Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ένας χρόνος agrinionews!


Σήμερα ,31 Ιανουαρίου 2009, το agrinionews συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής!
Στο χρόνο αυτό θέσαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με εσάς, που θα στηρίζεται στον αδέσμευτο γραπτό λόγο και στη παρουσίαση ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο, στο μέτρο φυσικά του δυνατού. Κρίναμε ότι αυτό που χρειαζόταν η τοπική μας κοινωνία είναι να δίνονται κίνητρα και να διατυπώνονται δημόσια οι απόψεις οσο το δυνατόν περισσότερο. Και σε αυτό συντελέσατε και εσείς με το παραπάνω…

Αυτό είναι η αφετηρία της αμφίδρομης επικοινωνίας και μόνο σε θετικά μονοπάτια μπορεί να οδηγήσει. Άλλωστε, ο γραπτός (διά)λογος σε πραγματικό χρόνο μπορεί να εκθέσει απόψεις πιο εμπεριστατωμένα. Στόχος μας ήταν και είναι η προβολή και η ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας, απ την οπτική γωνία των νέων ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν τη γενέτειρά τους και αγωνιούν για το μέλλον της. Όλο αυτό το διάστημα μείναμε μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητα, παρέχοντας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και ανεπηρέαστα αυτό το όμορφο και συνάμα συναρπαστικό ταξίδι, που ξεκινήσαμε πριν ακριβώς από ένα χρόνο, έχοντας συνοδοιπόρους μας όλους εσάς, που άλλοτε συμφωνείτε και άλλοτε διαφωνείτε με τα γραφόμενά μας. Αυτή όμως η ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων είναι που προάγει τον υγιή δημόσιο διάλογο και αποτελεί το βασικό κίνητρο, ώστε να αφιερώνουμε ένα σεβαστό κομμάτι του ελεύθερου χρόνου μας για την επιμέλεια του παρόντος ιστολογίου.

Η ανταπόκρισή σας πραγματικά μεγάλη για ένα τοπικό blog. Οι αριθμοί με βάση το google analytics μιλούν από μόνοι τους. Σε 12 μήνες 632 αναρτήσεις σε αυστηρά καθημερινή βάση, 260.000 επισκέψεις, ενώ τους τελευταίους 2 μήνες είχαμε περισσότερους από 500 μοναδικούς αναγνώστες ημερησίως, με αυξητικές πλέον τάσεις. Σε αυτά αξίζει να αναφέρουμε και τους 1078 φίλους μας στο facebook.

Για όλα αυτά θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε την καθεμιά και τον καθένα σας ξεχωριστά. Ελπίζουμε ότι οδεύοντας πλέον στο δεύτερο χρόνο ζωής, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι μέσα από τα «διαδικτυακά» μας βιώματα, τα λάθη και τις παραλλείψεις μας και κυρίως μέσα από τη δική σας επoικοδομητική κριτική.

Με εκτίμηση,
Η συντακτική ομάδα

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Na zhsete na ta xiliasete!!
Panta me etoimothta kai epoikodomhtikh kritikh.
Eytyxws poy yparxoyn ta blogs!
To agrinionews axizei ta kalytera

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα και να τα εκατοστησετε.συνεχιστε την καλη δουλεια και αναδεικστε κυριως τα προβληματα της καθημερινοτητας της πολης.

Ανώνυμος είπε...

eyxes kai panta dimokratikoi kai proodeytikoi..artemis

zeidoron dtsoukas είπε...

Παιδια συγχαρητηρια!Να ειστε παντα καλα και να μην κουραστειτε ποτε να γραφετε για τα της πολης του Αγρινιου.
Περαν των αλλων για μας που ζουμε μακρυα ειστε η καθημερινη μας επαφη με την πατριδα,την πολη που γεννηθηκαμε κι αγαπησαμε.
Εκτος απο τις ευχες μου για τη συνεχιση του σπουδαιου εργου σας,θαθελα να σας πω κι ενα μεγαλο ευχαριστω για τη δημοσιευση και των δικων μας αποψεων χωρις καμια λογοκρισια.
Και του χρονου ναμαστε περισσοτεροι!

Ανώνυμος είπε...

ΈΤΣΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΝΙΤΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για τον επιτυχημένο 1 χρόνο λειτουργίας του Agrinionews. Πραγματικά μια προσπάθεια που μόνο καλό έφερε στην τοπική κοινωνία αλλά και τους απανταχού Αγρινιώτες. Συνεχίστε το ωραίο και δημιουργικό έργο σας και εμάς θα μας βρείτε αρωγούς σε αυτό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Agrinio-Spirit

alexis είπε...

μπραβο σας παιδια που μας ενημερωνετε αντικειμενικα και καθε μερα .ευχομαι να μας κρατατε ενημερους παντα.σας ευχομαι τα καλυτερα.αλεξης=κερκυρα

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΝΙΑΡΑ 4EVER! ΑΡΤΕΜΗ ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Δύναμη !!Ανανεώσατε τη Δημοσιογραφία στο Νομό Αιτ/νίας.Το προηγούμενο ανάλογης εμβέλειας "κύμα",είχε δημιουργηθεί με την Ελευθερη ραδιοφωνία πριν απο 19 χρόνια.Από εκείνη την κατάσταση γεννήθηκε η σημερινή δημοσιογραφική οικογένεια της Πόλης .Συνεχίζετε με περισσότερη τόλμη και σφρίγος το έργο τους..Α!μην ξεχάσω, η Οδύσσεια έχει και Σειρήνες.

Σαμπάχ είπε...

Kαλή δουλειά παίδες!
Συνεχίστε!!

Σαμπάχ είπε...

Kαλή δουλειά παίδες!
Συνεχίστε!!

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια πολλα λινο και ανδρεα, συνεχιστε ετσι.

Μάρκος είπε...

Καλές επιτυχίες και στη συνέχεια, σας διαβάζω μόνο και μόνο επειδή εδώ δεν διαβάζω τις άναρθρες κραυγές που διαβάζω σε άλλα, "χρωμματιστά" blogs. Ο καθένας μας έχει την πολιτική του τοποθέτηση, αλλά εσείς δείχνετε να βαδίζετε σε σωστή βάση!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και από εμένα για την τόσο καλή προσπάθεια! Νομίζω οτι η πολυθεματική ενημέρωση και τα ποικίλα ενδιαφέροντα ιδρυτών και αναγνωστών αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημά του.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!