Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Το θέατρο στα νεανικά στέκια της πόλης μας.

Όπως σας είχαμε αναφέρει το ΔΗΠΕΘΕ ξεκίνησε μια προσπάθεια να φέρει το θέατρο πιο κοντά στη νέα γενιά. Έτσι σε γνωστά καφέ της πόλης μας έλαβε χώρα θεατρική παράσταση «7 μικρές ερωτικές ιστορίες» από δύο νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, τον Γιώργο Κεμερλή, Αφροδίτη Κλεάνθη.Χθές το agrinionews παραβρέθηκε στην αντίστοιχη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο καφέ Opera. Πραγματικά μας εντυπωσίασε η μαζική παρουσία των νέων ανθρώπων, οι οποίοι έδειχναν να απολαμβάνουν το γεγονός. Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός μας δήλωσε τα εξής:
" Στόχος μας είναι να φέρουμε το θέατρο κοντά στους νέους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο θα ακολουθήσουν και άλλα θεατρικά δρώμενα σε γνωστά νεανικά στέκια της πόλης μας."
Υ.Γ. Πραγματικά πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία. Στα παραλειπόμενα της εν λόγω εκδήλωσης αξίζει να αναφέρουμε οτι προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι δεν επικρατούσε η αρμόζουσα ησυχία από κάποιους από τους παρεβρισκομένους καθ'όλη τη διάρκεια της παράστασης. Λέτε να έφταιγε ο χώρος ή έλλειψη "παιδείας" ορισμένων; Δυστυχώς φοβούμαστε ότι ισχύει το δεύτερο..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ημουν εκεί.
Κάτι σαν θεατρικό σφηνάκι που το απολαύσαμε.
Βρίσκω σοφό το εγχείρημα του Δήμαρχου. Θα πρότεινα όμως πέρα απ τις μικρές παρεμβάσεις, να υπάρξει μέριμνα για χώρους συγκέντρωσης των νέων της Πόλης. Κάτι σαν τα παλιά εντευκτήρια. Θυμάστε την αίθουσα ΔΙΑΣ?
Τάβλι, καφές, συζητήσεις...
Κάτι γόνιμο προκύπτει απ όλα.

Κάντε μια έρευνα εσείς απο το agrinionews. Πόσα είναι τα κτίρια που έχει ο Δήμος στην κατοχή του. Και πόσα απ αυτα μπορεί να διαθέσει για τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΕΣ ΠΡΟΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ.ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟ?ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο 'ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ', ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΠΟΛΟ.ΚΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΠΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ!ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΜΩΡΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΩΡΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ...
Ε.Μ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το ΔΗΠΕΘΕ αγρινιου!
Πιο πολυ δεν μπορουσε να ξεπέσει!
Μα καλα βρε παιδια τελειωσαν οι δημοσιοι χώροι και αναγκαστηκαμε να πάμε στα μπαρακια.
Δε φτανει που το εν λογω μπαρακια, οπως και τα γυρω, εχουν γινει σημεια αναφορας στην "κοινωνικη" ζωη του Αγρινιου, τωρα θα γινουν και σημεια αναφορας και στην τεχνη;
Υπερβολικο, υπερεκτιμημενο και κακογουστο το βρισκω.
Αυτου του ειδους η τεχνη ειναι σαν την αναμενη λαμπα κατω απο τον ηλιο.
Δεν προσφερει τιποτα , καιει και ρευμα