Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

"Ο Μαρξ στο Σόχο" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου μετά από τρία χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα , παρουσιάζει το έργο του Χάουαρντ Ζιν «Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ» με τον Άγγελο Αντωνόπουλο τη Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα : 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.
Ο Μαρξ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να κατεβεί για λίγο στη Γη για να «αποκαταστήσει το όνομά του», όπως λέει. Από λάθος, αντί να επιστρέψει στο Σόχο του Λονδίνου, όπου έζησε και πέθανε, βρίσκεται στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Έχει μία ώρα.
Με χιούμορ και άλλοτε με παράπονο, ο Μαρξ μιλάει για τη ζωή του, «ξεκαθαρίζει» τις περίφημες ρήσεις του, νοσταλγεί τους άλλους μεγάλους της εποχής (Ένγκελς, Μπακούνιν), και τελικά διαπιστώνει πως τίποτα δεν άλλαξε στον κόσμο τα τελευταία εκατό χρόνια. «Και λένε πως οι ιδέες μου έχουν πεθάνει».
Με αυτό το μονόλογο, ο Ζιν , ένας από τους μεγαλύτερους αριστερούς διανοούμενους της εποχής μας, κατορθώνει, με απλότητα και σαρκασμό , να συγκινήσει ακόμα και τη νεότερη – αδιάφορη πολιτικά – γενιά.
Ο Καρλ Μαρξ βρήκε τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Άγγελου Αντωνόπουλου, του σημαντικού Έλληνα ηθοποιού που κατόρθωσε για τρία συνεχόμενα χρόνια να επικοινωνήσει με ένα πολυπληθές κοινό όλων των πολιτικών αποχρώσεων, να ταράξει και να συγκινήσει όλους τους θεατές. Η ερμηνεία του Αντωνόπουλου απέσπασε ύμνους από κριτικούς και κοινό και επέτυχε να προσελκύσει την πολιτική ηγεσία της χώρας όλων των παρατάξεων.
Η πορεία του Αντωνόπουλου ως Μαρξ επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα , με προσκλήσεις από πολλές πόλεις και μεγάλα θέατρα και έχει τη δύναμη να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα, όσο το κοινό νιώθει την ανάγκη να ακούσει και να σκεφτεί ανώτερες ανθρωπιστικές αξίες μέσα από ένα λόγο καθημερινό, απλό, χιουμοριστικό και καθόλου διδακτικό ή προσηλυτιστικό.

* Τα δικαιώματα παραχώρησε αποκλειστικά ο ίδιος ο Χάουαρντ Ζιν για αυτό το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση : Άρης Λασκαράτος, Σκηνοθεσία : Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Σκηνικά – Κοστούμια : Γιώργος Ασημακόπουλος, Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου , Βοηθός Σκηνοθέτη : Δημήτρης Μπογδάνος, Φωτογραφίες : Παύλος Φυσάκης.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Γενική Είσοδος : 20 € Φοιτητικό : 15 €

Εισιτήρια προπωλούνται από την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, στο Ταμείο του Θεάτρου. Ώρες ταμείου 11-1 το πρωί & 6-9 το βράδυ , τηλ. Ταμείου 26410-56135
Χορηγοί επικοινωνίας : ΑΧΕΛΩΟΣ T.V., Aeras 99.5 Fm, ΔΥΤΙΚΑ Fm 96,1, Εφημ. «Μαχητής».

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EKΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΕΙΧΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΗ ΔΩ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια ποιοτική θεατρική παράσταση που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.Είναι γεγονός πάντως πως το πολιτιστικό έργο που παράγει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλο.Πολύ πρωτότυπη και πετυχημένη η ιδέα με τις μικρές παραστάσεις που έλαβαν χώρα σε στέκια της πόλης μας από τα χριστούγεννα μέχρι πρόσφατα.

Ανώνυμος είπε...

και γιατι δεν επερνε το αεροπλανο να παει στο λονδινο;