Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Φοιτητικές εκλογές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι:Ντέρμπυ, επεισόδια και εσωκομματικές διαφορές!

Την Τετάρτη 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές και τα στρατηγεία στη Μπενάκη, στην Κωλέττη, στον Περισσό, στην Κουμουνδούρου αλλά και στη Φιλελλήνων δουλεύουν πλέον σε 24ωρη βάρδια. Η κάθε παράταξη δίνει το δικό της αγώνα προσπαθώντας μέχρι την τελευταία στιγμή να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Ομιλίες, πάρτυ, πλήθος κόσμου στα τραπεζάκια, έντονη αφισοκόληση και μικροφωνικές εγκαταστάσεις συνθέτουν ένα «πολυπολυτισμικό» πολιτικό μωσαϊκό εντός και εκτός των σχολών.

Βέβαια η προαναφερθείσα εικόνα γίνεται πιο αισθητή και αντιληπτή σε πόλεις με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φοιτητών, κάτι το οποίο το Αγρίνιο δεν έχει... αφού «περιμένει» ακόμη την περιβόητη αυτονόμηση! Όμως, φέτος οι εκλογές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο νομό μας. Συγκεκριμένα, στην Πανεπιστημιακή Σχολή της πόλης μας αναμένεται μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για την πρωτιά. Όπως μας έλεγαν στελέχη και των δύο στρατοπέδων, η μάχη είναι αμφίρροπη και δεν αποκλείεται το τελικό αποτέλεσμα να κριθεί ακόμη και στη μία ψήφο! Τα δεδομένα, συγκριτικά με άλλες φορές αλλάζουν, αφού θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά και δύο νέες παρατάξεις, η ΕΑΑΚ και η Αριστερή Ενότητα.

Ήδη άρχισαν τα όργανα! Οι δαπίτες κατηγορούν τους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ για ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς οι τελευταίοι προέβησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε βανδαλισμούς στα τραπεζάκια των πρώτων και σε συμπλοκές στο χώρο του Πανεπιστημίου. Απ’την άλλη, οι πασπίτες δουλεύουν πυρετωδώς για την ανατροπή (η ΔΑΠ είναι πρώτη τα τελευταία χρόνια), έχοντας την αμέριστη βοήθεια και στήριξη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος. Βέβαια, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως τελικά θα συμπλεύσουν ο γραμματέας της Νεολαίας Ν.Σώκος με τον πρώην υπεύθυνο και αρχιπασπίτη της πόλης Γ.Σαριδάκη. Και το λέμε αυτό, διότι ο πρώτος ανήκει στην παπανδρεϊκή πτέρυγα, ενώ ο δεύτερος στη βενιζελική.(ή αν προτιμάτε ομάδα Ν.Ανδρουλάκη.)

Όσον αφορά το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, οι εκλογές έχουν χάσει την αίγλη που είχαν άλλες χρονιές. Και αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης του αριθμού των φοιτητών, μετά τη θεσμοθέτηση του ορίου του «10» ως βαθμό εισαγωγής. Εδώ οι δαπίτες μέχρι πριν από λίγες μέρες είχαν το φόβο της διάσπασης και δημιουργίας άλλης ανεξάρτητης ομάδας, εξαιτίας εσωκομματικών προβλημάτων. Τελικά με την παρέμβαση της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ τα πνεύματα ηρέμησαν και η κρίση εκτονώθηκε, με αποτέλεσμα η παράταξη να κατέβει αδιάσπαστη στις εκλογές. Οι πασπίτες ευελπιστούν ότι με τη δουλειά που έκαναν φέτος και κυρίως λόγω της διαρροής ψήφων ορισμένων δυσαρεστημένων δαπιτών, θα κατορθώσουν να ρθουν πρώτοι. Βέβαια, στην Ιερή Πόλη δεν μπορεί κανείς να αγνοεί και την ομολογουμένως δυνατή και ισχυρή Αριστερή Ενότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια άλλαξε τους συσχετισμούς.

Υ.Γ: Oι δαπίτες του Αγρινίου μπορεί να έλειπαν χθες απ’την ομιλία του Μπέζα, εντούτοις αίσθηση προκάλεσε η επανεμφάνιση παλιών στελεχών της Ν.Δ., τα οποία απουσίαζαν καιρό από τις δραστηριότητες του κόμματος στο νομό!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάνε οι εποχές που κάποτε γινόταν χαμός με τις φοιτητικές εκλογές.Σας το λέω και θα το δείτε(ως προς τα Πανελλαδικά αποτελέσματα):H ΔΑΠ θα πέσει 3-4 μονάδες,η ΠΑΣΠ και αυτή πτώση,η ΠΚΣ στα ίδια,η ΕΑΑΚ μεγάλη πτωση και το ΔΙΚΤΥΟ άνοδο!(παίρνοντας τους ΠΑΣΠΙΤΕΣ και τους ΕΑΑΚΙΤΕΣ)

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΦΙΣΕΣ ΚΛΠ;ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζουμε τις ψηφοφορίες από το σχολείο, συνεχίζουμε στο πανεπιστήμιο και τελειώνουμε σε εθνικό επίπεδο (εθνικές εκλογές, βουλευτικές εκλογές, νομαρχιακές εκλογές, ευρω-εκλογές, συνδικαλιστικές κ.ο.κ.). Μια ζωή ψηφίζουμε και ακόμα να το πάρουμε χαμπάρι: Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα... θα ήταν παράνομες!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι πια παράταξη θα βγεί φέτος σε κάθε σχολή, αλλα αυτές οι παρατάξεις που θα βγούν να εκπροσωπούν τους φοιτητές και οχι τα δικά τους συμφέροντα είτε οικονομικά είτε οτιδήποτε άλλο.
Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί με κοινούς στόχους και χωρίς κομματικές διαφορές για να προάγουμε το πανεπιστήμιο, που εχει ξεχαστεί σχεδόν απο όλους τους αρμόδιους,του Αγρινίου. Φοιτήτρια Δ.Π.Π.Ν.Τ

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο,χωρίς αυτόνομο πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει πανεπιστημιακή κοινότητα. Μας κρατάνε ομήρους,μας κοροιδεύουν ψιλό γαζί.Φέτος εγκρίθηκαν τόσες σχολές σε ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ της χώρας και σε εμάς το 4ο τμημάα και καλά δεν προωθήθηκε , γιατί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές το γνωστικό του αντικείμενο.Ενώ όλα τα υπ΄λοια που εγκρίθηκαν ανά την Ελλάδα δεν είχαν πρόβλημα. Κάποιοι θά'πρεπε να ντρέπονται πάρα πολύ,αλλά στην Ελλάδα η ντροπή, η τσίπα είναι λέξεις που είτα αγνοούνται είτε δε λαμβάνονταιυπ'όψη.

Ανώνυμος είπε...

ποια ειναι αυτά τα παλιά στελέχη?

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ (ΛΑΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ)ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ!!!!!!ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΕΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΖΗΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΟΙΤΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ????ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

ΑΡΗΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ-