Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Αιτωλοακαρνανική βοήθεια στην Παλαιστίνη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του συνόλου των φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, για την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Από σήμερα (Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009) έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο ο καθένας μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό, προκειμένου με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να αγορασθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό το οποίο θα μεταφερθεί στη Γάζα, από το Λιμάνι Πλατυγιάλι Αστακού μετά από πρόταση του Νομάρχη Θύμιου Σώκου. Το αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι: Γάζες, ελαστικοί επίδεσμοι, σύριγγες, ουροκαθετήρες, ξυλοκαίνες, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος και μπεταντίν. Ο λογαριασμός έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 412/756890-85.Κάθε φορέας ή ιδιώτης μπορεί να αγοράζει απ’ ευθείας ιατροφαρμακευτικό υλικό από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών (στο Αγρίνιο). Τηλ. 2641039746 και 2641039747.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΑΧΕΛΩΟΣ T.V» οργανώνει την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 στις 10:00 το βράδυ μεγάλο τηλεμαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρημάτων με τα οποία θα αγορασθούν φάρμακα. Θα πρέπει να σημειωθεί ο καθοριστικός ρόλος, στην προβολή της πρωτοβουλίας ειρήνης και αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης του συνόλου του τοπικού τύπου (ημερήσιες, εβδομαδιαίες εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί κ.τ.λ.).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΛΠ;ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ,ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ηλεκτρονικος τυπος, απο παραδοσιακους τυπους οπως νομαρχαιοι κλπ, δεν προκειται να ληφθει ποτε σοβαρα.
Ο αχελωος που ειναι σωκο-καναλο, αναφερεται.

Παρτε το αποφαση, το αιτωλοακαρνανικο διαδικτυο θα στηριχθει μονο απο τους ιδιους τους ανθρωπους τους, τους αιτωλοακαρνανες, μεταξυ τους.

Ο τοπικος τυπος, ευλογαει τα γενια του, δεν αναφερει τιποτε για ιντερνετ, κι ας γινεται κοσμογονια στο διαδικτυο. Φοβουνται...μη χασουν τα πρωτεια της ξαναζεσταμενης ενημερωσης που μας προσφερουν.

Η tv, ανακυκλωνεται με τους ιδιους και τους ιδιους. Δημαρχαιοι, πολιτικαντηδες, κλπ

Μονο στο internet υπαρχει εναλλακτικη ενημερωση.

Απο τους παλαιους του συστηματος, καλη ωρα σαν το δελτιο τυπου της νομαρχιας, μη περιμενετε φως.

agrinionews είπε...

Ως συντακτική ομάδα του agrinionews θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν ιυοθετούμε τις απόψεις που εκφράζονται μέσω των σχολίων. Αυτό το αναφέρουμε με αφορμή τα παραπάνω σχόλια των φίλων αναγνωστών μας.

Ιδιαίτερα, σε ότι αφορά τα τοπικά ΜΜΕ έχουμε εκφράσει και σε παλαιότερη ανάρτηση την άποψή μας. Σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε το ρόλο τους στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, ιδίως σε χαλεπούς καιρούς όπου η επικοινωνία ήταν πιο δύσκολη. Επιπλέον, δε θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε εάν ένα μέσο ενημέρωσης χειραγωγείται, γιατί αφενός μεν κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, αφετέρου η μικροπολιτική και η ''πολιτική του καφενείου'' δεν μας εκφράζει, γιατί πολύ απλά χάνεται η ουσία...

Διαπιστώνουμε επίσης ότι συνεχώς αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς ο αριθμός των αναγνωστών των ειδησεογραφικών sites και blogs και σε τοπικό επίπεδο. Αυτό το γεγονός και μόνο πρέπει να το προσέξουν οι αρμόδιοι, ώστε να δώσουν κίνητρα στους πολίτες για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε καμία περίπτωση έγγραφος και ηλεκτρονικός τύπος δεν έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Αντιθέτως μάλιστα. Στόχος και των δύο οφείλει να είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, που στέκεται μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σε όποιον και αν τη διοργάνωσε, να δώσουμε βαρύτητα στους Παλαιστίνιους που μας έχουν ανάγκη σε αυτή τη φάση. Όσο αφορά τα μικροπολιτικά κάποιον που βρίσκουν ευκαιρία απο το καθετι να διαβαλουν να μιμηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες