Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Aπό τις παραστάσεις της Κάτια Γέρου στο Αγρίνιο


Με ιδιαίτερη συγκίνηση το Αγρινιώτικο κοινό υποδέχτηκε για μια ακόμη φορά την Κάτια Γέρου στις παραστάσεις που έδωσε στα café της πόλης μας. Ο ιδιαίτερα σκληρός μονόλογος - μαρτυρία της Ιρίνας, μετανάστριας απ’ τη Ρωσία που πέφτει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης – ταίριαξε απόλυτα με το φυσικό σκηνικό χώρο μιας «μπάρας» ενός café . Η Κάτια Γέρου κατάφερε με την ερμηνεία της να αναδείξει το μονόλογο της Μάρως Δούκα «Σας αρέσει ο Μπράμς;» με τους εναλλακτικούς χώρους που επιλέχτηκαν . Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βασίλης Νικολαΐδης τόνισε ότι το θέατρο μπορεί να υπάρξει παντού από τη σκηνή ενός θεάτρου ως ένα μπαρ, ένα εργοστάσιο ή μία πλατεία.


Εξάλλου και ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παύλος Π. Μοσχολιός σε δηλώσεις του τόνισε την προσπάθεια που γίνεται ώστε το θέατρο της πόλης με τις επιλογές του να έρθει όλο και πιο κοντά στο κοινό του, αλλά ιδιαίτερα σ’ εκείνο που οι ρυθμοί της ζωής τον έχουν απομακρύνει από την απόλαυση που χαρίζει μια θεατρική παράσταση. Συμπλήρωσε δε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί αφού έτυχε και θερμής υποδοχής.

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ayta einai rezilikia...

Ανώνυμος είπε...

rezilikia poia einai ore 12.06?oi prospatheies kapoion apo to agrinio na ekpolitisoyn to meso agrinioti?FILOTIMES KAI AXIEPAINES EINAI.....kai kala kanoyn....ego etsi to vlepo kai kalo einai kai esy na vgaleis tin provia kai na deis xekathara...artemis

Locus Publicus είπε...

Γεμίστε τον κόσμο με βιβλία, με τέχνη, με μουσική. Θα είναι ενας καλύτερος κόσμος. Ο,τι κι αν περνάει απο τη μικρή μας πόλη είναι καλό. Ομορφο το μπλόγκ σας, κύριοι διαχειριστές. Μπράβο σας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
ΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ''ΑΠΕΝΕΧΟΠΟΙΗΣΗ'' ΟΣΩΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ(ΤΟ 99% ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ).
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ''ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ'' ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΑΤΗΣ ΑΝ ''ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙ'' ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

To agrinio culture σε σχόλειό του για την παρουσίαση του Κούνδουρου από το Π.Κ. της πόλης μας παρατρύνει το ΔΗΠΕΘΕ να μιμηθεί την κίνηση.Προφανώς δεν διάβασε την συνέντευξη Κούνδουρου στην εφημ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ για να αντιληφθεί τη φαιδρότητα του ατόμου. Η αναφορά του σε ομάδα συνανθρώπων μας, με τον συγκεκριμένο τρόπο, μου φαίνεται ότι χαρακτηρίζει και το ήθος του.Και ευτυχώς χρόνια τώρα στη "πιάτσα" αυτό το ήθος είναι γνωστό, εκτός των ψευτοκουλτουριάρηδων!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2cEPydnb0Ns