Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ο χάρτης με τα μπλόκα- Εναλλακτικές διαδρομές

Στο χάρτη που δημιουργήσαμε σας παρουσιάζουμε τα δύο σημεία που υπάρχουν μπλόκα αγροτών έως αυτή τη στιγμή ( Στη γέφυρα του Αχελώου ήδη υπάρχει ενώ στο Ευηνοχώρι ο δρόμος θα κλείσει από στιγμή σε στιγμή) καθώς επίσης και τις εναλλακτικές διαδρομές για έναν οδηγό. Προς Ιωάννινα προτείνεται η διαδρομή μέσω Καλυβίων που παρακάμπτει το μπλόκο στη γέφυρα του Αχελώου, το οποίο στην αρχή περίπου της Γέφυρας, όπου διασταυρώνεται με το δρόμο που έρχεται από Καστράκι και Ματσούκι. Ο οδηγός θα χρειαστεί τουλάχιστον μισή ώρα παραπάνω εφόσον υπάρχει αυξημένη κίνηση.
Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τους οδηγούς που ταξιδεύουν προς Αθήνα, καθώς για να παρακαμφθεί το μπλόκο του Ευηνοχωρίου πρέπει ο οδηγός να ταξιδέψει μέσω της ορεινής Μακρυνείας & της γέφυρας Μπανιά, που καταλήγει έξω από τη Ναύπακτο. Εδώ ο οδηγός μπορεί να χρειαστεί πολύ παραπάνω ώρα από ότι αν ταξίδευε μέσω της εθνικής οδού.
Έτσι έχει η κατάσταση ως αυτή την ώρα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το ζητούμενο είναι οι εναλλάκτικές διαδορμές ή οι κινητοποιήσεις των αγροτών??
Τους λόγους που βγήκαν στους δρόμους και τον αγώνα τους το περνάτε στα ψιλά!!
2 δημοσιεύσεις κάνατε και οι δύο πάνω κάτω αναφέρουν πως θα ξεφύγουμε από τα μπλόκα!!
Πηγένεται και κάντε ρεπορτάζ στα μπλόκα!!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε μεγαλε...Σε λιγα χρονια οπως πανε τα πραγματα στον νομο Θα μπλoκαρουμε απο τα πολλα αγροτικα μπλοκα...Το θεμα δεν ειναι πως να ξευφευγεις απο τα μπλοκα(η πχ πως θα ξευφυγει ο βουλευτης αιτ/νιας απο το καφενειο του χωριου για να μην τα ακουσει-φαει ξυλο).Το ζητουμενο ειναι να βρεθει μια διεξοδος για τον παλαι ποτε καλλιεργητη καπνου αιτωλοακαρνανα προκειμενου να επιβιωσει και να μην φυγει για αλλες πολιτειες.Σε λιγα χρονια (απο το 2014 και μετα..) το προβλημα θα γινει ασφυκτικο.Τα δικα μας (parliament) golden boys τι κανουν?πινουνε καφεδες στη συγκλητο και στο da capo ....
Τα πραγματα ειναι σοβαρα και οσοι εθελοτυφλουν θα τα βρουν μπροστα τους -θοδωρης

Ανώνυμος είπε...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΟΛΩΣΕ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΤΑ 500 ΨΕΥΤΟΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΨΕΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΕΡΝΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΓΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 3% ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΤΙΜΟΛΩΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΛΕΩ ΠΩΣ ΘΟΛΩΣΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΑ ΛΥΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 50ΕΥΡΩ ΑΠΟ 12 ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.ΑΛΛΑ ΟΛΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα έχεις το παιδί σου στο αυτοκίνητο και θα σε ειρωνευτεί ο συμπαθής κατά τα άλλα αγρότης και θα σου κάνει την ζωή μαρτύριο μέχρι να σε αφήσει και θα πρέπει να περάσεις 4 μπλόκα γι να βρεθείς στην Αθήνα να πάς το παιδί σου στο νοσοκομείο και σε κάθε μπλόκο να χρειάζεσαι 1 ώρα για συζητήσεις έλα να μου το ξαναπείς!!
Είμαι παθών και τρέμω μόνο στην σκέψη ότι μπορεί να το ξαναπεράσω!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΙΟ ΞΕΔΙΚΙΟ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. ΤΡΑΒΑ ΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ Η' ΤΟΝ ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΜΕ?ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΧΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε αγανκτησμενε πολιτη τι επαθες εσυ !!!!επειδη θα πας απο παρακαμτηριους δρομους και θα αργησεις μιση ωρα να πας στην δουλεια σου και τι εγινε?το οτι οι αγροτες που εχουν τοσα μεγαλα προβληματα που φταινε και οι ιδιοι κατα την αποψη μου γιατι παντοτε νιαζοντουσαν τι θα πει το κομα.
λεξη δεν λετε αφου βολεμενοι θα εισται σε καμια δημοσια υπηρεσια νατα ξυνετε η ο μπαμπας εχει καμια μεγαλη επιχειρηση και σε ετσουξε που θα βαλεις λιγο πετρελαιο ακομη

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ!
ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 4 ΩΡΕΣ!ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ Ε.Σ.Υ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ!!H ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΑΜΑΙ YES SIR!!

Ανώνυμος είπε...

1:33 ΚΑΙ 2:36 ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. ΙΣΧΥΟΥΝ Η΄ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ?
1:33 ΟΥΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΟΥΛΕΥΩ. ΑΠΛΑ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΟΣΟ ΘΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! RESPECT!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ(ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ) ΓΙΑΤΙ ΣΑΠΙΖΑΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΩΝ ΤΟΥΣ,

Ανώνυμος είπε...

OTI EINAI NOMIMO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ......
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!!
ΕΛΕΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Οι αγρότες έχουν απόλυτο ΔΙΚΙΟ σε αυτά που ζητούν αλλά δεν μπορεί να κλείνουν τους δρόμους!! Οι συμπολίτες μας δεν φταίνε σε τίποτα, ας κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα να αποκλείσουν τον Καραμανλή και τους υπόλοιπους κλέφτες...

Ανώνυμος είπε...

Χτες ήταν ο απολυμένος εργάτης στο Κατσίκη....
Χτες ήταν οι μαθητές που διαδήλωσαν για τη παιδεία...
Χτες ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον Αστακό...
Σήμερα είναι οι αγρότες που κλείνουν τους δρόμους...
Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ!
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

11:57, έχεις απολυτο δίκιο. Δεν υπάρχει κινητοποιηση που να μην δημιουργεί πρόβλημα και ειδικά στον νομο, κάθε μέρα στο δρόμο επρεπε να είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Εγω ενα ξερω, εδω στην Ελλαδα απο το '80 και μετα, τα εργοστασια που εχει κλεισει η καθε μορφη συνδικαλισμου και οι δουλειες που εχουν χαθει απο δαυτους ειναι πολλες περισσοτερες απο αυτες που εχουν χαθει απο λαθος πολιτικες τις καθε κυβερνησης.

Ανώνυμος είπε...

To akousame kai auto!!
Oti ftaieo o sundikalismos gia to kleisimo ton ergostasion!!!

Ανώνυμος είπε...

Δίκαια είναι τα αιτήματα όλων των ομάδων που απειλούνται και χρειάζονται ενίσχυση. Μπορεί κάποιος να απαντήσει τι θα γίνει αν κάθε άνθρωπος που έχει μια δίκαιη απαίτηση από το κράτος κλείσει και ένα δρόμο, σχολείο, λιμάνι ή κάψει ένα κατάστημα, φούρνο, περίπτερο? Δε φταίει μόνο το κράτος που έχουμε τα χάλια μας, φταίμε και εμείς που ποτέ δε γυρνάμε το κεφάλι να δούμε τι τραβάει κι ο δίπλα μας. Ό,τι μας βολεύει και όπως μας βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

Αν το κλεισιμο των εθνικών οδών δεν θεωρείται απαράδεκτη και εξοργιστική ενέργεια από μέρους των αγροτών τότε τι θα μπορούσε να θεωρηθεί? Το να δημιουργείς προβλήματα και στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που δυανύουμαι, είναι απάνθρωπο και εξοργιστικό. Με τι τρόπο θα βρούν λύση και θα δικαιώσουν τον αγώνα τους, προκαλώντας την οργή και την κατακραυγή του κόσμου? Τον νόμο περι παρακόλησης συγκοινωνιών τον έχουν υπόψιν τους, η μήπως τον έχουν γράψει κι αυτόν στα παλιά τους τα παπουτσια όπως έχουν γράψει και όλους τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους¨?

Ανώνυμος είπε...

Ο ερημος ο εμπορος πως θα διαμαρυρηθει? Κλεινοντας το μαγαζι του? Το εχουν παραξηλωσει.Εδω ο κοσμος καιγεται κι'αυτοι τον χαβα τους. Για να δουμε οταν πανε να σπειρουνε και του κλεισουνε τους δρομους για τα χωραφια τους θα του αρεσει?