Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Αποφάσεις του ΕΣΡ για τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αιτ/νιας.

Στις 9 Απριλίου συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και αποφασίστηκαν τα εξής:
-Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις θεραπείας του "Ράδιο Βόνιτσα" νομού Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο δεν είχε εγκριθεί από το ΕΣΡ η αίτηση για βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.
- Απορρίφθηκε, επίσης, η αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού καναλιού "Ναύπακτος TV" του νομού Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο είχε επιβληθεί η ποινή της οριστικής διακοπής για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος.
-Απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού καναλιού "TV Lepanto" του νομού Αιτωλοακαρνανίας, που εξέπεμπε εκτός προβλεπόμενης ζώνης και στο οποίο είχε υποβληθεί σύσταση.
Παρατηρήση:
Παραπάνω αναφέρεται ότι το ΕΣΡ απέρριψε τις αιτήσεις θεραπείας -κάτι σαν ενστάσεις-του "Ναύπακτος ΤV" και του Ράδιο Βόνιτσα. Αυτό δηλαδή το αντιλαμβανόματε, όπως το διαβάζουμε ότι σταματάει η λειτουργία των δύο αυτών σταθμών, εκτός και αν υπάρξει νέα απόφαση.
Αν αυτό ισχύσει, τότε στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν 2 τηλεοπτικοί σταθμοί, ο "δικός" μας Αχελώος και το TV Lepanto. Ο Αχελώος εκπέμπει σήμα από το 1991 ενώ το Lepanto TV από το 1996. Αμφότεροι σταθμοί είναι πολύ οργανωμένοι και θεωρούνται από τους καλύτερους περιφερειακούς.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός της Αιτωλοακαρνανίας δημιουργήθηκε στο Μεσσολόγγι. Πρόκειται για το TDE (Tileorasi Dytikis (!!) Ellados ) το οποίο βγήκε στον αέρα στις αρχές του 1991 (Μάιος). Χαρακτηριστικά έρχεται στη μνήμη μας τότε, ότι έπαιζε συνεχώς βιντεοκασέτα με το πανηγύρι του Αι Συμιού!
Το TDE ήταν κανάλι που είχε εμβέλεια σε όλη την Πελοπόννησο, δυτική Στ.Ε. και Ήπειρο. Η διάρκεια ζωής του ήταν 3 περίπου χρόνια. Λέγεται ότι ήταν πολλοί μέτοχοι, που διαφώνησαν μεταξύ τους και στο τέλος το έκλεισαν. Αυτά λοιπόν για την βραχεία τηλεοπτική ιστορία του νομού μας!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TDE-IP (IERA POLIS)..
ART(A) TV..
MPOYMSTOS TV..
EVINOS TV..
TRIXONIDA TV..
AXELOOS TV...
XOXOXOXOXOXOXO
KAPSTE TIS TV NA DITE PROKOPI

Ανώνυμος είπε...

1.Ε, όχι και από τα καλύτερα περιφερειακά κανάλια ο ΑΧΕΛΩΟΣ. Μας πήρε το ποτάμι...
2. To TDE έπαιζε και hardcore τσόντες...

Ανώνυμος είπε...

To 1994 ksekinise o Axeloos..opos itan einai..ta idia.
Reportaz apo tin poli mas eidame mono otan to TELETIME eixe dimosiografo edo.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΧΕΛΩΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΑΠΙΛΑΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΕΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

O Αχελώος ξεκίνησε το 1991.Τον είχε κάποιος Ζαχείλας και μετά τον πήρε ο Μπόκας.
Έπαιζε τότε διαφημίσεις σε κάρτες ..άλλες εποχές δηλαδή
και βιντεοταινίες στο φουλ.
ρεπορτάζ τον θυμάμαι από το 96 και μετά

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει κύριοι του agrinio-news λογοκρισία και στα σχόλια έλεος! Κατεβάστε το blog και δείτε αχελώο tv αφού σας αρέσει τόσο!!!!

agrinionews είπε...

Στον ανώνυμο 5:13 να πούμε ότι πολλές φορές τα σχόλια έρχονται πρώτα στο κεντρικό πίνακα διαχειρησης του blog( Πανόπτης) και ύστερα στο mail μας, από όπου και τα δημοσιεύουμε.Πολλές φορές τα σχόλια φτάνουν στον πανόπτη και δεν φτάνουν στο Mail οπότε τα βρίσκουμε όταν μπούμε στον πανόπτη(πίνακα διαχείρησης).Οπότε αυτά αργούν να αναρτηθούν σχετικά.Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεως.

Ανώνυμος είπε...

TDE όνομα όλα τα λεφτά!!!!!