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ πιο σπουδαίο να είναι κανείς δήμαρχος ή νομάρχης από το να είναι ένας από τους τριακοσίους της βουλής."
Με τη συνέντευξη αυτή κλείνει για φέτος η πολιτική επικαιρότητα. Εμείς ευχόμαστε να γίνει το καλύτερο για το τόπο μας και φυσικά περιμένουμε περισσότερα για το 2009.
*Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντεξη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της νομαρχίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΝΤΙΣΟΝ(ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ?ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ(ΕΝΤΙΣΟΝ,ΕΛ.ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ)ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΙΘΕΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΙΨΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

GIA TO EFETEIO O KYRIOS .LEITOYRGEI OS DIMARXOS AGRINIOY KAI OXI OS NOMARXIS AIT/NIAS...AKOU DILLIMATA STO EFETEIO.....PROTEYOUSA NOMOY KYRIE SOKO EINAI TO MESOLOGGI..AFEISTE TIS KOUTOPONIRIRES LOIPON KAI TIS VLAXODILOSEIS

Ανώνυμος είπε...

''ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.......ΕΓΩ!!!!''
ΠΑΣΟΚ--ΕΙΡΗΝΗ--ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΧΑΡΑΜΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ''ΚΛΑΣΙΚΗ'' ΚΑΙ ''ΑΧΡΩΜΗ'' ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ??
ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ,ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ!!!
ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ''ΑΠΩΘΗΣΗ'' , ΜΙΑ ΒΑΡΕΜΑΡΑ , ΜΙΑ ΑΝΙΑ.....
ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ''ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ'' ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ''ΑΓΑΘΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ'' ΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ!!!
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ...ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΖΩΗ!!!!

...ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ''ΑΝΑΠΗΡΕ''....ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ?