Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Αιτωλοακαρνάνες σε καίριες θέσεις υπουργείων;


Αναμφισβήτητα η πολιτική είδηση που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες στην τοπική κοινωνία , ήταν αυτή της υφυπουργοποίησης του Μάριου Σαλμά. Η είσοδος του στο κυβερνητικό σχήμα έγινε δεκτή με χαμόγελα από τους ψηφοφόρους του, με αμηχανία από τους αντιπάλους του, αλλά και με μερικά επικριτικά σχόλια, κυρίως από το χώρο της μπλογκόσφαιρας, λόγω…Φιλιπινέζας! Όπως και να χει η εν λόγω πολιτική εξέλιξη γεννά αρκετές προσδοκίες για τη βελτίωση του ''ασθενούντος'' συστήματος υγείας στο νομό.

Προσδοκίες όμως φαίνεται ότι γεννά και η ενδεχόμενη αξιοποίηση Αιτωλοακαρνάνων στελεχών της ΝΔ σε νευραλγικές θέσεις σημαντικών υπουργείων. Μέχρι στιγμής ακούγεται έντονα η τοποθέτηση δύο εξ αυτών στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού σε καίριες θέσεις, μέσω των οποίων θα μπορέσουν να προωθήσουν και να αναδείξουν χρόνια προβλήματα του νομού μας. Βέβαια, τίποτα ακόμη δεν είναι σίγουρο και δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, αφού όλα τα ενδεχόμενα και οι περιπτώσεις εξετάζονται ενδελεχώς από τα υπουργικά γραφεία. Γι αυτό το λόγο ακριβώς και εμείς δεν μπορούμε να προβούμε σε ονοματολογίες στην παρούσα χρονική συγκυρία. Μένει λοιπόν να δούμε εάν ο φέρελπις Άρης και ο άσωτος Αντώνης θα στρέψουν το βλέμμα τους στην Αιτωλοακαρνανία ή εάν τελικά κάτι τέτοιο το τολμήσει κάποιο άλλο μέλος της κυβέρνησης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά,άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Τώρα θυμήθηκαν να τοποθετήσουν Αιτωλοακαρνάνες?Γιατί δεβ τους επιλέγουν από την πρώτη στιγμή,όταν πρωτοεκλέγεται ένα κόμμα?Τους βαζει στο κκυβερνητικόι σχήμα για 6μήνες και μετά εκλογές. Ψηφοθηρικά πράγματα. Ας το σκ΄'εφτονταν νωρίτερα και οι μεν και οι δε ( όταν ήταν στην εξουσία ).
Ο Αιτωλοακαρνάνικος λαός δεν αντέχει άλλο δούλεμα κύριοι ψεύτες.

Ανώνυμος είπε...

egw pantws ta auga ta exw agorasei, mexri tis ekloges tha exoun ginei klouvia kai tote tha arxisw na ta petaw. kalytera na mhn katevei kanenas katw.
edw sto agrinio oti exoume kanei to exoume kanei monoi mas estw kai auth thn anaptyxh poy exoume. kaneis apo to kratos twn athinwn den mas edwse pote tipota!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αναφέρεται στο διαδίκτυο για τον πρώην υπουργό Μεταφορών κι Επικοινωνιών Γιώργο Παπαδημητρίου. Δεν ίδρυσε την Οικονομική Σχολή Αγρινίου, δεν συνέβαλε σε πολλά έργα σε ένα νομό που τον είχαν αφήσει στη μοίρα του, δεν διόρισε τόσα πολλά παιδιά, δεν κατέβασε προτάσεις και νομοσχέδια για το καλό του νομού?