Κυριακή 20 Απριλίου 2008

H Aιτωλοακαρνανία 5η σε επικινδυνότητα για τροχαία ατυχήματα..

Δυστυχώς εικόνες σαν και αυτές δεν είναι σπάνιες στο οδικό μας δίκτυο
Μια θλιβερή πρωτιά για το νομό μας επεφύλασσε η έρευνα που διενήργησε το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για την επικινδυνότητα των οδικών δικτύων.Η έρευνα συνεξέτασε μεταβλητές όπως"οδικά δίκτυα", συμπεριφορά οδηγών""αστυνόμευση στους δρόμους" κ.α προκειμένου να αποδώσει το βαθμό επικινδυνότητας για τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με αυτή, ο νομός μας από την 16η θέση επικινδυνότητας ανέβηκε στην 5η(!) και δυστυχώς βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των νομών με επικινδυνότητα για τροχαία ατυχήματα, μετά την Κορινθία και τη Βοιωτία, την Ευβοίας και την Καβάλα.Μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος νομός από τους 4 πρώτους επικίνδυνους Δηλαδή πότε η πολιτεία θα φτιάξει επαρκές οδικό δίκτυο σε έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση νομούς της Ελλάδος ;;

Επειδή έρχονται οι μέρες του Πάσχα και πολλοί από εσάς θα επισκεφτείτε τα πάτρια εδάφη, διαβάστε αυτή την ανάρτηση προσεκτικά και λάβετε την υπόψην ώστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοι και με το καλό να φτάσετε στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία και με το καλό να επιστρέψετε στα σπίτια σας.Λίγο παραπάνω προσοχή σε σημεία όπως π.χ. στην Παλιοβούνα, μέχρι το Ευηνοχώρι, εκεί στα Φραγκουλέικα, στο κόμβο της Εθνικής που στρίβεις για Μακρυνεία και φυσικά στο επαρχιακό δίκτυο.
Επίσης-και αυτό πάει ειδικά σε μερικούς οδηγούς που συναντάμε στους δρόμους μας-Δεν χρειάζεται μερικοί να κάνετε τους μάγκες με το να προσπερνάτε και να μπαίνετε "σφήνα", ούτε να οδηγείτε αμέριμνοι μες τη μέση του δρόμου λες και ο δρόμος είναι όλος δικός σας, εκνευρίζοντας έτσι τους πίσω.
Επίσης λίγο παραπάνω υπομονή& ψυχραιμία την Μ.Τετάρτη και τη Μ.Πέμπτη που θα είναι η μαζική έξοδος από την Αθήνα και αντίστροφα την Τρίτη και την Τετάρτη του Πάσχα που θα γίνει η επιστροφή.Αν και η Πρωτομαγία που πέφτει φέτος Πέμπτη σίγουρα θα βολέψει κάποιους να παρατείνουν τις διακοπές τους.
Όσο για το οδικό δίκτυο, θα απασχολήσει αρκετά το ιστολόγιο μας στην πορεία καθώς κανείς δεν πρέπει να παίζει με την ανθρώπινη ζώη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, όλες οι στατιστικές συμφωνούν ότι στο 90% περίπου των ατυχημάτων η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Δε λέω ότι οι δρόμοι μας είναι καλοί, αλλά του Έλληνα και autobahn να του φτιάξεις, θα το κάνει πίστα δοκιμών ελέγχου της τελικής ταχύτητας του οχήματός του! Αν δεν αλλάξουμε μυαλό, οι θλιβερές πρωτιές μας θα διαδέχονται η μία την άλλη.

zeidoron dtsoukas είπε...

Συμφωνω απολυτως.Οι δρομοι εχουν τα χαλια τους,αλλα απο τα ιδια σημεια διερχονται και χιλιαδες ακομη οδηγοι οι οποιοι δεν προκαλουν δυστυχηματα.Αρα το 90% και πλεον οφειλεται στην ασυνειδησια και τον ζαμανφουτισμο των συνανθρωπων μας.Και το χειροτερο ειναι οτι περνουν στο λαιμο τους κι αλλους οι οποιοι οδηγουν σωστα στην ποτεια τους.
Μακαρι να διαβασουν το αρθρο σας να δουν τις φωτογραφιες και να συναιτισθουν.

ΛΕΝΑ είπε...

δεν έχουμε οδική παιδεία.
όταν παίρνουμε αυτοκίνητο για μαγκιά, όταν θεωρούμε περιττο το δίπλωμα και φοράμε τη ζώνη ασφαλείας μόνο για να μην πληρώσουμε πρόστιμο, μας φταίνε οι δρόμοι;;

ΛΕΝΑ είπε...

αληθινό περιστατικό:
οδηγούμε μέσα σε ένα χωριό στο Αιτωλικό.Μπροστά μας ένα αγροτικό, από το καφενείο ακούγετε: "Γιώργοοοο".
Κόκαλο το αγροτικό και εμείς παραλίγο να βρεθούμε στην καρότσα του!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ; Ο ΙΑΒΕΡΗΣ Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΑΡΗΣ ΒΩΒΟΣ??/!!! ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ AGRINIO-NEWS!
ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

osoi erxontai 1-2 fores to xrono kserun to dromo apeksw kai anakatota opws esy?alla itheles kai sy na peis thn eksypnada su.xa -xa!

Ανώνυμος είπε...

5:05 μας φώτσες τώρα
έβγαλε και η μύγα κόλο
και έχεσε το κόσμο όλο