Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Kλειστό λόγω...φίμωσης!!!

Ένα αξιόλογο blog του νομού μας σταμάτησε απότομα τη λειτουργία του για λόγους οι οποίοι πραγματικά γεννούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την ελευθερία έκφρασης στον τοπικό μας κυβερνοχώρο. Πρόκειται για το ιστολόγιο ''Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΣΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΟ'', διαχειριστής του οποίου είναι ο κ. Ζαρκαδούλας. Ο ίδιος στην τελευταία του ανάρτηση αναφέρει τα ακόλουθα:

" Η λειτουργία του blog αναστέλλεται προσωρινά.Ο θεσμός της οικογένειας είναι για μένα ανώτερος από κάθε θεσμό. Η συντονισμένη προσπάθεια από τους κατέχοντες την εξουσία να διαταράξουν την οικογενειακή μου γαλήνη, με απώτερο σκοπό να με φιμώσουν, προς το παρόν πέτυχε. Ένα ατυχές σχόλιο ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ήταν η αφορμή. Η αιτία είναι η καταγραφή τον γεγονότων στον τόπο μας με το δικό μας τρόπο, πράγμα το οποίο δεν αρέσει στους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι είχαν συνηθίσει να δρουν στα ”κρυφά και μουλωχτά”.Από την Δημαρχία του τίποτα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής περάσαμε σε άλλου είδους Δημαρχία….. Δεν νομίζω ότι αξίζει να πω περισσότερα. Οι χρήστες του Διαδικτύου και ενημερωμένοι και ”ψαγμένοι” είναι και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ΄ όσα γράφω."

Πραγματικά, εμείς ούτε λεπτομέρειες γνωρίζουμε επί του θέματος ούτε καν ξέρουμε προσωπικά τον κ. Ζαρκαδούλα. Όμως, όλο αυτό το διάστημα της ενασχόλησής μας με τα του διαδικτύου, αναγνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο blog παρείχε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, αποτυπώνοντας με τρόπο ουσιαστικό και γλαφυρό την τοπική επικαιρότητα, καυτηριάζοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα. Απ την πλευρά μας καταδικάζουμε κάθε ενέργεια απ όπου και εάν προέρχεται, η οποία έχει ως στόχο τη φίμωση των ενεργών πολιτών, αλλά και την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο χώρο του διαδικτύου. Χρέος όλων μας και ιδίως όσων ασκούν εξουσία, είναι να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε στο ακέραιο τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης αλλά και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και…ακεραιότητας!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός στης θάλλασας το πάτο ήταν πολύ καλό Blog.
Ο διαχειριστής να το ξανανοίξει.
Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχη, με το επομενο σχολιο, κλεινει και αυτο το blog!

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Αστακός είναι κυριολεκτικά στης θάλασσας τον πάτο και κυριαρχούν στο μυαλό και στα ζωνάρια τα κουμπούρια τότε...
ΚΡΙΜΑ για την ωραία προσπάθεια...

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος bloger , ας συνεχίσει τη δουλειά μέσω των υπόλοιπων διαύλων. Δεν θα περάσει (δεν πρέπει να περάσει) το "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" του κάθε τραμπάκουλα !

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΦΤΑΙΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Όχι στη φίμωση του μπλογκ: ΑSΤΑKOS.WORDPRESS

Tο ΞHΡOMERONEWS δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στο μπλογκ: ΑΣΤΑΚΟΣ ΣΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΠΑΤΟ που μετά τις προσπάθειες εκφοβισμού και φίμωσης του, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του. Το μπλογκ ήταν ευχάριστο και παραγωγικό με γνήσια και αντικειμενική ενημέρωση, ήταν αγωνιστικό για το περιβάλλον της περιοχής μας και υπέρμαχο στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση της ρυπογόνου μονάδος με καύση λιθάνθρακα στον Αστακό και δεν ανέχονταν τη λεηλασία του φυσικού μας πλούτου. Είναι εμφανές ότι κάποιοι θέλησαν να το φιμώσουν με αυθαίρετο τρόπο προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ανενόχλητοι. Η αγανάκτηση μας μετατρέπεται σε φωνή διαμαρτυρίας και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα το μπλογκ που σταμάτησε προσωρινά μετά από αυθαίρετες και φασιστικές κινήσεις, θα είναι πάλι κοντά μας, για να συνεχίσει με την ίδια αγάπη και πάθος και να ξαναγίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι από την καθημερινή μας ζωή.
ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΑΣ
Η συντακτική ομάδα
ΞHΡOMERONEWS

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWΣ. ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΣΤΑΚΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ «ΨΙΛΟΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΚΙ Ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ: «ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ…»
Ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ