Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καλύπτουν με διόδια σε άλλες περιοχές την ..Ιόνια Οδό!

Πολλά γράφονται και ακούγονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έργα στα διάφορα οδικά δίκτυα σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα σε αυτά είναι δυστυχώς και η Ιονία Οδός η οποία δυστυχώς κωλυσιεργεί..
Το ζήτημα της Ιονίας Οδού "φιγουράρει"¨σε διάφορα Blog που είναι κατά των διοδίων, καθώς επικαλούνται παλαιότερες επιστολές προερχόμενες από το Καπανδρίτι Αττικής, όπου υπήρχαν διαμαρτυρίες για την επιβολή διοδίων ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση, ενώ χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι "καλούνται να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή της Ιονίας Οδού που δεν τους αφορά άμεσα".
Στο θέμα αυτό επανέρχεται το axiaplus.gr  το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:  στον αυτοκινητόδρομο Μεταμόρφωση – Σκάρφεια η κοινοπραξία ΝΕΑ ΟΔΟΣ αναμένει το “πράσινο φως” για την τοποθέτηση 4 σταθμών σχεδόν στα όρια της Αθήνας (σε Λυκόβρυση, Αγ. Στέφανο, Βαρυμπόμπη, Καλυφτάκη), ως αντιστάθμισμα για την Ιόνια Οδό που πηγαίνει με ρυθμούς… χελώνας, ενώ η ίδια κοινοπραξία περιμένει να επιτραπεί η λειτουργία σταθμού διοδίων στις Θερμοπύλες στον Μαλιακό Κόλπο, ως αντιστάθμισμα για τον… Ε 65 που είναι παγωμένος!
Βεβαίως, κάποιες κοινοπραξίες περιμένουν το “ΟΚ” για να αυξήσουν το αντίτιμο των διοδίων, ενώ δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι τους επόμενους διόδια έρχονται και στην Εγνατία Οδό.
Δυστυχώς φως στον ορίζοντα ακόμα δεν βλέπουμε για αυτό το έργο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: