Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ηλεκτρονική επιστολή αναγνώστη μας για την έλλειψη οφθαλμιάτρου στο Ο.Α.Ε.Ε. Αγρινίου.


Αναγνώστη μας σε ηλεκτρονική του επιστολή προς το ιστολόγιο μας, θίγει το ζήτημα της έλλειψης οφθαλμιάτρου στον Ο.Α.Ε.Ε. Αγρινίου. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
"Στον Ο.Α.Ε.Ε. Αγρινίου, ενα από τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα, όπως συμπεραίνω, σε αριθμό ασφαλισμένων, διαθέτει για τους ασφαλιζόμενούς του έναν μόνο Οφθαλμίατρο, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στην περιοχή της Αμφιλοχίας.

Μάλιστα, σωστά διαβάζετε, οποιοσδήποτε ασφαλιζόμενος του Ο.Α.Ε.Ε. Αγρινίου (όπου εντάσσονται κάτοικοι και των γύρω περιοχών) θέλει να επισκεφτεί «δωρεάν» οφθαλμίατρο για οποιαδήποτε εξέταση ή συνατογογράφηση για το έτος 2009, θα πρέπει να μεταβεί στην όμορφη πόλη της Αμφιλοχίας.

Το παρόν γράμμα δεν αποτελεί κατηγορώ για τους εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Ε. μιας και εάν υπήρχε κάποια εύκολη λύση φαντάζομαι θα είχε δοθεί. Επίσης, αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να αναγκασθεί κάποιος ιατρός να μπει στις λίστες του Ο.Α.Ε.Ε εάν δεν το επιθυμεί. Τι θα γίνει όμως εάν του χρόνου για παράδειγμα δεν θελήσει κανείς παθολόγος ή παιδίατρος να ενταχθεί στην λίστα του Ο.Α.Ε.Ε.; θα πηγαίνουμε στην Πάτρα ή στην Αθήνα;

Παρόλα αυτά, για ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία και για μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας θα θεωρούσα τουλάχιστον δίκαιο και σωστή αντίδραση ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας είτε κάποια έκπτωση στις μηνιαίες εισφορές, είτε να αποφασισθεί η κάλυψη των εξόδων για την επίσκεψη σε κάποιον μη-συμβεβλημένο οφθαλμίατρο της πόλης μας. Τα παραπάνω είναι δύο γρήγορες σκέψεις για μια πιθανή λύση. Προφανώς θα υπάρχουν και άλλες.

Τέλος, σίγουρα υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα από το παραπάνω και πιο ακραίες καταστάσεις στα ασφαλιστικά μας ταμεία και γενικότερα στο σύστημα υγείας στη χώρας μας, αλλά τουλάχιστον η δημοσιοποίηση τους είναι απαραίτητη και χρήσιμη
."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε να το διαβάσουν και αυτοί που πρέπει... ώστε να βρεθεί μια λύση

Ανώνυμος είπε...

ουπς...

http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_187.html