Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης μιλά για τη σχέση Μεσολογγίου-Αγρινίου

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα "Πολιτεία" έδωσε ο Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος μιλά για το ζήτημα της σχέσης των δύο πόλεων, του Μεσολογγίου και το Αγρινίου. Αναδημοσιεύουμε το συγκεκριμένο αυτό κομμάτι από την εν λόγω συνέντευξη, μαζί με το σχολιο της εφημερίδας:
Η σχέση με το Αγρίνιο
Το βλέμμα στο νέο δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου όμως έχουν και οι φορείς και οι δημότες του Αγρινίου. Η σχέση των δύο πόλεων τα τελευταία χρόνια μόνο εποικοδομητική δεν ήταν. Οι αφορμές για μεσολογγίτικα πυρά κατά του Αγρινίου πολλά. Η σχέση αυτή αποτέλεσε τροχοπέδη στην προώθηση ζητημάτων του νομού και άλλοθι σε κυβερνήσεις για να μην υλοποιήσουν δεσμεύσεις Η ερώτηση λοιπόν αναμενόμενη: Πως θα διαχειριστεί το κεφάλαιο «σχέση Μεσολογγίου – Αγρινίου» και ποια θεωρεί ότι πρέπει να είναι αυτή στο μέλλον.
»Μια αντίθεση που έχει τόσο μεγάλη ιστορική διαδρομή, δεν γίνεται να γίνει οριστικά παρελθόν από τη μια μέρα στην άλλη. Έχω αναφερθεί με σαφήνεια σε αυτή την αντίθεση και διατηρώ την ίδια άποψη. Σεβαστοί εκατέρωθεν, διακριτοί θεσμικά και οικονομικά ρόλοι, από τις εκάστοτε πολικές ελίτ της κάθε περιοχής. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι πληγές και δεν χρειάζεται να «ρίχνουμε λάδι στη φωτιά», ειδικά τώρα σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Είμαστε πλέον οι δυο μεγαλύτεροι όμοροι δήμοι του νομού και οφείλουμε να συνεργαστούμε για το καλό και των δυο, αλλά και του νομού συνολικά» απαντά ο Παναγιώτης Κατσούλης.
Ο νέος δήμαρχος Iεράς Πόλεως Μεσολογγίου καλείται να κερδίσει το στοίχημα της μετάβασης του νέου δήμου στην εποχή του «Καλλικράτη». Kaλείται να κολυμπήσει στα βαθιά και να αντιμετωπίσει με καλά αντανακλαστικά τα νέα δεδομένα. Η εμπειρία του ως διαιτητής ποδοσφαίρου και μέλος της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου λογικά θα του είναι χρήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: