Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Σχετικά με τις δηλώσεις Σώκου γα τη θέση Παπανδρέου περί εκτροπής.


Σε ανάρτηση προηγούμενων ημερών υπάρχει η θέση του ΠΑΣΟΚ που διατυπώθηκε πρόσφατα διά στόματος Παπανδρέου σχετικά με το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε "να τα βρούν" μεταξύ τους Αιτωλοακαρνάνες και Θεσσαλοί, αφήνοντας στην άκρη, προς το παρόν, τη θέση που στήριζε ως τώρα τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του!

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάποια αντίδραση στις δηλώσεις αυτές. Και αυτή ήρθε δια στόματος του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είπε επί λέξη ότι "δεν δίστασε να πάρει μια ξεκάθαρη και διαφοροποιημένη θέση από αυτή που ίσχυε έως τώρα στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου"(!)

Εμείς πάντως μια θέση του τύπου "βρείτε τα μεταξύ σας" δεν θα την υιοθετούσαμε ως ξεκάθαρη. Προφανώς ο κ.Σώκος ως μέτρο σύγκρισης έχει τις παλαιότερες θέσεις που εκφράστηκαν στο κόμμα υπέρ της εκτροπής ( μην ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου είχαν θέσει θέμα εκτροπής Αχελώου από τη δεκαετία του 80 ). Έτσι μάλλον, θεώρησε ως βήμα προόδου το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για διάλογο περί ζητημάτων ανάπτυξης Αιτωλοακαρνανίας και Θεσσαλίας. Στο τέλος ο νομάρχης Αιτ/νιας χαρακτήρισε βέβαια καταστροφική την εκτροπή του Αχελώου.

Ο Θύμιος Σώκος αντικειμενικά έχει δώσει δείγματα γραφής μαχητικότητας και ως δήμαρχος και ως νομάρχης. Από κεί και πέρα για να μιλήσουμε ρεαλιστικά θα ήταν αδύνατον να επιτεθεί κατά μέτωπο έστω και για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η εκτροπή στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που διατηρεί αρκετά καλή πολιτική σχέση με τον ίδιον και εξελέγει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα σε υψηλή θέση.

Τι θα γίνει όμως αν αύριο το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση και τεθεί το δίλημμα της εκτροπής; Και φυσικά το δίλημμα αυτό αφορά όλους όσους πολιτεύονται με το ΠΑΣΟΚ είτε στις δημοτικές είτε στις εθνικές εκλογές στο νομό μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτή η πρόταση του Γιώργου για την εκτροπή θα αφήσει εποχή!Κατόρθωσε ένα μείζονος σημασίας περιβαλλοντικό θέμα να το αντιμετωπίζει διπλωματικά λες και πρόκειται για εξωτερική πολιτική!Αυτή του η στάση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά για ποιο λόγο δεν είναι ηγετική φυσιογνωμία,αφού οι ηγέτες για τέτοια θέματα λένε ξεκάθαρα τη θέση του.Αυτό έκανε ο πατέρας του άσχετα αν η άποψή του περί εκτροπής δεν μας άρεσε.

Όσο για το Σώκο απλά βιάστηκε να προβή σε δηλώσεις.Προσπάθησε να προστατέψει το Γιώργο αλλά με αυτόν τον τρόπο αντιστρατεύεται τις δικές του ορθές απόψεις καθώς και τους αγώνες που κάνει για την αποτροπή της εκτροπής!

Ανώνυμος είπε...

Ε,καλά, τίπεριμένατε. Κι ο Σώκος πάντα συμφεροντολλόγος ήταν. Τσιμουδιά για μακρυνή από το Αγρίνιο χάραξη της Ιόνιας Οδού,τσιμουδιά για την αρπαγή της Οικονομικής σχολής το '96 νομίζω,παγκόσμια πρωτοτυπία μη μετάδοσης ταινίας στον κινηματογράφο ( Da Vinci ), καθαρά για ψηφοθηρικούς σκοπούς κλπ κλπ. Δεν κατάλαβα, ΄τι άλλο περιμένατε δηλαδή. Δήθεν αγωνιστής και κατά τα άλλα να στηρίξει το Γιωργάκη που από θέσεις για διάφορα ζητήματα είναι...κλάψε μάνα μου.

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακολουθώ συχνά και παρατηρώ πως το ενδιαφέρον για το παρον και το μέλλον της περιοχής είναι ιδιαίτερα έντονο.Στο σημερινό post η φωτογραφία είναι το κάτι άλλο...Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

προς τον ανωνυμο 2.18: συμφωνω μαζι σου, καλα τα λες. εδω τον εχουν παρει χαμπαρι μεχρι και οι φοιτητες. και ας μη γελιομαστε: 12 χρονια δημαρχος αγρινιου: τα πρωτα 6, ναι, εκανε πολυ σημαντικο εργο, το οποιο "φροντισε" να το ακυρωσει τα επομενα 6.
λοιπον, ειναι γεγονος πως οι πολεις οι οποιες δεν εχουν υγρο στοιχειο (θαλασσα, λιμνη), χρειαζονται παντα παραπανω προσοχη απο τους τοπικους αρχοντες σε οτι αφορα τη δημιουργια "ομορφων" γωνιων. το αγρινιο κανονικα επρεπε να "σφυζει" απο πλατειες με συντριβανια και παρκα με τεχνητες λιμνες. αντ'αυτου τσιμεντο και παλι τσιμεντο! και δε φαινεται φως στον οριζοντα.

Ανώνυμος είπε...

se dixotomhsh ths ellados tha pame ean paroun to nero mas.
Se katadromikes epixeirhshs tha katafygoume , sampotaz kai anatinaxeis sta ergotaksia ths ektrophs.
prepei na katalavoun oi kyrioi oti me ton topo mas den paizoune.
eimaste pou eimaste h ftwxoterh perifereia sthn eurwph , e den tha mas apoteleiwsei o Souflias!! Katsigianni xupna esy pou eisai dipla ston Souflia, pare thesh alliws shkw kai fyge an exeis @@!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΨΑΩ.............!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πάτος του βαρελιού για την κατάντιαμ της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου δε φάίνεται ακόμα. Έχουν κι άλλα να μας κάνουν οι "άρχοντες".Θα μας μαδήσουν κι άλλο.Τί περιμένετε,ξαφνικά από κει που δε μας δίνουν ΤΙΠΟΤΑ να μας φέρουν λαγούς με πετραχείλια??Αποκλείεται. Γι'αυτό όταν έρχονται και τάζουν,να πιστεύεται το πολύ ένα απ'αυτά. Γιατί ως τώρα σε ότι έταζαν ( απ'τα σημαντικα και σοβαρά που απασχολούν την περιοχή ), δεν πραγματοποιούσανΚΑΝΕΝΑ. Το ένα είναι μόνο η ελπίδα μας.