Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Έρχεται το ΔΝΤ..


Το ΔΝΤ και επισήμως κηδεμονεύει τη χώρα μας από χθες. Λάθη, παραλείψεις, εσκεμμένες η μη, όλων των προηγούμενων αλλά και της νυν κυβέρνησης οδήγησαν στην χθεσινή ημέρα ντροπής.
Από την ώρα που η οικονομία μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα των αγορών, ένα σωρό ανακολουθίες σε λόγια και ενέργειες σημάδεψαν τη δράση των δύο μεγάλων κομμάτων, με την αριστερά να ρίχνει "φωτοβολίδες" 24ωρων απεργιών και το ΛΑΟΣ να κάνει τα δικά του μικροπολιτικά παιχνίδια.
Εν ολίγοις: Τα κοινοβουλευτικό μας σύστημα φάνηκε μικρού αναστήματος στο να ανακόψει τον οικονομικό αυτό κατήφορο και φοβούμεθα ότι στο μέλλον τα χαμηλά και μεσαία στρώματα πλέον θα είναι απροστάτευτα.
Τα κανάλια παίζουν το δικό τους παιχνίδι οιμωγής και δακρύων, στα τηλεπαράθυρα και στα πολιτικά πρωινάδικα. Συνθηματολογία του τύπου: " Έλληνες βαστάτε" και τέτοια συναφή μόνο πανικό και αηδία μπορούν να προκαλέσουν.
Μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι αυτά που μας περιμένουν την επερχόμενη διετία.
Με πλήρη αποδοκιμασία, εγρήγορση, αλλυλεγγύη ( και όχι να στρέφεται η μια κοινωνική τάξη έναντι της άλλης) και προπάντων αισιοδοξία πρέπει να απαντήσουμε όλοι εμείς.
Και προπάντων να γίνουμε πολύ περισσότερο απαιτητικοί από τα κόμματα και τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.
Αλλωστε αυτό είναι -το μόνο ίσως-που φοβάται το ΔΝΤ: Τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή μόνο μπορεί να τους "πετάξει" έξω, και να αλλάξει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας. Η ίδια η κοινωνία ανάγκασε τη Βραζιλία να πει στο ΔΝΤ "δεν δίνουμε άλλα, έλατε πάρτε τα από τις φαβιέλες"
Η ίδια η κοινωνία στην Αργεντινή έσπρωξε τη κυβέρνηση να εφαρμόσει αντίθετο πρόγραμμα από αυτό που υπέδειξε το ΔΝΤ και τώρα η οικονομία της είναι πλέον σε πορεία ανοδική.
Αλήθεια πόσο όλα αυτά προβάλλονται από τα ΜΜΕ εν μέσω θρήνων και κλαμάτων;
Μπροστά σε όλα αυτά ωχριούν οι Καλλικράτιδες και κάθε λογής ζήτημα της τοπικής επικαιρότητας. Είναι μάλιστα αλήθεια ότι πολύς νέοι συντοπίτες μας, που τώρα παίρνουν το πτυχίο τους επιλέγουν την πόλη μας για την αναζήτηση εργασίας. Και πολλοί από αυτούς επικαλούνται το αβέβαιο των εξελίξεων στην απόφαση τους.
Εν τέλει, Η ψυχολογία του φόβου μόνο κακό μπορεί να κάνει στην Ελληνική οικονομία.
Στο χέρι μας είναι αν θα μετατρέψουμε τα ελληνικά αρχικά του imf ΔΝΤ σε..
Διώξτε Νύχτα το Ταμείο.
Υ.Γ Και μην αρχίσουμε πάλι να παπαγαλίζουμε ότι φταίμε οι κακοί Έλληνες, το κράτος κτλ. Αυτό το εμπεδώσαμε και το καταλάβαμε.
Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το κακό κράτος αλλά μόνοι μας οφείλουμε να το κάνουμε
Και θα το κάναμε τώρα όπως είχανε φτάσει τα πράγματα, δεν χρειαζόταν να σπρωχτούμε στο ΔΝΤ.
Να είστε πάντως σίγουροι ότι κανένα ΔΝΤ δεν εύχεται στην πραγματικότητα η οικονομία μας "να πάρει μπρος", γιατί πολύ απλά αν πάρει, τότε θα πάψουμε να είμαστε πελάτες του και να κάνουν άλλοι κουμάντο εδώ.
Ας το Διώξουμε λοιπόν Νύχτα

5 σχόλια:

Agrinio Smile Clinic είπε...

Παρατήρηση: Διορθώστε την τελευταία φράση ¨Ας το Διώξουμε λοιπόν Νύχτα¨σε ¨Ας το Διώξουμε λοιπόν ΝύχΤα για να φαίνονται τα αρχικά του ΔΝΤ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΑΦΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΠΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ¨Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε μεγάλες στιγμές. Και θα ζήσουμε πολύ μεγαλύτερες.

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/goodnight-and-goodbye.html

Εδώ είναι όλη η αλήεια με απλά και κατανοητά λόγια.
Αυτή είναι η νέα μορφή κατοχής. όποιοι δε μπορούν να το καταλάβουν είναι ηλίθιοι. Πάντα χρειάζεται λίγη ώρα να συνέλεθεις από τη ζαλάδα, αλλά μετά καταλαβαίνεις πού βρίσκεσαι. Έτσι και εδώ. Θα πάρει σε πολλούς λίγο καιρό να καταλάβουν ότι 40 χρόνια ψηφίζουν τους λακέδες που τους γυρνούσαν στο γύρω γύρω της παιδικής χαράς και τους ζάλιζαν μέχρι εμετού, αλλά τώρα που θα αρχίζουν να ξερνούν θα έρθουν στην ωμή και βίαιη πραγματικότητα. Κάποιοι λίγοι γλεντάνε με τα λεφτά μας, τα λεφτά των παιδιών και των εγγονιών μας και σεις πρόβατα ψηφίζατε τους κλεφτες και τους προδότες της χώρας για 700,100,2000 ευρώ. Πλαστή ευημερία 40 χρόνων. Έζησαν κάποιοι καλά, τώρα θα δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ζητιανεύουν.
Συγχαρητήρια για το μέλλον που μας προσφέρατε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11378945

Συγγνώμη Σαμαρά για τα πεπραγμένα Καραμανλή
Χαριστική βολή στο κεντρικό σλόγκαν την κυβέρνησης Καραμανλή (επανίδρυση του κράτους) έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν επανιδρύσαμε, διογκώσαμε το κράτος και τον κρατισμό, είπε. Απέδωσε πάντως στον Γ. Παπανδρέου όλη την ευθύνη για την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Στην πιο σκληρή αυτοκριτική που έχει ασκήσει μέχρι σήμερα για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας, είπε επί λέξει: «Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Η προηγούμενη διακυβέρνηση έκανε σοβαρά σφάλματα, δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος, δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους, διόγκωσε το κράτος δεν το συρρίκνωσε, το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό, δεν το άλλαξε , υποτάχθηκε στην λογική του πολιτικού κόστους».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε ό,τι είχε υποσχεθεί και ότι όφειλε να είχε δράσει στην αρχή της θητείας της όταν είχε άνεση κινήσεων αλλά και τη μεγάλη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

«Για όλα αυτά οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους οπαδούς μας, από τους ψηφοφόρους μας, από τον ελληνικό λαό. Γιατί δεν κάναμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Αλλά δεν θα απολογηθούμε σε εκείνους οι οποίοι εμπόδισαν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ανώνυμος είπε...

Την άποψη ότι ίσως θα έπρεπε «να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μίλησε στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς". "Λυπάμαι που το λέω αυτό, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου. Διότι αυτή η συμφωνία υποδούλωσης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, για πάρα πολλά χρόνια, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη. Και θέλω να ελπίζω ότι όχι πια μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη καταλαβαίνουν ότι τους πιάνουν οι ρυθμίσεις, θα την ακυρώσουν πολύ γρήγορα στην πράξη". Στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι "δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό και υπουργούς της να επιδεικνύουν στις διεθνείς τηλεοράσεις ότι έχουν proficiency στην αγγλική, όπως ακριβώς οι κυβερνήσεις με τους Αμερικανούς γιάπηδες στις κατεστραμμένες σοσιαλιστικές χώρες το 1990 και να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού στην προστασία της ελληνικής οικονομίας. Σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει σήμερα η Αριστερά ο κ. Αλαβάνος επισήμανε: "Νομίζω η Αριστερά πρέπει να κάνει δύο πράγματα. Το ένα να στηρίξει κάθε εστία αντίστασης και προσπάθεια ακύρωσης αυτής της συνθήκης υποδούλωσης και το δεύτερο να προβάλει την εναλλακτική λύση η οποία υπάρχει, παρά το γεγονός ότι είμαστε πάνω σε ένα πεδίο κρισιακό πραγματικής χρεοκοπίας που αφήνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η εναλλακτική λύση για τον κ. Αλαβάνο είναι ότι "εμείς δεν θα πληρώσουμε χρέη τα οποία έχουν δημιουργεί από την οικονομική κρίση ή από την τοκογλυφία. Ότι χρειάζεται αναδιαπραγμάτευση που σημαίνει επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια και βέβαια μια σειρά άλλα μέτρα σε σχέση με τις δημοσιονομικές εξοικονομήσεις που θα στρέφονται ενάντια στον μεγάλο πλούτο, ενάντια στους εξοπλισμούς και όχι ενάντια στους εργαζόμενους". "Η Αριστερά οφείλει να σταθεί με τον τρόπο που στάθηκε στο άρθρο 16. Η κρίση σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη. Τα προβλήματα που διακυβεύονται είναι πολύ μεγαλύτερα από το άρθρο 16".


KOITA ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!