Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Λεπενούς

Τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας, που ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λεπενούς του Δήμου Στράτου, επισκέφθηκαν χθες (Τρίτη 27 Απριλίου 2010) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, μαζί με τους Δημάρχους Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, Στράτου Δημήτρη Μουρτζιάπη, τον Αντινομάρχη Χρήστο Πετρόπουλο και στελέχη της Δ.Τ.Υ. της Νομαρχίας.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του έργου μιας και ολοκληρώνεται ο προσωρινός δρόμος πρόσβασης, από την διασταύρωση της Λεπενούς έως τον Χ.Υ.Τ.Α. προϋπολογισμού 750.000 €, ο οποίος θα εξυπηρετήσει και τις ανάγκες καλής επικοινωνίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων.
Σε ότι αφορά τον βασικό δρόμο πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ από το Καστράκι μήκους έξι χιλιομέτρων, ήδη ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και η υλοποίησή του θα ενταχθεί στα έργα της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου, (Ε.Σ.Π.Α.).

Ο ΧΥΤΑ ολοκληρώθηκε άρτια, με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, έστω και από ελάχιστους, για γκρίνια ή μεμψιμοιρία».
Από τις δηλώσεις Αποστολόπουλου-Σώκου προέκυψε ότι είναι πολύ κοντά η ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. το έργο της κατασκευής Εργοστασίου Επεξεργασίας των Αστικών Απορριμμάτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για μια μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων αλλά και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο.
Για το έργο αυτό η Νομαρχία διαθέτει μελέτη καθώς και τεύχη δημοπράτησης με συνολικό προϋπολογισμό 30.000.000 €.
Το εργοστάσιο έχει χωροθετηθεί στην έκταση του ΧΥΤΑ Στράτου.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den exetai akoma xyta.xaxaxaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ Π ΕΧΟΥΝ ΧΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΕΟ ΧΥΤΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Τ ΑΓΡΙΝΙΟΥ?
ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ Μ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Αρτεμη,τόσα χρόνια πουδεν έχουμε φέρνουμε τα σκουπίδια μας στον ΧΥΤΑ σας. ψαρόμυαλοι.

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειώσει μια και καλή το παραμύθι μιας χούφτας ψαρόμυαλων περί πρωτεύουσας του νομού και άλλα πολλά ανέκδοτα τέτοιου τύπου, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την ανάρτηση και δείτε ποια ορίστηκε Μητρόπολη του νομού,απόλυτα φυσιολογικά ως κέντρο αυτής της τεράστιας περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρυτανίας φυσικά

http://konstantinosdavanelos.blogspot.com/2009/04/3-1833.html

Ξυδάκι τώρα και σε επόμενες μεταρρυθμίσεις το Μεσολόγγι ας είναι κομπάρσος όπως είναι ούτως ή άλλως και όπως του αξίζει.
Δεύτερη πόλη η Ναύπακτος δικαιωματικά και άντε γεια.
Το Αγρίνιο ήταν είναι και θα παραμείνει το κέντρο ολόκληρης της περιοχής, το αντίβαρο σε Πάτρα Γιάννενα, ο ρθθμιστής των πραγμάτων στην περιοχή. Γι αυτό μην αντιστέκεστε μια χούφτα άνθρωποι εναντίον ενός τεράστιου νομού.

Ανώνυμος είπε...

1:58 καλά κάνεις και τα θυμίζεις αυτά γιατί παραέχει πάρει αέρα το μυαλό (λέμε τώρα) των νεροφίδων.

Ανώνυμος είπε...

τεραστιος νομος με 100.000??????χαχαχαχαχαχα.τα γιαννενα ειχαν 170.000 μονιμους κατοικους χωρις τους 20.000 φοιτητες.τωρα θα εχουν 200.000 +φοιτητες.α ρε ατικο κεντρο αγρινιο.κοιτα πολεις να δεις ποσο εχει ο καθε νομος κ μετα μιλα.

Ανώνυμος είπε...

Ένας εξαιρετικά επικίνδυνος αλλοδαπός κακοποιός, (σχετικό θέμα εδώ) ο Ουκρανός Καζάκοβ Βιτάλι, φονιάς του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας Δέλτα Σπύρου Θεοδώρου (σκοτώθηκε στις 3 Απριλίου 2009 στην Κυψέλη, μετά από παρέμβαση υπέρ των κακοποιών της ..."προοδευτικής" κατοίκου Αθανασία Δήμα, που επιτέθηκε φραστικά στους ένστολους, αποσπώντας την προσοχή τους), έχασε τη ζωή του χθες σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια ληστείας σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Lidl.
Ο νεκρός έφερε μαζί του όπλα τύπου CZ (το είχαν κλέψει από τον Θεοδώρου) και Μakarov (ήταν αυτό με το οποίο σκότωσε τον αστυφύλακα Γιώργο Αναγνωστόπουλο, συνάδελφο του Σπύρου Θεοδώρου), αλλά και χειροβομβίδες.
Τον Βιτάλι αναζητούσε και η αστυνομία της Ουκρανίας, που είχε μάλιστα εκδώσει και διεθνές ένταλμα εναντίον του, για ληστεία και υπεξαίρεση.
Λίγο πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο Ουκρανός κακοποιός εκτόξευσε χειροβομβίδα εναντίον τους, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών.
Στις 12 Φεβρουαρίου 2010, στη διάρκεια επιχείρησης στο Πέραμα, είχε συλληφθεί ο αδερφός του Βιτάλι, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο της Κυψέλης.
elkosmos

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΙΙΙΙ ΦΟΥΛΗΔΕΣ Μ !! ΙΣΤΙ ΠΙΑ 120.000 ΒΛΑΧΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΒΡΑΧΩΡ;
ΓΙΑΤΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2001 ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ 54.000
ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ !

Ανώνυμος είπε...

to thema einai oti gemizoumai thn gh skoupidia..oi lepeniotais den kanoun tipota?,KAKOS!

Ανώνυμος είπε...

Φουλη 12:09 μην λες μ@λ@κιες! Λες να ειναι 54.000 μαζι με τα χωρια?? Εκτιθεσαι....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΙΔ 12:09, Σ ΠΑ ΣΤΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΦΕΥΓ Ο ΚΟΣΜΑΚΣ Κ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ Τ...ΠΟΣΟ ΓΕΛΑΔΟΣΒΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΙ? 117000 ΚΑΤΟΙΚ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ 54000 ΒΕΡΟΙ ΑΓΡΝΙΩΤΕΣ...ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤ

Ανώνυμος είπε...

1.39 τα σκουπιδια δεν εχουν καμια σχεση με τη γη, μιας και οι ΧΥΤΑ εχουν στεγανο υποβαθρο...http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%A4%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82_%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD