Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Aθλητισμός..σικέ;

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη
( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της WADA 11 αθλητές της άρσης βαρών βρέθηκαν θετικοί στη χρήση απαγορευμένων ουσιών!!
Και έπεσαν όλοι από τα σύννεφα!! Δεν είχε περάσει από το μυαλό κανενός ότι ο αθλητισμός έχει πάψει προ πολλού να πρεσβεύει «το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό» , κυρίως το αληθινό! Δεν γνώριζε κανένας ότι ο αθλητισμός σε επαγγελματικό επίπεδο (( σύλλογοι και ομοσπονδίες – δε μιλώ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό)) έχουν μετατραπεί σε κυνήγι χορηγών, σε αέναη μάχη για τη διαφήμιση και την προβολή και σε βωμό του κέρδους για τους παράγοντες κυρίως.
Παιχνίδια εκατομμυρίων παίζονται στις πλάτες των αθλητών, που δέχονται παρόλα αυτά να γίνουν πειραματόζωα, αγνοώντας επιδεικτικά τις μακροχρόνιες συνέπειες για την υγεία τους από τη χρήση προϊόντων ντόπινγκ. Αλλά μάλλον τους ενδιαφέρει πιο πολύ να γίνουν είδωλα, να λατρεύονται παγκοσμίως και να αυξάνουν και αυτοί την περιουσία τους μαζί με τη δόξα τους.
Αυτό ίσως που ξενίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ντόπινγκ άγγιξε την ομάδα της άρσης βαρών που έχει φέρει μετάλλια και επιτυχίες στη χώρα , ενώ μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τη χρήση αναβολικών με το στίβο!
Αλλά και το 2004 παραμονές της έναρξης των ολυμπιακών αγώνων, όλη η χώρα είχε παγώσει στο άκουσμα της είδησης ότι τα «αστέρια» του στίβου Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου έπαιζαν κρυφτούλι με τη WADA και απέφευγαν συστηματικά τον έλεγχο αναβολικών. Το περίφημο ατύχημα των δύο αθλητών , με τις κωμικοτραγικές του διαστάσεις, η μεταφορά τους στο ΚΑΤ , όπου σε χρόνο μηδέν τα αθλητικά τους κορμιά απαλλάχτηκαν από ο,τιδήποτε θα μπορούσε να παραπέμψει σε ντόπινγκ και το πήγαινε έλα ιθυνόντων του ελληνικού και του διεθνούς αθλητισμού στο νοσοκομείο με τα διεθνή δίκτυα στο προαύλιο να κάνουν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεών τους το ρεζιλίκι ενός ολόκληρου λαού, που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ας σταματήσουμε λοιπόν το ρεσιτάλ υποκρισίας και ας παραδεχτούμε αυτό που αποτελεί πια κοινό μυστικό: αγνός, άσπιλος και αμόλυντος επαγγελματικός αθλητισμός δεν υπάρχει πια. Μέσα στον ξέφρενο ανταγωνισμό για παγκόσμια ρεκόρ και χορηγίες , όλοι ντοπάρονται, απλά κάποιους δεν τους πιάνουν!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αθλητισμός είναι το όπιο του λαού.Όποιος θέλει γνήσιο αθλητισμό, να αθληθεί για την πάρτυ του.Από τη στιγμή που όλοι παίρνουν αναβολικά τι θα κάνουν οι δικοί μας, θα πάνε με το σταυρό στο χέρι;Αν κάνουν κακό στον εαυτό τους πρόβλημα τους.
ΓΙΑΤΙ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ( η που θέλουν να πιάσουν).Και ο νοών νοείτο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά για πολύ γέλιο τα δελτία ειδήσεων σήμερα!Κάνουν όλοι τους ότι δεν γνώριζαν τίποτα ενώ οι πάντες εκπλήσσονται λες και ανακάλυψαν σήμερα την Αμερική!